Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #210 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 11:55:09 »
Ja nie potrzebuje ankiety, mi wystarczy znac zdanie bazyla.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #211 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 21:36:06 »
Sprawa jest prosta - wydawać w całej Polsce. Powinny być dwie kolekcje komiksowe na polskim rynku minimum. W tym roku jest BiZ i 20 tomów od Carrefoura. Jak w przyszłym wyjdzie jeszcze Marvel Origins, to ja będę happy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #212 dnia: Nd, 25 Grudzień 2022, 11:54:57 »
Na święta udało mi się dorwać do wcześniej zdalnie kupionych tomów Marvel Origins. Extrasy przynajmniej w FF są takie sobie, bo potraktowane wyjątkowo skrótowo. Ale ja jestem rozpieszczony Niezwykłą historią Marvel Comics, więc ciężko mi sobie wyobrazić lepsze źródło wiedzy z tamtego okresu. Chociaż nie pamiętam czy była tam podana data dzienna ukazania się 1 numeru FF. Była to środa 8 sierpnia 1961 roku wg Giuseppe Guidi. I na pamiątkę startu Srebrnej Ery w Marvelu, po dziś dzień komiksy w Polsce wychodzą w środę. :)

Sam komiks czyta się zadziwiająco nieźle. Oczywiście nie jest to poziom współczesny, ale fajnie popatrzeć na początki znanych i lubianych bohaterów. Na to jak Stwór miał naprawdę ciężką traumę po utracie ludzkiej postaci. Na to jak członkowie są neurotyczni i kłócą się między sobą. Na to jak Niewidzialna Dziewczyna jest kwiatkiem do kożucha. :)

No i szczegóły zdecydowanie na plus. Znów wyklejka pozytywnie wali w oczy, panorama jest świetna, okładka przyjemna w dotyku. Zdecydowanie lepiej się czuje czytając to, niż np. ostatnio "Rzeź Absolutną".

Uuuu - panie. To że Stwór też miał coś do Sue Storm to już pokazali Lee i Kirby w 3 zeszycie FF. To nie było tylko w Ultimate. Na to wcześniej nie zwróciłem uwagi.

« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Grudzień 2022, 12:49:10 wysłana przez Bazyliszek »

Offline vision2001

« Odpowiedź #213 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 12:38:51 »
Jeśli RUCH S.A. ma na swojej stronie aktualne dane: https://ruch.com.pl/prasa/oferta-prasowa/ (a wygląda na to, że to są dane aktualne) to już niedługo:

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #214 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:17:37 »
Test chyba nie był dostępny w kioskach ruchu z tego co pamiętam. Ja w tym wypadku nawet na pierwszy promocyjny tom się nie skuszę.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #215 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:26:48 »
Nie jest dobrze! Będę kupował.

Offline xanar

« Odpowiedź #216 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:28:53 »
Nie byłbym taki pewnie TK na pewno zablokuje jakoś i tą kolekcje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #217 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:47:49 »
Kurde, gdzie ja to wszystko pomieszczę?

Online Crono

« Odpowiedź #218 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:08:27 »
Z jednej strony się cieszę, z drugiej... Nie mam miejsca na to wszystko! Tomy z mutantami na pewno kupię, co do reszty się zobaczy.

Offline Kandor

« Odpowiedź #219 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:28:03 »
Nie byłbym taki pewnie TK na pewno zablokuje jakoś i tą kolekcje.
Już z pewnością zablokował - w końcu na spotkaniu w Łodzi we wrześniu pan Tomasz wspomniał o tym rzucie testowym, więc z pewnością wcześniej podzwonił w różne miejsca, przecież nie mógłby spokojnie zasiąść do prelekcji i zapowiadać egmontowe nowości na 2023 rok gdyby nie wywinął numeru największemu konkurentowi. Oczywiście pełne komplety (wieść niesie że jest tego sporo) można wciąż nabyć po preferencyjnych cenach w internetowym sklepie Bazyl Komiksu.

Offline Kandor

« Odpowiedź #220 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:32:57 »
Nie jest dobrze! Będę kupował.
Jest tragicznie. 50 zł za tom przy objętości nie większej niż 150 stron? Już lecę* i kupuję.

[*zapewne po raz pierwszy w historii ironicznie brzmiąca wypowiedź jedynie potwierdziła fakt - ja NAPRAWDĘ będę to kupował]

Offline amsterdream

« Odpowiedź #221 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:44:22 »
Dziwię się, że to chwyciło a pająk nie. Ja odpuszczam, te ramoty z lat 60-tych co dawali w WKKM 60-120 to największy kwas jaki czytałem w życiu, przez nie na jakiś czas zbrzydły mi komiksy superbohaterskie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #222 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:46:01 »
@Kandor
Każdy będzie kupował - duh.

A te 50 zł za tom, to i tak taniej, niż wypasiony Dr Strange z lat 60-tych Egmontu, który tylko ja kupiłem. :)
Jednak tym razem nie udało się zablokować.

@vision2001 naprawdę nie ma co robić, tylko siedzi na stronach Ruchu i śledzi nowe Kolekcje. :) Jeśli to prawda, to się cieszę że test się udał i kolekcja Marvela będzie po polsku. Znowu dwie kolekcje, komiks co środę, 52 komiksy w roku.

Plus - będzie wszystko Marvela minimum do 1967-8 roku, czyli do tego czasu kiedy skończyła się umowa z DC i Marvel mógł rozwinąć skrzydła. Odpadają więc te zarzuty z tyłka, że Kolekcja jest niekompletna.
Oczywiście nie są to komiksy dla wszystkich. Ale czy wszystkie komiksy są dla wszystkich? Jako fan ja na pewno będę je kupował i czytał. Tym bardziej, że tom z FF naprawdę mi się spodobał.

Online Crono

« Odpowiedź #223 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:46:25 »
Amsterdream, ja się aż tak nie dziwię. Nie znamy powodu dla którego pająk nie ruszył. Może Egmont ich zablokował epikami, a może koszt licencji był jednak zbyt wysoki (zgaduję że dla tych ramot jest niższy).

Offline Voitas

« Odpowiedź #224 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:50:13 »
A ja wezmę tylko Pająka i Mutantów. FF z tamtych czasów - masakra...