Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245788 razy)

Offline ThePinkFin

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #150 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 12:22:32 »
Myślisz, że Hachette nie domyśla się co się dzieje i nie widzi tego wszechobecnego handlu międzymiastowego?
Nie no, wiadomo, ale są jeszcze transakcje pod stołem, więc H może tylko szacować.

Być może gdyby Hachette wydawało TF tak jak w UK, zainteresowanie utrzymywałoby się na przyzwoitym poziomie do końca kolekcji.
A jak tam było?

Offline Crono

« Odpowiedź #151 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 13:06:53 »
W UK numery nie były ułożone chronologicznie (tzn. nie wydawano ich chronologicznie, bo na grzbiecie był prawidłowy numer tomu). Pierwszym numerem był tom 6, drugim - tom 36 jak dobrze pamiętam. Nie jestem zwolennikiem takiego wydawania, ale być może dzięki temu większa część czytelników zostałaby do samego końca. No i wcześniej istniałaby możliwość zapoznania się z nowymi numerami.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Październik 2022, 13:16:18 wysłana przez Crono »

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #152 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 22:40:50 »
Aaa, standardowa praktyka H.

Offline martinus100

« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 13:25:01 »
Jest już kolejny tom

https://ibb.co/F42VwFb

Online xanar

« Odpowiedź #154 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 14:07:58 »
Ale ramota z 1961 r., tutaj te pierwsze zeszyty to dopiero ciężkie są.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Geekboy

« Odpowiedź #155 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 14:19:47 »
Ale ramota z 1961 r., tutaj te pierwsze zeszyty to dopiero ciężkie są.

Pomyśl, że z każdym kolejnym tomem będzie coraz lepiej bo będzie coraz bliżej współczesności :D

Online xanar

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 15:04:26 »
Ja to wszystko przeczytałem gdzieś do 87 zeszytu.

Offline laf

« Odpowiedź #157 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 07:59:59 »
Ja to wszystko przeczytałem gdzieś do 87 zeszytu.
I jak wrażenia?

Online xanar

« Odpowiedź #158 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 08:46:35 »
Poza początkiem (bo oni sami nie widzieli w jakim kierunku iść) jak dla mnie spoko, jest tam dużo rzeczy irytujących, jak wieczne kłótnie Johnny/Ben, ale jeżeli chodzi o pomysły na historie to niektóre są bardzo dobre, jak przybycie Galactusa czy Silver Survera z Doomem. Wszystkie większe wydarzenia to właśnie w tym komiksie, pierwsze pojawianie się Inhumans, Czarnej Pantery, Skrulli, Warlocka itd. no i ten Watcher, który nie może interweniować a zawsze interweniuje :)
Jest tam taki annual nr 1, ślub Reeda i Sue, gdzie pojawiają się chyba wszystkie postacie jakie były aktualnie w Marvelu na ten momoent.
Oczywiście większości nie będzie się podobać, bo to ramota :)

Offline michał81

« Odpowiedź #159 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 09:05:14 »
Jest tam taki annual nr 1, ślub Reeda i Sue, gdzie pojawiają się chyba wszystkie postacie jakie były aktualnie w Marvelu na ten momoent.
Motyw z postaciami ze świata Marvela jako goście na ślubie pojawia się bardzo często (a okładki z tej okazji są wręcz nimi przeładowane), ale wtedy to było pierwszy raz w komiksie superbohaterskim. Coś nowego i niespotykanego. I jest to chyba też jedyny ślub, który nie został anulowany rozwodem, czy paktami z siłami nieczystymi.

Online xanar

« Odpowiedź #160 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 09:31:59 »
Czyli jeszcze nie wszystko stracone, Redd może zawsze się rozwieść i zostać gejem :), albo mogą żyć w trójkącie, jest zdecydowanie za mało reprezentacji trójkątnej w komiksach superhero.

Offline laf

« Odpowiedź #161 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 09:49:28 »
Ten zeszyt był w którejś z kolekcji, na pewno to czytałem. Ktoś pamięta gdzie? Nie mogę znaleźć.

Nadejście Galaktusa to jedna z najlepszych ramot w WKKM  :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 09:56:31 »
Poza początkiem (bo oni sami nie widzieli w jakim kierunku iść) jak dla mnie spoko, jest tam dużo rzeczy irytujących, jak wieczne kłótnie Johnny/Ben, ale jeżeli chodzi o pomysły na historie to niektóre są bardzo dobre, jak przybycie Galactusa czy Silver Survera z Doomem. Wszystkie większe wydarzenia to właśnie w tym komiksie, pierwsze pojawianie się Inhumans, Czarnej Pantery, Skrulli, Warlocka itd. no i ten Watcher, który nie może interweniować a zawsze interweniuje :)
Oczywiście większości nie będzie się podobać, bo to ramota :)

Wlasnie to czytalem z 3 dni temu - annual troche naiwny ale reszta bardzo mi sie podobala :)

WKKM tom73

Offline laf

« Odpowiedź #163 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 10:24:27 »
WKKM tom73
Aaa, czyli w Nadejściu Galktusa
;D ;D ;D

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 21:04:57 »
Po jakim czasie dotychczas po zakończeniu testów ukazywała się już regularna kolekcja?