Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246029 razy)

Online HugoL3

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #690 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 12:00:31 »
Mnie akurat się podoba to, że sięgając po komiksy z lat 60 mogę poznać kanoniczną historię postaci, które do tej pory są popularne.

Ale nie potrafię znieść tego, że po 2015 roku wychodzi Spider-Man, który wciąż mieszka ze współlokatorem (dobrze, że nie z ciotką...) jak student albo pracuje za czapkę gruszek po tylu latach.
Tak jakby obecni autorzy mieli gdzieś to, że pracował jako nauczyciel, był właścicielem firmy technologicznej (pomijam czy było to dobre/fajne), mężem oczekującym na potomka.
Oczywiście, że nie chciałbym za 10 lat przeczytać w TAS, że Peter ma 80 lat i zaraz opuści świat, ale lepiej by się to czytało, gdyby facet miał 40-50 lat.
Przecież w każdej chwili mogą wystartować z "odświeżającą" historią w stylu tej z Ultimate i przedstawić genezę i dalsze losy młodego Parkera na nowo.

Offline misiokles

« Odpowiedź #691 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 12:12:15 »
Obecni autorzy mają to gdzieś, gdyż takie decyzje wychodzą od redaktorów.

Offline xanar

« Odpowiedź #692 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 12:22:42 »
Z tym właścicielem firmy technologicznej to nie był zły pomysł, zawsze to jakiś rozwój postaci, tylko to jakoś słabo napisane było.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #693 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 13:50:40 »
Tomy 8-9 jakby kogoś ciekawiło...

Online HugoL3

« Odpowiedź #694 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 14:10:17 »
Z tym właścicielem firmy technologicznej to nie był zły pomysł, zawsze to jakiś rozwój postaci, tylko to jakoś słabo napisane było.

Strasznie zalatywało Tonym Starkiem. Początek faktycznie obiecujący, ale końcówka...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #695 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 14:14:57 »
Czyli jak było mówione idziemy listą i kolejnością taką jak Panini wydało to we Włoszech. I dobra jest, bo nie będzie żadnych niedomówień i nieporozumień. Daty polskich premier kioskowych wrzuciłem na swojego bloga jakby co.

@HugoL3
Ale zdajesz sobie jak wysokie są ceny wynajmu w Nowym Jorku? Prawie dorównują warszawskim. :) Samemu człowiek sobie nie pomieszka, chyba że jest Harrym Osbornem. :) Musimy jeszcze poczekać jakieś 5 lat, aż Peter i MJ zamieszkają ze sobą. Chyba że ten wątek z Kindred doprowadzi do tego, że znów ze sobą zerwą. Ewentualnie Ciotka May mogłaby wreszcie umrzeć i wtedy w domu na Queens Peter mógłby sobie zrobić Spider-Jaskinię w piwnicy. :)

Było to już tutaj omawiane - scenarzyści nawet by chcieli rozwinąć postać Petera, ale redakcja Marvela im na to nie pozwala. Zawsze cofną go do ustawień początkowych, czyli przystojnego, mądrego biedaka, bez grosza przy duszy. Mieliśmy szczęście że Ditko dał mu skończyć liceum, bo potem Romita Sr i Coleman już studiów ukończyć mu nie dali.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #696 dnia: Wt, 14 Luty 2023, 11:23:18 »
Powiem tak. W tomie z Thorem kolorystyka jest mocno średnia. Zwłaszcza kolor skóry leży - a to zbyt rózowy, albo zbyt pomarańczowy, albo twarze są tak blade, jakby pokryto je warstwą pudru. To jest zdecydowanie do poprawy w kolejnych partiach. Ja mam egzemplarz 3 tomu z testu z jesieni. Nie wiem czy w kioskowej wersji jest lepiej.

Ale np. tekst "To Amerykanie są naszymi prawdziwymi przyjaciółmi" kładzie na łopatki ze śmiechu. Albo przy teście nowej broni ""Należy upewnić się, że wolny świat pozostanie silnym i bezpiecznym od sił Tyranii!"

Zamiast sformułowania w zeszycie #86 "Rakieta antyrakietowa" można by chyba użyć samego "Antyrakieta".
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Luty 2023, 11:49:38 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #698 dnia: Wt, 14 Luty 2023, 14:22:32 »
Aj aj, panie Szcześniak. Jak można puszczać takie babole?
Powinno być oczywiście "Mnie nie schwyta..."

Dobra, rozwiązanie fabularne w którym Donald Blake mówi kosmitom że Thor jest w krzakach za drzewami, a oni go puszczają i idą do lasu było mega śmieszne. Ale tak ogólnie da się tego Thora czytać. Nie jest to niestrawna buła.
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Luty 2023, 14:36:22 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #699 dnia: Wt, 14 Luty 2023, 20:01:48 »
Większą porażką jest natomiast powtarzalność panoramy. Poniżej dwie sytuacje z nowej kolekcji. Aby nie było niedomówień to są już komisy z jej startu.

Powtarzalność 100%  :P

Nie wspominając jeszcze o nadruku zachodzącym na okałdkę.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #700 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 01:14:25 »
Powinno być oczywiście "Mnie nie schwyta..."
Oczywiście, że nie. "Nie schwyta mnie...", ale to detal.

Offline roble

« Odpowiedź #701 dnia: Cz, 16 Luty 2023, 12:26:37 »

Właśnie kupiłem sobie w empiku t3, dzięki kodowi ta księgarnia najtańsza na rynku jeśli chodzi o kolekcje i prasę..  :)
Kod udostępniony przez Voitasa, wystarczył sam, bez aplikacji  :D
https://www.idz.do/eJCt

sum41

• Gość
« Odpowiedź #702 dnia: Cz, 16 Luty 2023, 14:39:03 »
Thora pierwszy raz zobaczylem z tego okresu w tej kolekcji. Kirby rysuje ale przez innego tuszownika wyglada to i inaczej niz w FF.  Podoba mi sie bardzo jedynie troche kolorystyka troche kuleje w niektórych zeszytach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #703 dnia: Cz, 16 Luty 2023, 21:52:11 »
Właśnie kupiłem sobie w empiku t3, dzięki kodowi ta księgarnia najtańsza na rynku jeśli chodzi o kolekcje i prasę..  :)

A mogłeś mieć t. 2 + 3 za 30 zł w prenumeracie :) Więc Hachette najtańsze i rządzi ;)

Offline roble

« Odpowiedź #704 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 07:21:41 »
A mogłeś mieć t. 2 + 3 za 30 zł w prenumeracie :) Więc Hachette najtańsze i rządzi ;)

No dobra, ale ja za pozostałe 97 numerów zapłacę 3879.03 zł, a Ty 4558.03 zł. Jednak empik rządzi.. :)