Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245791 razy)

Offline Alexandrus888

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #195 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 12:41:42 »
4 wyszedł wczoraj. Z 3 może być ciężko. U mnie pusto już w kolporterach. Może jest skitrany gdzieś na zapleczu... Mam się zapytać?

Offline mac433

« Odpowiedź #196 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 12:43:33 »
Bardzo proszę.

Niestety przegapiłem tomy 3 oraz 4...przez natłok zajęć kompletnie o tym zapomniałem

Jeżeli ktoś ma na sprzedaż tomy 3 i 4, to proszę o informację :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Listopad 2022, 12:46:55 wysłana przez mac433 »

Offline eridraven

« Odpowiedź #197 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 12:16:51 »
Dziękuję @Alexandrus888 za sprawną dostawę stuffu :D

Prezentacja pozostałych trzech tomów z testu Kolekcja Hachette Marvel Origins.

Na filmie można zobaczyć:
🤜Fantastyczna czwórka 1. Tom 2
🤜Thor 1. Tom 3
🤜Hulk 1. Tom 4.

No i moje wrażenia są raczej słodko-gorzkie. Zachodzę w głowę, po czyjej stronie leży odpowiedzialność za wymienione przeze mnie wady. W takim stanie raczej nie skłaniam się do zbierania. Dużo pracy jeszcze przed Hachette.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Piterrini

« Odpowiedź #198 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 14:38:55 »
Wiem że to raz - dowód anegdotyczny, a dwa - pani na infolinii dziś mówi jedno, a jutro powie co innego, ale (komentarz na dole):

Czyżby ekspresowy cancel? No ale na razie niech będzie że to plotka, bo skąd pani na infolinii miałaby wiedzieć co zdecydowało kierownictwo, może chodzi o to, żeby nie przyjmować zamówień na prenumeratę po okresie sprzedaży kioskowej? A może faktycznie tak słabo było, że nie ma sensu tego nawet liczyć? Sam szukałem pierwszego tomu w regionie, gdzie powinien być, ale niestety na oczy nie było mi dane ujrzeć, co prawda nie było to szukanie "aktywne" a po prostu do kilku różnych miejsc wszedłem. Za 15zł to pewnie się sprzedał ten pierwszy, kolejnych już nie szukałem.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #199 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 14:43:57 »
Wiem że to raz - dowód anegdotyczny, a dwa - pani na infolinii dziś mówi jedno, a jutro powie co innego, ale (komentarz na dole):

Czyżby ekspresowy cancel? No ale na razie niech będzie że to plotka, bo skąd pani na infolinii miałaby wiedzieć co zdecydowało kierownictwo, może chodzi o to, żeby nie przyjmować zamówień na prenumeratę po okresie sprzedaży kioskowej? A może faktycznie tak słabo było, że nie ma sensu tego nawet liczyć? Sam szukałem pierwszego tomu w regionie, gdzie powinien być, ale niestety na oczy nie było mi dane ujrzeć, co prawda nie było to szukanie "aktywne" a po prostu do kilku różnych miejsc wszedłem. Za 15zł to pewnie się sprzedał ten pierwszy, kolejnych już nie szukałem.

Przecież to logiczne, że chodzi o to, że test nie będzie kontynuowany i kończy się na 4 tomie a do sprzedaży nie wejdzie 5 tom.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 15:51:45 »
Logiczne tak. Ale np. w teście bohaterów i złoczyńców podawali co będzie w ewentualnym tomie 5.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Geekboy

« Odpowiedź #201 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 16:39:02 »
Logiczne tak. Ale np. w teście bohaterów i złoczyńców podawali co będzie w ewentualnym tomie 5.

Myślisz, że duble sprzedały się w teście lepiej niż teraz sprzedadzą się ramoty?

Wiem, że lubisz spekulować więc pomysł o tym, że 5 tom był użyty po to by zachęcić do zakupów mających na celu doprowadzić do startu kolekcji - w końcu w teście były same duble a 5 była pożądana od dawna - gdyby była na jedynce ludzie mogliby dalej odpuścić kupowanie i test by nie wyszedł. 

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #202 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 16:50:19 »
Myślisz, że duble sprzedały się w teście lepiej niż teraz sprzedadzą się ramoty?

Wiem, że lubisz spekulować więc pomysł o tym, że 5 tom był użyty po to by zachęcić do zakupów mających na celu doprowadzić do startu kolekcji - w końcu w teście były same duble a 5 była pożądana od dawna - gdyby była na jedynce ludzie mogliby dalej odpuścić kupowanie i test by nie wyszedł. 

Racja. Tom piąty był taką zapowiedzią że warto dać tej kolekcji szansę.
Ale tu też mogli dać zapowiedź np. tom 2 Spider-Mana.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Geekboy

« Odpowiedź #203 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 16:54:01 »
Racja. Tom piąty był taką zapowiedzią że warto dać tej kolekcji szansę.
Ale tu też mogli dać zapowiedź np. tom 2 Spider-Mana.

Kolekcja Spidermana nie wyszła więc danie go na 5 tom mogłoby być zdradzieckie. Poza tym 5 tomem jest Fantastyczna Czwórka 2.

Offline Motyl

« Odpowiedź #204 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 19:10:34 »
4 wyszedł wczoraj. Z 3 może być ciężko. U mnie pusto już w kolporterach. Może jest skitrany gdzieś na zapleczu... Mam się zapytać?

Wcale nie tak pusto, ludzie się nie kwapią do zakupu. Foto z jednego kolportera, widać, że jest 9 sztuk kolekcji 5 sztuk trzeciego tomu i 4 czwartego tomu. Widać też, że po pojawieniu się ostatniego tomu testu, poprzedni nie trafił do zwrotu, tylko dalej czeka na kupców.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #205 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 19:21:53 »
No ja bym kupił wszystkie i wam wszystkim powysyłał w Polskę. Niestety w tej chwili jestem zawalony pracą, nie mam urlopu i na słoneczną Lubelszczyznę pojechać w tej chwili nie mogę.

Liczę że mimo wszystko Hachette Polska będzie zadowolona ze sprzedaży i zamówień. I szefostwo naszego oddziału da zielone światło na restart w całej Polsce. Żeby znowu była jedna Kolekcja z Marvela i jedna z DC jak być powinno.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 19:28:50 »
Z tą kolekcją problem jest taki, że dotychczasowe, mimo wad, były opłacalne cenowo. Tutaj te 10 zł różnicy w cenie i (wydaje się) przeważnie cieńsze tomy robią różnicę według mnie. Dla mnie to nie jest warte 50 zł, po prostu. Jeśli wyjdzie normalny rzut to być może będę kupował tylko i wyłącznie do czasu, do kiedy będę mógł korzystać z kodu empikowego. Bo ta ich archaiczna prenumerata nie wchodzi w grę nawet.

Offline misiokles

« Odpowiedź #207 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 21:25:24 »
Dane o sprzedaży 4 tomów w rzucie testowym zapewne jeszcze nie zdążyły spłynąć do wydawnictwa, a jeśli już - włodarze raczej nie zdążyli zrobić analizy, by wydać wstępny werdykt. Pogłaskajmy pociesznie panią z BOK.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #208 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 10:23:38 »
Dawno nic mnie tak nie zmęczyło jak tom z Hulkiem. Tragedia fabularna, nie da się tego czytać. Rysunki nieco bardziej się bronią (w końcu to Kirby i Ditko), ale i tak szału nie ma. Jeśli ta kolekcja ruszy (w obliczu tego, że nie ruszył Spider), to będę w przeogromnym szoku.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #209 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 11:20:49 »
Teraz przydałaby się ankieta z przewidywaniem czy ta kolekcja ruszy czy nie  :P