Nabyłem Marvel Origins we wtorek. Dziś odbierałem (odłożone) najnowsze numery kilku kolekcji - w tym BiZ - w "moim" saloniku prasowym. Powiedziałem sprzedawcy, że nie wiem czy na 100% będę zbierał M.O. ale zobaczymy, na co sprzedawca odparł że na razie Marvel Origins sprzedaje się raczej kiepsko. Zwróciłem uwagę, że na razie wystartował numer za 15 zł, więc tym bardziej dziwne,, a sprzedawca na to że owszem, nawet mimo promocyjnej ceny nowej kolekcji, BiZ (czy już zakończone kolekcje) zawsze sprzedawał się dużo lepiej. Z drugiej strony, wiecie, minęły DWA dni :-) Jednak powyższa rozmowa mnie zaniepokoiła.
Kolekcji życzę jak najlepiej, ale myśląc realistycznie to przetrwa z rok, a potem zostanie zastąpiona czymś "bezpieczniejszym", najprawdopodobniej "Legendary". Natomiast za kilka lat gdy "BiZ" będzie się zbliżać do finiszu, to wtedy to już będzie zwykła "zmiana warty", gdzie Marvele z "Legendary" zastąpią DC mając przyciągnąć nowych czytelników, tytułami których niedzielny fan komiksów i entuzjasta MCU niezbyt kojarzy.