Ale te białe grzbiety fajnie wyglądają - szkoda, że u nas tak nie będzie i znowu panorama będzie wyglądała kiepsko jak się opuści jakieś tomy.
Wystarczy kupić wszystkie numery. Problem solved, czas na CSa.
Te panoramy wygladaja kiepsko nawet jak ma sie komplet. Wstyd ustawiac cos takiego na widoku.
Ale ty widziałeś półki zw wszystkimi kolekcjami np. u @R3wolw3rowca? Ja wiem, że ludzie mają różne gusta, ale mi się takie coś podoba. I nie mowię, że serie od Egmontu, czy Muchy są brzydki. Ale na mnie zmasowanie panoram robi wrażenie i się bardzo podoba. No ale jestem skrzywiony, bo zbieram panoramy od Egmontu od 1997 roku.
I ja rozumiem jak ktoś nie chce kupować tych komiksów bo są droższe i cieńsze niż BiZ. To całkowicie zrozumiałe, bo rzeczywiście mogłyby zbierać więcej zeszytów. I rozumiem, że ktoś nie chce kupować, bo ciężko mu czytać ramoty. Mnie samego "Zmierzch mutantów" zniesmaczył. Mimo, że Marvel był niby postępowy, to starsi twórcy nie mogli się wtedy wyzbyć choćby głęboko zakorzenionego w nich seksizmu i dyskryminacji kobiet. I to widać w tych historiach. To nie są komiksy dla każdego, bo nie zawsze można przebrnąć przez naleciałości tamtych czasów.
Ale postawa, że nie będę zbierać, bo panorama jest brzydka, ale jakby były białe grzbiety to na pewno bym zbierał jest dla mnie śmieszna. Ot takie usprawiedliwianie się i zrzucanie winy na Hachette. Ja bardzo bym chciał, żeby Kolekcja była przedłużana. Gdyby te kilka serii dociągnęło do KOŃCA LAT 70-tych to przecież wreszcie spełniłoby się to o czym pisałem kiedyś na forum. Moglibyśmy nadrobić treści komiksowe, które odebrały nam czasy PRL-u. Można by domknąć tą wielką lukę. Fani komiksów powinni to zauważyć. To by była prawdziwa wartość dodana. A wystarczy tylko to kupować, to Hachette i w Polsce będzie to przedłużać. Stać nas na więcej niż dojście tylko do 1968 roku.