Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ThePinkFin

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #345 dnia: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:24:42 »
Ktoś tu "Niezwykłej historii Marvel Comics" nie czytał. :)

To jest na tyle stara książka, że ja już nie pamiętam większości jej zawartości.

Offline Kandor

« Odpowiedź #346 dnia: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:49:41 »
To jest na tyle stara książka, że ja już nie pamiętam większości jej zawartości.
Masakra. Chciałem powiedzieć: "Mordobicie". Spoko, nie tylko ty, Bazyl też niespecjalnie pamięta, gdyż z tego co dziś wypisuje powołując się na tę książkę, wnioskuję że on ją traktuje jako jakoweś szczegółówe kalendarium wydarzeń w komiksowym uniwersum Marvela, a tym oczywiście ta książka nie jest :-) Lub też wertuje ją co rusz szukając stosownych fragmentów, których używa aby komuś we właściwym momencie "pojechać" ;-)
« Ostatnia zmiana: Wt, 10 Styczeń 2023, 00:00:36 wysłana przez Kandor »

Offline HugoL3

« Odpowiedź #347 dnia: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:59:38 »
Chyba mówimy o jakimś wznowieniu z nowym rozdziałem o wojnie Hachette z Egmontem.

Offline Kandor

« Odpowiedź #348 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 00:02:06 »
Chyba mówimy o jakimś wznowieniu z nowym rozdziałem o wojnie Hachette z Egmontem.
To powinno się pojawić w książce "Mordobicie II: Wydział Polska" :-)

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #349 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 09:30:45 »
Halo! Inflacja...
  A co ma piernik do wiatraka? Nic nie napisałem o podwyżkach, tylko że oferowany towar w tej cenie  IMO nie jest konkurencyjny. Dla mnie ta kolekcja nie utrzyma się na rynku, albo będzie się czołgać w minimalnych nakładach do końca.

Offline Maragast

« Odpowiedź #350 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 09:35:52 »
W WKKM wyszły dwa tomy z serii X-Men sprzed restartu, zbierające zeszyty od #50 do końca. Całkiem realne, że w tej nowej kolekcji dostaniemy pierwsze 49 zeszytów.

Raczej na pewno dostaniemy wszystko do tego co było w WKKM tylko czy jest powód by się z tego cieszyć?
Nie bez powodu seria po 66 zeszycie została zamknięta i wydawali tylko przedruki - po prostu to już wtedy się kiepsko się sprzedawało i jest najbardziej archaiczne ze wszystkich serii - chyba nie ma większej ramotki niż te pierwsze zeszyty X-Men.
Dopiero Claremont "tchnął" nowe życie w mutantów.

Online Crono

« Odpowiedź #351 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 10:23:41 »
Tak, ja to wszystko wiem. Tyle, że:
1) z uwagi że to takie ramoty, żadne inne wydawnictwo tego nie wyda (nawet Egmont wzbrania się od pierwszych epików pająka),
2) jak pisałem wyżej, o dziwo, jak czytałem to co wyszło do tej pory po polsku, to czytało mi się to nie najgorzej (oczywiście moje uwielbienie do tych postaci mogło tu mieć decydujące znaczenie).

Offline xanar

« Odpowiedź #352 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 10:38:30 »
Ja czytałam FF i Spidera od początku, jak się jest w stanie wziąć poprawkę, że to było w latach 60-tych (te całę dialogi itd.) to dla mnie FF lepsze, tam jest ten cały "word building". Jest tam parę rzeczy, które mnie ekstremalnie irytują, jak np.
Spoiler: PokażUkryj
w FF te wieczne kłótnie Torcha i Thinga i w Spiderze ta jego ciotka, bo Peter to taki delikatny chłopiec ::) po, nastym razie tych kłótni i tej ciotki to zaczeło być strasznie w$%^*$*%#@, znaczy męczące to było.
Na szczęście po 100-tnym numerze coś z nią zrobili i była mnie męcząca, tylko dlatego, że się rzadziej pokazywała.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #353 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 13:15:44 »
Ten 103 tom Silver Surfera z WKKM był moim zdaniem znakomity, znacznie lepszy od tego Slotta, którego tak wszyscy wychwalają. Fajnie byłoby poczytać ciąg dalszy tej historii.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #354 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 14:07:57 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #356 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:03:05 »
Strona już ruszyła, zrobiłem notkę na blogu:
https://blogokomiksach.blogspot.com/2023/01/ruszya-kolekcja-marvel-origins.html

O nie, te podpórki do książek są ekstra! Ale nie będę dla nich zamawiać prenumeraty, kiedy dużo bardziej pasuje mi kupno poza nią.  :'( Może ktoś, kto zamierza prenumerować, odsprzeda kiedyś podpórki.

Tak czy owak bardzo się cieszę z oficjalnego startu, czas świętować. Zwłaszcza razem z zapowiedzią użycia (pewnie tylko nieco) grubszego papieru niż w teście.

Offline xanar

« Odpowiedź #357 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:05:58 »
Ten 103 tom Silver Surfera z WKKM był moim zdaniem znakomity, znacznie lepszy od tego Slotta, którego tak wszyscy wychwalają. Fajnie byłoby poczytać ciąg dalszy tej historii.

Silver Surfer to jedna z lepszy postaci w tym Marvelu, to co na razie przeczytałem z lat 80-tych było spoko. Najlepsze w tych postaciach kosmicznych jest to, że można "szyć" jak się chce i praktycznie nie ma żadnych granic.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #358 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:07:34 »
Raczej na pewno dostaniemy wszystko do tego co było w WKKM tylko czy jest powód by się z tego cieszyć?
Nie bez powodu seria po 66 zeszycie została zamknięta i wydawali tylko przedruki - po prostu to już wtedy się kiepsko się sprzedawało i jest najbardziej archaiczne ze wszystkich serii - chyba nie ma większej ramotki niż te pierwsze zeszyty X-Men.
Dopiero Claremont "tchnął" nowe życie w mutantów.
Nic to! Mamy okazję dowiedzieć co działo z naszymi dzielnymi mutantami po 66 numerze gdyż Marvel za pośrednictwem Uncanny Omara zapowiedział dziś X-Men Hidden Years Omnibus Johna Byrne'a (nie wspominając o wznowieniu Alpha Flight Omnibus Byrne'a) :-)

Offline kknd2

« Odpowiedź #359 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:52:37 »
gdyby kogoś intresiło
na wiki uaktualniana jest lista kolejnych numerów różnych kolekcji Marvel w tym Origins

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Official_Marvel_Graphic_Novel_Collection#Marvel_Origines