Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245832 razy)

Online michał81

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #450 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 17:49:23 »
To kiedy ten Amazing Fantasy #15 miał premierę? Z kolekcji czytelnik tego się nie dowie ;)

piękne otwarcie, bardzo mi się to podoba, tradycja została podtrzymana 

Online Castiglione

« Odpowiedź #451 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 17:55:14 »
Dzięki za odniesienie się.
Nie spojrzałem na to od strony ilości stron, tylko niejako "rocznikowo". No ale liczba stron pokazuje, ile rocznikowo bywa innych numerów w ramach prawilnego Epika. HTZ :)
Ale jeden Epic nie równa się jeden rok wydawania.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #452 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 18:05:55 »
To kiedy ten Amazing Fantasy #15 miał premierę? Z kolekcji czytelnik tego się nie dowie ;)

piękne otwarcie, bardzo mi się to podoba, tradycja została podtrzymana 

Arek Wroblewski powinnien to wylapac :)

Offline xanar

« Odpowiedź #453 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 18:45:33 »
W sumie to zero zaskoczenia, jakby zrobili jakiś tom bez błędów to byłoby coś.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #454 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 19:56:08 »
UUUUU pszykro. Minus dla Hachette. Boli podwójnie, bo A: To jest kolekcja historycznych komiksów, więc daty są ważne. B: Zaraz na drugiej stronie tej kartki daty są dobrze podane - sierpień 1962 - październik 1963. Wystarczyło więc by korektor/redaktor przeczytał teksty i wyłapał ten błąd.

Czyli rzeczywiście - tradycja literówek i błędzików w kolejnych Kolekcjach została utrzymana. Ale przynajmniej obalono zarzuty, że w restartach wykorzystywane są komiksy ze zwrotów testu. Gołym okiem widać, że to nieprawda.

Offline Edgar

« Odpowiedź #455 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 22:38:35 »
UUUUU pszykro. Minus dla Hachette. Boli podwójnie, bo A: To jest kolekcja historycznych komiksów, więc daty są ważne. B: Zaraz na drugiej stronie tej kartki daty są dobrze podane - sierpień 1962 - październik 1963. Wystarczyło więc by korektor/redaktor przeczytał teksty i wyłapał ten błąd.

Tłumaczenie i korektę robi jedna osoba. Nie odbieram mu tego, że jest dobry w obu tych rzeczach, ale to jednak straszny absurd.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #456 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 23:29:18 »
Wlasnie wrocilem z Empiku tom kupiony za 11,99 z rabatem 20%

Niezle to wyglada na zdjeciach byly cienkie tomy a tu dosc grubawe i papier jak w innych kolekcjach.

W moim empiku 4 sztuki, nie wiem ile bylo rano.

Jestem zadowolony oby wytrzymala jak nadluzej ta kolekcja,, choc Fantastic Four mam w zeszytach od # 34.

2 dni przed ogloszeniem juz mialem zamawiac omnibusa na Azylu i fotki nawet dostałem ale wole kolekcje :)

A skad rabat?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 23:31:52 »
A skad rabat?

Podejrzewam, że stąd co zawsze.

I znowu, kupon do korzystania w stacjonarnych empikach -20%

www.idz.do/uyfL

Ważny do 30.01.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #458 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 23:35:23 »
I to nie jest jednorazowego użytku?

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #459 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 23:55:08 »
Niektórzy już mają, a ja zamówiłam przez empik.com z płatnością kartą prezentową i teraz muszę poczekać parę dni... Coś za coś.

Zanim zamówienie dojdzie, to pewnie wydanie zostanie już obgadane wzdłuż i wszerz, znając forum :D

Online michał81

« Odpowiedź #460 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 00:00:28 »
Czyli rzeczywiście - tradycja literówek i błędzików w kolejnych Kolekcjach została utrzymana. Ale przynajmniej obalono zarzuty, że w restartach wykorzystywane są komiksy ze zwrotów testu. Gołym okiem widać, że to nieprawda.
Nie mogą być to zwroty, bo papier jest inny. Więc ci co kupili w teście będą mieli problem, bo po 4 tomie chyba rozjedzie im się panorama, bo tom jest wg mnie minimalnie grubszy (porównanie powinno się niedługo pojawić, bo teraz nie ma wersji z testu). Nie ma to jak wydoić dwa razy czytelnika, no chyba że chce zostać z koślawą panoramą.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #461 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 07:10:50 »
Przecież można napisać do BOK'u i poprosić o wymianę na tomy ze startu. Nic trudnego...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #462 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 08:10:18 »

Nie.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 08:30:32 »

Wiele razy korzystalem.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #464 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 11:15:05 »
Tak mnie teraz naszło. A co jeśli Hachette zdecydowało najpierw wydać Marvel Origins, powydawać początku Pajęczaka, a POTEM WRÓCIĆ DO KOLEKCJI SPIDER-MANA? :) I zacząć ją wydawać np. w połowie MO albo po jej zakończeniu?

Chyba możliwy scenariusz, co? ;)