Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martin Eden

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #45 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:14:42 »
Ja bardzo mocno skręcam z moim gustem w stronę komiksów retro.
Nie ukrywam, że po ukazaniu się 4 numerów zamierzam polukać jak to chodzi na allegro. Przy pojedynczych numerach szkoda mi trochę fatygi.
Gdyby tutaj zawiązywała się jakaś spółdzielnia zakupowa, to o ile nie zedrze ona z człowieka ostatniej skóry, jestem otwarty na zapisy :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #46 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:24:21 »
Jeśli mogę coś doradzić z doświadczeń przy kolekcji Spidera, lepiej chyba kupować na bieżąco, zwłaszcza jeśli ktoś zdecyduje się Ci pomóc. Potem na Allegro ceny skoczą i taka "Saga klonów" czy "Zdziczenie" w pewnym momencie chodziło po 100-200 PLN.

Mi wtedy pomógł je nabyć kolega z tego forum, nie napiszę który, bo nie wiem czy by sobie życzył tak go wystawiać ;)) Ale jeśli masz możliwość to raczej rozglądaj się na bieżąco.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #47 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:26:16 »
Potem na Allegro ceny skoczą i taka "Saga klonów" czy "Zdziczenie" w pewnym momencie chodziło po 100-200 PLN.
Były też o dziwo za 30 zł.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #48 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:33:19 »
Obawiam się, że tu nie za bardzo jest co podkopywać.

Niby nie, ale kiedy w Caerffourze pojawiły się ramoty z lat 60. to wybuchła panika jeśli w jakimś sklepie nie było i ludzie objeżdżali sklepy w sąsiedztwie, co mnie osobiście zszokowało. Ta kolekcja jest ewidentnie nie dla mnie. Lubię czasem poczytać ramotki, ale z tych najstarszych to w zasadzie jedynie Pająk, FF i Strange. Mojego ukochanego DD, mimo świetnych rysunków nie jestem w stanie przetrawić. Z lat 60. to chyba jedynie historia z Purple Manem wywarła na mnie jakieś wrażenie. Natomiast śmiałbym się gdyby kolekcja się przyjęła, bo Pająk - w latach 90. lokomotywa TM-Semic nie dał rady.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #49 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:44:58 »
Tylko, ze komiksy Carrefoura kosztowały na wejściu 13 zł? I też trafiały się dzbany, co po zakupie wszystkiego krzyczały 300 zł za komplet. Dobrze, że pojawiły się dodruki.

Offline xardas

« Odpowiedź #50 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:49:45 »
Ludzie sami sobie to robią. Jakby nie kupowali po takich chorych cenach, to te wszystkie Janusze biznesu by wyginęły śmiercią naturalną.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #51 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 13:53:05 »
A tu już nie mam wiedzy, czy janusze się dorobiły... Widziałem tylko ogłoszenia. Nawet niedawno jeszcze ktoś próbował sprzedawać chyba po 40zł od sztuki :) uświadomili pania, że do nabycia w carrefour od ręki za 16,99 są.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #52 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:16:02 »
A tu już nie mam wiedzy, czy janusze się dorobiły... Widziałem tylko ogłoszenia. Nawet niedawno jeszcze ktoś próbował sprzedawać chyba po 40zł od sztuki :) uświadomili pania, że do nabycia w carrefour od ręki za 16,99 są.

Nawet na dzisiejszej aukcji gość w kilkanaście minut zarobił na czysto między 200 a 300 zł ;)
Zaczął od 30 zł, teraz już sprzedaje po 55 zł. Nie wiem czy to Janusz, ma możliwość, ma chętnych, a my ze strachu przed brakiem opcji albo jeszcze większym przepłacaniem w przyszłości... kupujemy.
Cieszę się jego szczęściem, ale też brzydzę się tą idiotyczną metodą testów.
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:21:14 wysłana przez Pocztar »

Offline laf

« Odpowiedź #53 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:21:30 »
Szkoda, że ta kolekcja nie wystartowała dekadę temu zamiast WKKM. Możliwe, że w tamtym czasie po lekturze pierwszych numerów zupełnie olałbym to hobby. A tak, przeczytałem Sagę Mrocznej Phoenix i Niemy Krzyk, czyli moje pierwsze zaprenumerowane tomy i już siadło  :D

Offline frosty24

« Odpowiedź #54 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:25:01 »
Można gdzieś zamówić pierwszy numer?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:47:05 »
Czyli to nie sa tylko przedruki kilku pierwszych numerow danego bohatera a przedruki nawet 20-23 pierwszych numerow, dobrze rozumiem?

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #56 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:50:11 »
Po pracy będę szukał pierwszego numeru po Gdańsku i Gdyni. Mam nadzieję, że nie jest to ograniczone tylko do jednej sieci sprzedaży. Ktoś pisał, że są w kioskach Kolporter które zupełnie nie są mi po drodze. Liczę, że Ruch albo Świat Prasy też to mają.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #57 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 14:52:35 »
Mogę zajrzeć do do saloniku prasowego na terenie lublina i jak będzie kupić dla braci forumowej z odbiorem na emefce :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #58 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 15:00:29 »
Po pracy będę szukał pierwszego numeru po Gdańsku i Gdyni. Mam nadzieję, że nie jest to ograniczone tylko do jednej sieci sprzedaży. Ktoś pisał, że są w kioskach Kolporter które zupełnie nie są mi po drodze. Liczę, że Ruch albo Świat Prasy też to mają.

Znajomy z Gdyni mówił, że w Ruchu nie ma. Jakbyś potwierdził inną informację to daj znać pliz :)

Offline Geekboy

« Odpowiedź #59 dnia: Cz, 22 Wrzesień 2022, 15:00:50 »

Tylko Kolporter ale z tego co wiem to oni właśnie zaopatrują Świat Prasy.