Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #735 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 17:14:46 »
A ten twój fascynujący post to o czym niby jest ::) Strasznie dużo wniósł do dyskusji o komiksach ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Knl

« Odpowiedź #736 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 18:22:55 »
O komiksach nie, ale o kurierach i przesyłkach!

Offline Dracos

« Odpowiedź #737 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 18:27:08 »
Szczerze mówiąc to jak czytałem że listonosz tylko wrzuca awizo, to pomyślałem że ktoś sobie żarty stroi. Jednak się okazuje że to częsta praktyka. Co to za prenumerata że masz łazić na pocztę brać numerek i czekać czasami w kolejce? Współczuję wszystkim którzy nie mają opcji dogadania się z listonoszem, gorzej niż w PRL.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #738 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 18:42:55 »
Za PRL przywozil paczki na Romecie teraz w Citroenie😀

Offline stab

« Odpowiedź #739 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 19:09:32 »
Szczerze mówiąc to jak czytałem że listonosz tylko wrzuca awizo, to pomyślałem że ktoś sobie żarty stroi. Jednak się okazuje że to częsta praktyka. Co to za prenumerata że masz łazić na pocztę brać numerek i czekać czasami w kolejce? Współczuję wszystkim którzy nie mają opcji dogadania się z listonoszem, gorzej niż w PRL.

Moją prenumeratę mama zawsze musi odbierać na poczcie. Wiąże się to penie z tym że jest jeden listonosz na kilkanaście/kilkadziesiąt bloków i niewykonalne jest żeby zabierał ze sobą paczki, nawet tak małe. Z drugiej strony u mnie w Wiedniu jest osobny listonosz do listów i osobny do paczek.

Offline Spiff

« Odpowiedź #740 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 19:27:25 »
O komiksach nie, ale o kurierach i przesyłkach!
nie masz racji>
komiks składa się z : lasu, papieru, tuszu, farby, scenarzysty, rysownika, kolorysty, korekty, tłumacza, drukarni, niskich nakładów , Pana TK, inflacji, hurtowni, księgarni, pakowaczy, kodów promocyjnych, paczkomatów,   kuriera, oświetlenia, kawy, piwa, półek, regałów, witrynek, foli ochronnych, preorderów,  Bazyliszka, dubli, rządu RP,  rys, obić rogów, kartonów, folii bąbelkowej, braku wypełniaczy ,reklamacji,  slipcase, BOKu, Blika, Allegro, Ceneo,  Wrednej Baby, Cyrklowca i... Marszanda.

« Ostatnia zmiana: Nd, 19 Luty 2023, 21:07:00 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #741 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 22:41:03 »
Udał się ten tomik z Thorem. Nie dość, że zawarto w nim niezawodny sposób na rozpoznanie Lokiego przemienionego w gołębia, to jeszcze w jednym z epizodów pojawił się Rafał Otoka-Frąckiewicz (dla niewtajemniczonych: jeden z współczesnych komentatorów tzw. bieżączki). Nieźle zatem poczynał sobie mistrz Kirby. Do tego okazało się, że również Joe Sinnot, na ogół znany z nakładania tuszu w pracach m.in. "Króla", również wie jak się rysuje. Oby tak dalej.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #742 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 09:34:46 »
Gdzie pojawil sie Rafał? :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #743 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 10:39:52 »

Tu nawet nie chodzi o wielkość przesyłki (chociaż oczywiście prenumerata, jako że dostarczana w kartonie, nie wejdzie do ŻADNEJ skrzynki pocztowej, a już na pewno nie w bloku, chyba że masz w mieście dom i własną skrzynkę niestandardowych rozmiarów). Większy problem jest taki, że wysyłka jest nierejestrowana (czyli nie jest polecona), a wtedy po prostu nie opuszcza placówki pocztowej. Ergo każda prenumerata Hachette = wycieczka na pocztę i stanie w kolejkach. Jeszcze użeranie się w okienku, że "odbiór tego samego dnia co awizo to po 18.00" chociaż wiadomo, że listonosz jednego kroku nie zrobił z tą paczką poza placówkę.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #744 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:54:34 »
W takim razie muszę wychwalać swojego listonosza, bo nosi mi wytrwale wszystkie paczki od Hachette pod same drzwi.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #745 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 14:52:20 »
Sum41: Gdzie pojawil sie Rafał? :)

W epizodzie 89 "Journey into Mystery" ;) Dla niepoznaki skrywał się za tzw. lustrzankami i był bardzo nieuprzejmy wobec Jane Foster i oczywiście głównego protagonisty :)

Offline eridraven

« Odpowiedź #746 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 17:25:31 »
O! I jest baner na forum 😉 Jak tu się teraz oprzeć...
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

sum41

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 17:50:48 »
Załójcie ci którzy nie kupują ! :D

Offline Leyek

« Odpowiedź #748 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 18:47:21 »
O! I jest baner na forum 😉 Jak tu się teraz oprzeć...

Aż się zdziwiłem jak go wcześniej zobaczyłem. Na mniejszym laptopie jako tako to wyglądało, ale teraz patrzę na normalnym monitorze i trochę nędznie wygląda pod względem technicznym (samą kompozycję banera już przemilczę ;) ). Ale co się  dziwić jak cały banerek waży 64 kb (jakość akurat w okolicach Commodore 64). No i podlinkowana mogłaby być "pod nim" strona kolekcji/zakupu prenumeraty. No ale pierwsze koty za płoty, może za 10 lat zrobią szczegółowy i ładny banerek :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 19:08:04 »
Banner byl robiony technika z lat 60tych gdy wychodzily komiksy prezentowane w kolekcji :)