Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245758 razy)

sum41

• Gość
Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #165 dnia: Pt, 07 Październik 2022, 09:47:48 »
Chyba pol roku.

Offline martinezpl

« Odpowiedź #166 dnia: Pt, 07 Październik 2022, 10:49:14 »
Po jakim czasie dotychczas po zakończeniu testów ukazywała się już regularna kolekcja?
Pod koniec marca 2021 zaczęły się testy DC BiZ, a Tom 1 w Empikach był 18.08.2021

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #167 dnia: Pt, 07 Październik 2022, 16:07:54 »
Po jakim czasie dotychczas po zakończeniu testów ukazywała się już regularna kolekcja?

W przypadku Kolekcji Asterixa, Lucky Luke'a i Spider-Mana - nigdy. :) WKKM testowano od 23.08.2012 a ponownie pierwszy numer wyszedł w grudniu 2012. Kolekcja Thorgala była testowana gdzieś na początku 2013 roku i wyszła w jego drugiej połowie. SBM wyszło bez testów (test był w Czechach) w styczniu 2017 roku. Kolekcję Conana testowano od końca sierpnia 2017 roku a wyszła w styczniu 2018 roku. Transformers tak samo - test od końca sierpnia 2018 roku, start w styczniu 2019 roku. Najnowsi Bohaterowie i Złoczyńcy byli testowani od marca 2021, a ponownie 1 numer wyszedł od końca sierpnia 2021.

MLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 13:48:42 »
O proszę, a ja przez przypadek wczoraj natrafiłem na prawdopodobną zawartość. Na podstawie kolekcji włoskiej od innego wydawcy, ale pierwsze 6 tomów pokrywa się z pierwszą 6 z kolekcji Hachette. W tym w trzech tomach, gdzie znana jest zeszytowa zawartość francuskiej kolekcji, ta pokrywa się z włoską w 100%.

Tak patrzę i teraz dopiero widzę, że ta włoska edycja ma już prawie 300 tomów. Musi się to naprawdę dobrze sprzedawać skoro tak daleko dociągnęli to wszystko. W późniejszych tomach (tych powyżej 100/200 numeru) dostajemy także Doktora Strange'a, Defenders, czy też Silver Surfera. Przyznaję, że od Epiców Pająka się odbiłem, ale znowu "Nadejście Galactusa" czytało mi się rewelacyjnie. W dodatku jestem ciekawy Thora i Fantastycznej Czwórki właśnie. I tak się właśnie zastanawiam - na półce stoją "Przedwieczni" z Marvel Limited. Cały czas zafoliowane. Teraz mnie korci, żeby to rozpakować i przeczytać :p

Offline Pocztar

« Odpowiedź #169 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 13:53:42 »
Już dwa dni po premierze trzeciego tomu i w temacie cisza ;)
Ktoś dorwał i przeczytał Thora?
Powiem szczerze - nie męczy mnie "ramotkowatość" tych historii, pomimo naiwności mają swój nieodparty urok, a przede wszystkim dla mnie jako komiksiarza posiadają niemałą wartość historyczną.
To, co powstrzymywałoby mnie przed nabyciem tej kolekcji, to stosunek objętości do ceny.
Tomy są niemiłosiernie cienkie, nie trafią się tu grubaski ponad 240 stron jak w poprzednich kolekcjach.
Thor to ledwo ponad 140 stron, a cena o 10 zł wyższa.

Online michał81

« Odpowiedź #170 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 14:11:44 »
Thor to ledwo ponad 140 stron, a cena o 10 zł wyższa.
To poczekaj na 4 tom już ze standardową ceną.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #171 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 14:38:01 »
To poczekaj na 4 tom już ze standardową ceną.

A przypadkiem standardowa cena 49,99 zł nie jest już od tomu trzeciego?

Online michał81

« Odpowiedź #172 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 14:40:50 »
A przypadkiem standardowa cena 49,99 zł nie jest już od tomu trzeciego?
Tak, choć myślałem, że dopiero przy czwartym będzie 49,99.

Być może to ona odstraszyła czytelników i stąd cisza w temacie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #173 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 15:31:43 »
Ja bym raczej powiedział, że obecnie na obszarze testowym, nie ma takiego maniaka-komiksiarza, który by kupił wszystkie 4 tomy. Przeczytał je, obfotografował, wrzucił zdjęcia, nakręcał temat. Ja z Warszawy tego nie zrobię tym razem.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #174 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 16:52:06 »
Porównując oddzew jaki na forum miały inne rzuty testowe kolekcji to póki co zainteresowanie jest bardzo skromne ;) Naprawdę jestem ciekaw czy Hachette zdecyduje się w to pójść. 50 zł za ramotki - obstawiam 80 do 20 że raczej to nie wypali.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #175 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 17:14:59 »
Porównując oddzew jaki na forum miały inne rzuty testowe kolekcji to póki co zainteresowanie jest bardzo skromne ;) (...)

Tym razem nie było tyle hejtu i pomyj wylanych jak standardowo przy teście ;D

To dlatego wydaje Ci się że zainteresowanie jest skromne  ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #176 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 20:29:01 »
Powiem tak - czytałem Amazing Fantasy i tego pierwszego Annuala w Kolekcji Hachette. Wiele lat temu czytałem pierwszego Essentiala Mandragory z tymi przygodami Spider-Mana. I mimo wtedy 50 lat różnicy to nie była męczarnia. Podobały mi się te historyczne komiksy o Pająku. Chciałem mieć oba te grube komiksy Mandragory, ale jakoś nigdy cena mi na to nie pozwoliła. Zatem jeśli Kolekcja Origins zrelauchuje się w całej Polsce, to ja będę to kupował i czytał.

Zresztą wystarczy wrócić do Spider-Man No More, który od pierwszych zeszytów jest młodszy raptem o 4 lata. To jest świetna historia i świetnie się ją czyta. Dlatego Origins wezmę.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #177 dnia: Pt, 21 Październik 2022, 21:03:26 »
Ja wsparłem test i zamówiłem prenumeratę od 2 numeru.

Offline kknd2

« Odpowiedź #178 dnia: Nd, 23 Październik 2022, 10:42:36 »
ja kończę na numerze 3. 50zł za numer to dla mnie za drogo

https://ibb.co/Tv10wsV
https://ibb.co/rHgdLG8
https://ibb.co/27f6z9B
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Październik 2022, 10:44:42 wysłana przez kknd2 »

Offline James88

« Odpowiedź #179 dnia: Nd, 23 Październik 2022, 12:41:00 »