Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stab

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1050 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 21:45:57 »
Ej tej :D

Błądzę sobie pod Gildia.pl w poszukiwaniu komiksów do koszyka i bum: https://www.gildia.pl/szukaj/seria/marvel-origins

Mogłoby to serio być dostępne na gildii, nie musiałbym zamawiać z allegro za każdym razem jak jestem w Polsce. Ciekawe po co to mają w systemie, jaki nigdy nie było (i pewnie nigdy nie będzie) dostępne.

Offline michał81

« Odpowiedź #1051 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 22:10:46 »
Ej tej :D

Błądzę sobie pod Gildia.pl w poszukiwaniu komiksów do koszyka i bum: https://www.gildia.pl/szukaj/seria/marvel-origins
Jak wiele rzeczy z czasów PRL które też nie są dostępne jak np. komiksy Wróblewski https://www.gildia.pl/szukaj/osoba/jerzy-wroblewski?page=2&sort=premiere

gildia poza sklepem jest też bazą komiksów. To nie jest nic nadzwyczajnego.

Offline Arne

« Odpowiedź #1052 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 07:18:10 »

Odebrałem paczkę z kubkiem. Ma on nadruk tylko z jednej strony, tak że jak chcesz popodziwiać nadruk to ucho masz z lewej strony.
Ja nie narzekam, ale ja jestem leworęczny 😁

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1053 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 07:49:36 »
Dziś zauważyłem że pierwsze 4 tomy kolekcji już się pojawiły w namiotach z tanią książką i prasą. Cena za tom 19.50 zł

No to wrzuć zdjęcie, bo z chęcią bym zobaczył. Ja raz ze dwa miesiące temu w jednym punkcie z przecenioną prasą widziałem tom 3 z Thorem, ale wtedy już go miałem.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1054 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 08:15:11 »
Ma on nadruk tylko z jednej strony, tak że jak chcesz popodziwiać nadruk to ucho masz z lewej strony.
W przypadku wszystkich poprzednich, obydwie strony były zadowolone.
No i tu się mylisz, bo w WKKM mieliśmy też grafikę tylko z jednej strony, a w dodatku tamten kubek był mniej fajny niż obecny:

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #1055 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 09:54:58 »
No to wrzuć zdjęcie, bo z chęcią bym zobaczył. Ja raz ze dwa miesiące temu w jednym punkcie z przecenioną prasą widziałem tom 3 z Thorem, ale wtedy już go miałem.
Chciałem zrobić zdjęcie ale koleś który tam pracował kategorycznie tego zabronił.

Jak ktoś jest z miasta Łodzi to podam adres. Namiot z tanią książką i prasą przy ulicy Tatrzańskiej (obok rynku Pionier).

Offline Katharinka

« Odpowiedź #1056 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 12:51:09 »
No i tu się mylisz, bo w WKKM mieliśmy też grafikę tylko z jednej strony, a w dodatku tamten kubek był mniej fajny niż obecny:

To wyjaśnia skąd Ja miałem tego Hulka na DVD bo nie pamiętałem żebym kupował.  Kubek od czasów wkkm służy mi bardzo dobrze i liczę że ten z Orgins też się spisze.

« Odpowiedź #1057 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 13:15:15 »

Ach no tak, nie wziąłem tego pod uwagę, nie miałem prenumeraty WKKM tylko kupowałem w kiosku. Ale nawet biorąc to pod uwagę, to ucho jest z prawej strony.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1058 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 18:48:32 »
Więcej tolerancji dla leworęcznych! Za obrażanie ich podłą inwektywą "mańkut" powinien być perma ban >:( Cały świat grał dotąd pod publiczkę prawakom, niech i leworęczni mają coś z życia. Tyle mówi się o dyskryminacji mniejszości seksualnych, rasowych i narodowościowych, a zapomina się o tak podstawowym kryterium jak "-ręczność". Wiecie jakie to jest poniżające gdy za każdym razem w restauracji podają ci sztućce ze złej strony? Próbowaliście kupić wygodną, profilowaną myszkę? Dla leworęcznych to "łatwizna". Mają 3 modele na krzyż do wyboru... :'( Cały system piśmienniczy naszego zaściankowego kraju jest opresyjny. Gdy piszę piórem muszę bardzo uważać by nie rozmazywać tuszu. Moim przodkom przywiązywano ręce do ławek byleby ich wcisnąć w WASZE wąskie szufladki prawaków. Czy na ten nawał dyskryminacji jeden mało znaczący nadruk - to światełko w tunelu na lepszą przyszłość, łyżka miodu w beczce dziegciu - ma być powodem do rozdzierania szat?

:P

Offline 79ers

« Odpowiedź #1059 dnia: Cz, 06 Lipiec 2023, 19:06:23 »
Jest pewien człowiek, który podpisuje wszystko lewą ręką - z jakim skutkiem ??....... :'( :'( :'(
Także tego, tolerancja ma określone granice  :-X

Offline death_bird

« Odpowiedź #1060 dnia: Nd, 09 Lipiec 2023, 11:29:26 »
Próbowaliście kupić wygodną, profilowaną myszkę? Dla leworęcznych to "łatwizna".

Mysz dla leworęcznych?  :o Jest coś takiego?
Niby też mam mózg "przestawiony" pod tym względem, ale myszy używam wyłącznie prawą. Lewą zupełnie bym nie potrafił...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1061 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 11:07:03 »
Sory za offtop:
Jest kilka wersji jak leworęczni używają myszki. 1) przestawiono ich na prawą rękę i używają jak większość; 2) Trzymają myszkę po lewej stronie kompa i operują lewą ręką - wtedy główny przycisk myszy jest pod palcem środkowym, a nie wskazującym; 3) w ustawieniach systemu zamieniają przyciski myszki (lewy przycisk działa jak prawy i na odwrót); 4) kupują dedykowaną myszkę, która jest po prostu lustrzanym odbiciem myszki praworęcznej (ma odwrotnie zaprogramowane przyciski - nic nie trzeba grzebać w ustawieniach systemu).

Ja posiadam mysz leworęczną profilowaną pionową. I mnie w końcu przestała boleć ręka po kilku godzinach pracy.

Offline xanar

« Odpowiedź #1062 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 12:01:58 »
Dobry offtop, a są tacy co wszystko robią lewą ręką ? Ja np. pisze lewą ręką, w tenisa też grałem lewą ręką, ale taką mysz obsługuje prawą, papier nożyczkami ciąłem też w kosza miałem lepszą prawą.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1063 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 13:25:30 »
No offtop faktycznie świetny. Ja jestem praworęczny, ale wyłącznie lewą ręką robię taką rzecz, o której trochę wstyd pisać na publicznym forum o KOMIKSACH...  :-X :-\

Offline xardas

« Odpowiedź #1064 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 13:53:24 »
No offtop faktycznie świetny. Ja jestem praworęczny, ale wyłącznie lewą ręką robię taką rzecz, o której trochę wstyd pisać na publicznym forum o KOMIKSACH...  :-X :-\
Sięgasz na półkę po zdublowane po Hachette pozycje Egmontu? :-[