Teraz się dopiero zorientowałem, że Hulk przeskoczył (już) do TTA. Jest może w środku jakiś tekst traktujący o tym?
Jeszcze nie czytałem tego tomu, ale jest cały artykuł zatytułowany "HULK W REGULARNEJ SERII!". Jest tam napisane m.in. że rysownicy byli obłożeni więc nie mieli czasu na rysowanie wszystkiego.
Hulk w 59 zeszycie TTA (pierwszym z tomu Hulk 2) był poboczną postacią (główni to Ant Man i Wasp), ale od zeszytu 60 zaczął się pojawiać w każdym kolejnym numerze, już jako główny bohater (krzykliwy nagłówek "Hulk otrzymuje swój własny komiks!"). Ant Man i Wasp jednakże nadal będą pojawiać się w tej serii, również w każdym zeszycie, jednak teraz prawdopodobnie będą grać drugie skrzypce.
Moim zdaniem wystąpienie Hulka w TTA 59 było testem czy ta postać w końcu spodoba się czytelnikom czy jednak nie. Nie ryzykowali już więc z tworzeniem jego własnej serii, zatytułowanej nazwą jego postaci. A spodobała się chyba na tyle, że stał się głównym bohaterem TTA.
Możliwe, że na odbiór Hulka miały wpływ kolejne zmiany w funkcjonowaniu tej postaci - Bruce Banner będzie zmieniał się w Hulka pod wpływem stresu, a im większy będzie jego gniew tym silniejszy się stanie (to też wziąłem z wspomnianego artykułu).