Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246045 razy)

sum41

• Gość
Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #810 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 21:20:30 »
Tak dokladnie, szkoda ze ktos pijany to montowal bo raz napisy końcowe z genialną muzyką są całe a czesto urwane... To jest super serial gdzie intro czy napisy końcowe można oglądać w nieskończoność.

Offline michał81

« Odpowiedź #811 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 06:46:31 »
A ty byś płacił 50zl za 100stronicowy komiks z masą błędów, Bazyl załapał że lepiej płacić TK gsIe mam więcej stron za mniej hajsu i wtopy zadziwi się zdążają. W kolekcji trafić na bubel to praktycznie pewniak. Może ma już dość tego kolekcyjnego szajsu 😉
To powiem ci, że chyba Hachette posłuchało czytelników i wzięli osobę, która ogarnie im w końcu korektę, na poziomie, który nie wywołuje zażenowania podczas czytania. Z 5 tomu kolekcji

Offline Pocztar

« Odpowiedź #812 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 10:08:20 »
Nie wiem czy poradzi sobie z dream teamem tłumacza i redaktora prowadzącego ;)  8)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #813 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 09:38:12 »
Mam nadzieję, że dużo gościowi zapłacili za wniesienie nowej jakości do tej kolekcji :)
Również z tego samego, piątego tomu.

« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Marzec 2023, 09:39:48 wysłana przez Pocztar »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #814 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 09:42:53 »
Aż strach pomyśleć, co by było bez korekty.

Offline LukCook

« Odpowiedź #815 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 09:59:02 »
Wtrącił amerykanizm. Fuszerka pierwsza klasa - dzisiaj anulowałem prenumeratę.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #816 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 10:16:56 »
Wtrącił amerykanizm. Fuszerka pierwsza klasa - dzisiaj anulowałem prenumeratę.

Bazyl czy wszystko w porzadku zalakowales taka informacje kolegi w sprawie kolekcji WTF!? :)

Offline eridraven

« Odpowiedź #817 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 10:35:46 »
Mam nadzieję, że dużo gościowi zapłacili za wniesienie nowej jakości do tej kolekcji :)

Faktycznie dłużej czyta się te tomy. Dzisiaj piątek i dopiero ktoś doszedł do 4 zeszytu w tomie, a premiera była we wtorek. Idealny przelicznik cena/ilość spędzonego czasu na czytaniu :D
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Marzec 2023, 10:38:57 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Online HugoL3

« Odpowiedź #818 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 10:42:10 »
Faktycznie dłużej czyta się te tomy. Dzisiaj piątek i dopiero ktoś doszedł do 4 zeszytu w tomie, a premiera była we wtorek. Idealny przelicznik cena/ilość spędzonego czasu na czytaniu :D

Dłużej się czyta, bo w trakcie czytania dokonujemy korekty :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #819 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 10:47:03 »
Dluzej sie czyta bo jak za czasow TM Semic delektujemy sie tez lepszymi obrazkami/rysunkami a nie jak dzis z przesytu  szybko przeczytac i nastepny bo kupka wstydu duza a rysunki czesto robione na odwal sie w pospiechu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #820 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 11:17:29 »

Oooo też miałem to wklejać po prostu aszet pomaga w nauce języków obcych

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #821 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 11:29:41 »
Bazyl czy wszystko w porzadku zalakowales taka informacje kolegi w sprawie kolekcji WTF!? :)

Błędy trzeba piętnować i wykorzeniać, a nie przenosić do innej paraf... znaczy przemilczać. Hachett muszą być wytykane błędy w korekcie i tłumaczeniu, żeby ich na przyszłość było jak najmniej, albo i wcale. W 5 numerze skrewili, niech przestaną tak robić.

Offline xanar

« Odpowiedź #822 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 11:33:34 »
Ale to nie są błędy, oni prostu tak to wydają, która już to kolekcja, w której jest to samo, powinniście się przyzwyczaić  :)
A ty Bazyl powinieneś, co to tom tu wklejać te błędy i pisać, że kolekcje to zło, no ale ciężko, bo patrząc po twoich ostatnich zdjęciach to ty tylko Egmonty kupujesz  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #823 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 12:03:01 »
Ja nie anuluję prenumeraty. Instead of, czekam aż sama się anuluje. Tak niestety wieszczę, choćbym tego nie chciał, ale po akcjach z promocjami na Empiku, których przy wcześniejszych kolekcjach nie było, to jest dla mnie czytelny symptom i interpretuję go jednoznacznie.

Jeśli ten scenariusz się ziści, to pytanie:
- jak to wróży przyszłym kolekcjom i decyzjom Hachette co do tego typu wydań?
- jak Hachette zamierza uzyskać zaufanie przyszłych prenumeratorów, bo to będzie szurać po podłodze.

Wiem, za daleko wybiegam. Ale warto takie eksperymenty myślowe czynić. Człowieka wtedy nic w życiu nie zaskakuje.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #824 dnia: Pt, 17 Marzec 2023, 12:39:42 »
Moze przestrzelili troche z cena i oplaca im sie nadal sprzedawac z rabatem?

Moze bedzie im sie oplacac dalej wydawac tylko w prenumeracie, lepiej zarobic troche niz nic.

DC kolekcje juz mocno okroili i jada dalej.