Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Necr09

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1005 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 22:16:14 »
No wczoraj wrzucał info @kknd2, że jest na empik.com taniej

Empik.com Marvel Origins Tom.11 za 37.49zł

https://www.empik.com/marvel-origins-tom-11,p1360008334,prasa-p

Druga kolekcja też taniej
FGO: 758,469,198

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1006 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 23:39:16 »
Trzeba czekać, jeśli chodzi o tą Kolekcję, jeśli chce się przyoszczędzić na zakupie. Od zeszłego wtorku codziennie sprawdzam Empik.com czy jest moja ulubiona cena czyli 37.49 zł za tom. No i w przypadku Spider-Mana już myślałem, że nic z tego nie będzie, bo nic nie obniżali. A ż po tygodniu, w tą środę 11 tom całkiem wyleciał ze sklepu internetowego. No to straciłem nadzieję i dziś wszedłem do Empiku, żeby kupić z kuponem za 39.99 zł. Ale wszedłem na aplikację w telefonu i ludzie cud. Spider-Man powrócił do sklepu, ze zniżką. Od razu zamówiłem i liczę, że w poniedziałek będzie. A razem z nim kolejny kupon, za który kupi się kolejny tom BiZ w środę. Teraz wiem, że trzeba czekać.

A kto jeszcze nie ma, niech szybko bierze.
https://www.empik.com/marvel-origins-tom-11,p1360008334,prasa-p

To, że ludzie aż tak kombinują przy tej kolekcji wskazuje, ze Hachette źle dobrało cenę.
Gdyby cena ludziom pasowała to by grzecznie albo zamawiali prenumeratę albo szli do kiosku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1007 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 09:25:50 »
@Necr09
Dzięki za info. Nie wiedziałem, że BiZ DC też już jest w niższych cenach.

To nie cena obu Kolekcji jest za wysoka, bo po użyciu kuponu 20% jest nawet trochę niższa niż w 2012 roku. To wszystko inne podskoczyło 50-100% w górę w ciągu zaledwie 2 lat. I teraz jeszcze bardziej każdy grosz się liczy. I żarcie i ubranie i inne książki (z 39.99 zł okładkowej do 69.99 zł!). Zatem jeśli mogę oszczędzić jeszcze dodatkowe 5 zł na dwóch tomach, co każde 2 tygodnie w każdym kolejnym roku, to wychodzi na to, że będę wyczekiwał na promocje na Empik.com.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1008 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 07:14:09 »
Dla mnie to już jest przerost formy nad treścią. Gimnastykowanie się i czekanie aby ugrać 2,5 to już jest naprawdę cebulactwo.

Offline laf

« Odpowiedź #1009 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 09:20:25 »
Nie, to jest po prostu symbol naszych czasów. I w tym przypadku nie chodzi o 2,5 zł, lecz o ponad 12 zł w przypadku MO i ponad 11 zł w przypadku BiZ. To naprawdę sporo jeśli ktoś regularnie kupuje obie serie.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1010 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 10:44:51 »
Ja nie odnosiłem się do kupowania ogólnie na promocji które jest czymś normalnym.
Tylko do kwestii jaką poruszył główny zwolennik kolekcji w tym kraju czyli różnicy przy rabacie zwykłym z kodem na prasę w empiku a okazjonalnymi promkami na kolekcje które pojawiają się jak chcą w różnych odstępach czasu od daty premiery. Czekanie na to przy dodatkowym rabacie 2,5 kiedy możemy zostać z niczym jak towar się nie pojawi to już za dużo roboty jak na tak znikomy zysk.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1011 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 09:51:34 »
Ta, a jak weszła kolekcja Carrefoura to wszyscy lecieli na premierę, tak jakby miała zniknąć i nigdy nie być przeceniona :)

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1012 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 09:54:40 »
Akurat obecna retro kolekcja potrafi znikać z Empika, dostają po kilka sztuk na sklep.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1013 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 10:09:42 »
I tym bardziej zaskakuje mnie dostępność tej kolekcji w empikach w formie online, w dodatku taniej.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1014 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 11:10:35 »
Ja cały czas widzę dużo sztuk Marvel Origins po Empikach. Plus Relay i Inmedio. Z BiZDC już jest gorzej bo nie ma tego wszędzie, ale na szczęście w tych większych Galeriach ciągle dochodzą.

Mam kupkę wstydu, to mogę kupować z tym opóźnieniem półtora tygodnia, byle było taniej. 5 zł dodatkowej oszczędności co 2 tygodnie, to wychodzi 130 zł czyli cena kolejnych 4 tomów Kolekcji.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1015 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 12:39:16 »
Ja pomimo szczerych chęci zbierania tej kolekcji odpadłem po kilku tomach bo nie byłem w stanie tego czytać na dłuższą metę - myślę, że podobnie wiele osób mogło odpaść i przestać kupować Marvel Origins.

Nie wierzę by ta kolekcja przyjęła się na tyle by dostać przedłużenie, a wydać kilka tysięcy złotych tylko po to by zwiększyć sprzedaż i doprowadzić do ewentualnego przedłużenia nie jest czymś co mnie interesuje.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1016 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 12:48:58 »
@UP
Sezonowców to my nie potrzebujemy. :) Tylko hardcorowi komiksiarze kupujący każdą publikację DC/Marvel. :)

Ale ponieważ nawet ja tak nie robię (Przedwieczni, Sekta itp.), to ja cię całkowicie rozumiem. To nie jest kolekcja dla każdego. Ja lubię wyłapywać smaczki, podziwiać rysunki i utwierdzać się w tym, że Steve Ditko wielkim artystą był.

Offline michał81

« Odpowiedź #1017 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 12:58:21 »
Steve Ditko wielkim artystą był.
Zdecydowanie widać to w dużym formacie Dr Strange'a z Marvel Limited.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1018 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 13:25:21 »
Który oczywiście kupiłem i mam, bo tak właśnie lubię Ditkę. Zresztą skoro śledzisz mój temat o Kolekcji to wiesz, że mam. Był to o wiele sensowniejszy tytuł do dania w ML niż ci Przedwieczni w DC Limited. Niestety Dr Strange'a w MO w pierwszej setce nie będzie. A ponieważ Maragast nie kupuje, to nie będzie przedłużenia :) Zatem wydanie Egmontu jest jedynym polskim z jakim można się zapoznać.
« Ostatnia zmiana: Wt, 20 Czerwiec 2023, 13:29:34 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1019 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 13:37:52 »
Bazyliszku wybacz, że pytam tu ale dlaczego nie chcesz czytać w oryginałach?
Otwiera się wtedy całkiem nowy świat dostępności całości.
Nie ma nic lepszego, niż posiadanie całych runów po kolei danej postaci/tutułu w kilku Omnibusach.