Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246029 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #705 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 08:36:45 »
No dobra, ale ja za pozostałe 97 numerów zapłacę 3879.03 zł, a Ty 4558.03 zł. Jednak empik rządzi.. :)
Ale wiesz, że można zamówić prenumeratę i zrezygnować z niej po pierwszej przesyłce? :)

Offline vision2001

« Odpowiedź #706 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 09:49:07 »
No dobra, ale ja za pozostałe 97 numerów zapłacę 3879.03 zł, a Ty 4558.03 zł. Jednak empik rządzi.. :)
Też kiedyś mi się wydawało, że na ceneo.pl dzień w dzień będą kody i jak raz na jakiś czas pojawi się komiks, który mnie interesuje, to uda się go zamawiać za bardzo fajną cenę... Cóż... Kody się skończyły...

Offline Tom926

« Odpowiedź #707 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 09:51:41 »
Właśnie kupiłem sobie w empiku t3, dzięki kodowi ta księgarnia najtańsza na rynku jeśli chodzi o kolekcje i prasę..  :)
Kod udostępniony przez Voitasa, wystarczył sam, bez aplikacji  :D
https://www.idz.do/eJCt

Czy z tego kodu można skorzystać tylko wtedy gdy ma się do odbioru paczkę w Empiku?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #708 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 09:55:04 »
Kod dziala tylko gdy kupujesz na miejscu, gdy odbierasz paczke nie dziala/nie akceptuja.

Offline Tom926

« Odpowiedź #709 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 10:00:06 »
Tak, ale jest tam napisane "skorzystaj przy okazji odbioru Twojej paczki ". A jak nie mam paczki do odbioru ale mam kod to też mogę z niego korzystać?

Online HugoL3

« Odpowiedź #710 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 10:04:36 »
Tak, ale jest tam napisane "skorzystaj przy okazji odbioru Twojej paczki ". A jak nie mam paczki do odbioru ale mam kod to też mogę z niego korzystać?

Tak.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #711 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 10:11:53 »
Najważniejsze jest to, że jak pisaliście - konto Empik premium działa na Kolekcje. Nie wiem jakim cudem, ale podałem numer telefonu przy zakupie Superman: 4 pory roku i miałem go za 38 zł a nie 45. Czyli się opłaca. Z MO to samo - można stacjonarnie kupować taniej. I bardzo dobrze.

Offline Pestak

« Odpowiedź #712 dnia: So, 18 Luty 2023, 11:13:26 »
Wszystko fajnie, ale są też minusy empiku
 - trzeba pamiętać, żeby w określonym czasie tam podjechać po określone tomy kolekcji bo przecież nie leżą tam wiecznie (przy prenumeracie nie ma tego problemu)
- dojazd do empiku to też koszt (przy obecnych cenach paliwa zapewne większy niż te kilka złotych oszczędności na tomie) i stracony czas

Offline Leyek

« Odpowiedź #713 dnia: So, 18 Luty 2023, 12:06:33 »
- dojazd do empiku to też koszt (przy obecnych cenach paliwa zapewne większy niż te kilka złotych oszczędności na tomie) i stracony czas

Cieszę się, że ktoś to zauważył :) Już mi się nie chciało pisać, bo mam w najbliższym otoczeniu przykład co to jeżdżą po np. masło do marketu (bo w promocji) ale już nie patrzą na całościowe koszty (paliwo, czas) :) Albo odbiór w sklepie, żeby nie płacić 10 zł za dostawę, a potem się wyjeździ paliwa na dojazd do tego sklepu za 8-10 zł (nie mówiąc o kosztach amortyzacji auta w zimie na krótkim dystansie) + straci czas.

A że z prenumeraty w Hachette można zrezygnować to już w ogóle oczywistość.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #714 dnia: So, 18 Luty 2023, 16:08:57 »
No to jest jasne, że teraz trzeba brać pod uwagę koszty dojazdu. Ja mòwię tylko o tych ludziach co mają w swojej okolicy Empik. Jak dojeżdżasz do pracy lub szkoły i masz go w zasięgu to się opłaca. W Warszawie mam kartę miejską i tak, więc mogę podjechać. Nawet jak mieszkałem pod Zamościem to i tak musiałem podjeżdżać do miasta i wtedy też odwalałem wizytę w Empiku.

Offline PJP

« Odpowiedź #715 dnia: So, 18 Luty 2023, 16:18:32 »
W Empiku czasem trafią się niezłe akcje z cenami, więc korzystam na zasadzie net+odbiór. Zazwyczaj po pracy - jest obok ;)

Offline Cringer

« Odpowiedź #716 dnia: So, 18 Luty 2023, 16:31:34 »
Dojazd na pocztę to też koszt a tych kolekcji listonosz nie przynosi do domu (przynajmniej u mnie)

Offline Pestak

« Odpowiedź #717 dnia: So, 18 Luty 2023, 19:10:47 »
Oczywiście wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji. Mi akurat listonosz przynosi prenumerate ale nawet jeśli by tego nie robił to i tak praktycznie codziennie jestem na poczcie ( gdzie chodzę z buta). Inni z kolei może faktycznie mają ten empik pod nosem.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #718 dnia: So, 18 Luty 2023, 21:19:37 »
Dojazd na pocztę to też koszt a tych kolekcji listonosz nie przynosi do domu (przynajmniej u mnie)
Obecnie listonosze niczego nie przynoszą do domu czy domowej skrzynki poza oczywiście awizo

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #719 dnia: So, 18 Luty 2023, 21:23:50 »
Obecnie listonosze niczego nie przynoszą do domu czy domowej skrzynki poza oczywiście awizo

Chyba u Ciebie 😉
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything