Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245821 razy)

Offline xanar

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #765 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 09:18:02 »
Upadek po prostu.
:)

Ale przynajmniej autor okładki się zgadza  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #766 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 10:06:52 »
Nie zachwalaj dnia na kilka literówek natrafiłem, a czytałem, że to tylko w Egmontach  się przytrafia

Offline adi90a

« Odpowiedź #767 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 11:03:39 »
Kiedy przypadkiem odkryłem śmiesznie tanie kolekcje Carrefoura i szukałem jakichś opinii trafiłem na to forum. Po przeczytaniu obu wątków postanowiłem przeczytać jeszcze opinie o Marvel Origins, bo ta kolekcja też jest mi znana (uzupełniam bazę książek na jednej stronie). I muszę przyznać, że czytając Bazyliszka i innych sam nabrałem na nią ochoty. Trochę powalczyłem jeszcze z myślami, bo jest piekielnie droga, a forma sprzedaży to typowe naciągactwo ale ostatecznie skusiłem się i zamówiłem prenumeratę. Liczę, że z racji dystrybucji w jakimś stopniu będą te tomy trzymały cenę i jak mi będzie ciążyła pozostanie opcja wyjścia z tego. Zresztą cena porównywalna z Egmontowskim Doktorem Strangem, więc zapewne z racji niskich nakładów i dużej ilości tekstu do tłumaczenia ciężko osiągnąć korzystniejszy stosunek. A jeszcze mamy rynek zdominowany przez kolekcjonerów, pod których robi się drogie wydania, więc jak Panini nie zwojuje za wiele z Carrefourem to nic się nie zmieni.
Poza tym, akurat to ten nieliczny przypadek, gdy kolekcja ma sens, gdyż leci od początku, po kolei.

Kolekcja hiszpańska dużo ładniejsza tak nawiasem. Nie wiem skąd te zamiłowanie do ciemnych kolorów, WKKDC.BiZ ma białe okładki, przez co od razu prezentuje się dużo lepiej i nowocześniej od starszych kolekcji DC i Marvela.

A tak swoją drogą to z komiksem zachodnim nie miałem dotychczas do czynienia. Kupiłem kiedyś pierwszy numer WKKM ze Spider-manem. Zajrzałem do środka, potwierdziłem swoją opinię, że komiks zachodni ma paskudną kreskę i leżał tak 10 lat, aż teraz niedawno dałem mu drugą szanse i przeczytałem.

Zamówienie złożone i ze strony Hachette od kilku dni błoga cisza...

Online michał81

« Odpowiedź #768 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 11:56:31 »
Zamówienie złożone i ze strony Hachette od kilku dni błoga cisza...
Wysyłki są nierejestrowane i idą pocztą. Nie dostaniesz żadnej informacji od Hachette o nadaniu przesyłki.

Offline adi90a

« Odpowiedź #769 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 12:38:12 »
Pierwsza nie jest kurierem za pobraniem? W ich FAQ tak stoi i gdzieś jeszcze rzuciła mi się informacja, że o wysłaniu pierwszej paczki informują. Oczywiście, widziałem wpisy na forum o funkcjonowaniu Hachette, więc uzbrajam się w cierpliwość.

Offline eridraven

« Odpowiedź #770 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 12:49:12 »
Pierwsza nie jest kurierem za pobraniem? W ich FAQ tak stoi i gdzieś jeszcze rzuciła mi się informacja, że o wysłaniu pierwszej paczki informują. Oczywiście, widziałem wpisy na forum o funkcjonowaniu Hachette, więc uzbrajam się w cierpliwość.

Pierwsza jest kurierem, kolejne są już pocztą.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #771 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 14:31:57 »
Pierwsza jest kurierem, kolejne są już pocztą.
Pierwsza przesyłka jest kurierem? U mnie znalazłem awizo w skrzynce pocztowej i musiałem iść na pocztę. Potem ponad pół godziny stania w kolejce aby odebrać paczkę. Druga paczka podobnie awizo i kolejka do okienka w UP

Offline GoNzO

« Odpowiedź #772 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 14:53:47 »
Też pierwszą miałem Pocztą, a drugiej jeszcze nie otrzymałem :(.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline xanar

« Odpowiedź #773 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 16:29:54 »
Nie zachwalaj dnia na kilka literówek natrafiłem, a czytałem, że to tylko w Egmontach  się przytrafia

Literówki to już bardziej cecha tych kolekcji a nie wada :)
Wada to jest jak są literówki, ale w Egmontach :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 17:29:59 »
Moj listonoasz swoim zlotym citroenem juz  w tamtym tygodniu przywioz 2 przesylke.

Offline SawiK

« Odpowiedź #775 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 18:14:06 »
Dzien bez wtopy kolekcyjnej dniem straconym :P

Offline Pocztar

« Odpowiedź #776 dnia: Śr, 01 Marzec 2023, 10:11:24 »
Pierwsza przesyłka jest kurierem? U mnie znalazłem awizo w skrzynce pocztowej i musiałem iść na pocztę. Potem ponad pół godziny stania w kolejce aby odebrać paczkę. Druga paczka podobnie awizo i kolejka do okienka w UP

Nie kurierem, tylko pocztą, jedyna różnica jest taka, że pierwsza przesyłka jest za pobraniem, więc teoretycznie powinno im się chcieć zapukać. Do mnie zapukali, ale to jednorazowy wybryk, druga paczka już awizowana. Mało tego - Dragon Ball z Mangarden, chociaż nadany poleconym, też awizowany (byłem w domu cały czas), bo listonosz pewnie w trosce o mnie pomyślał, że jak pójdę sobie odebrać kolekcję, to od razu odbiorę też poleconą.

Offline eridraven

« Odpowiedź #777 dnia: Śr, 01 Marzec 2023, 15:03:40 »
Nie kurierem, tylko pocztą, jedyna różnica jest taka, że pierwsza przesyłka jest za pobraniem, więc teoretycznie powinno im się chcieć zapukać. Do mnie zapukali, ale to jednorazowy wybryk, druga paczka już awizowana. Mało tego - Dragon Ball z Mangarden, chociaż nadany poleconym, też awizowany (byłem w domu cały czas), bo listonosz pewnie w trosce o mnie pomyślał, że jak pójdę sobie odebrać kolekcję, to od razu odbiorę też poleconą.

A to fakt. W moim przypadku materiały reklamowe przychodzą kurierem, stąd błędne założenie. Jak już wziąłem prenumeratę, to od razu miałem awizowane.

EDIT

A jednak nie, to jest kurier Pocztex 2.0: https://www.idosell.com/pl/blog/sprawdz-pocztex-2-0-nowe-opcje-dostawy-w-ramach-poczty-polskiej-1235327712

Czyli dla wielu po prostu to samo co listonosz ;)

Info od Wydawcy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Marzec 2023, 15:31:16 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Voitas

« Odpowiedź #778 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 19:00:13 »

Offline adi90a

« Odpowiedź #779 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 21:48:20 »
Kronikarsko, dostałem sms'a o wysyłce, paczka wysłana poprzez Pocztex. Na szczęście kurier mógł zostawić paczkę na poczcie, więc bez problemu odebrałem.