Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #885 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 14:30:17 »
Ciągle mnie dziwi, jak nie wiele trzeba...

Offline emedzi 12

« Odpowiedź #886 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 16:51:21 »
Komiks jest komiks. Nie ma znaczenia, że razy wyszedł czarno-biały a raz kolorowy.
Odważne stwierdzenie. Moim zdaniem ma to ogromny wpływ na to jak odbiera się konkretny komiks. I chyba nie tylko jak tak twierdze, bo bardzo często nawet na tym forum można się natknąć na stwierdzenia, że ktoś wolałby żeby dany komiks wydano w wersji bez kolorów, skoro taka istnieje, bo tusz jest paskudny i szpeci świetne rysunki. Stwierdzenie, że nie ma znaczenia, że ten sam komiks jest czarno-biały czy pokolorowany to już chyba praktycznie krok do stwierdzenia, że nie ma znaczenia czy komiks jest wydany w wersji pierwotnej, czy według "nowej wizji autora" z lekko poprzycinanymi kadrami.

Offline michał81

« Odpowiedź #887 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 17:01:48 »
Odważne stwierdzenie. Moim zdaniem ma to ogromny wpływ na to jak odbiera się konkretny komiks. I chyba nie tylko jak tak twierdze, bo bardzo często nawet na tym forum można się natknąć na stwierdzenia, że ktoś wolałby żeby dany komiks wydano w wersji bez kolorów, skoro taka istnieje, bo tusz jest paskudny i szpeci świetne rysunki. Stwierdzenie, że nie ma znaczenia, że ten sam komiks jest czarno-biały czy pokolorowany to już chyba praktycznie krok do stwierdzenia, że nie ma znaczenia czy komiks jest wydany w wersji pierwotnej, czy według "nowej wizji autora" z lekko poprzycinanymi kadrami.
@emedzi 12 ja zgodzę z tym co napisałeś. Choć w moim stwierdzeniu chodziło mi, że to już było wydane. I w tym wypadku nie jest to nowy materiał jak twierdzi wydawca, bo on się już ukazał na rynku.

« Odpowiedź #888 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 17:34:58 »
  Odebrałem dopiero prenumeratę z numerami 4-5 i tam żadnych naklejek nie było. A tomy 6-7 to nie jest "całkiem nowa zawartość", aby?

Offline michał81

« Odpowiedź #889 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 17:37:37 »
  Odebrałem dopiero prenumeratę z numerami 4-5 i tam żadnych naklejek nie było. A tomy 6-7 to nie jest "całkiem nowa zawartość", aby?
Tylko 5 to też "całkiem nowa zawartość". Kupowałem w empiku zarówno 4 oraz 5 i na obu naklejka była. Być może w przypadku prenumeratorów wydawca nie musi się już starać i nie nalepia naklejki ;)

« Odpowiedź #890 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 17:49:43 »
  No ale te komiksy 4 i 5 to przecież nie były u nas wydane wcześniej?

Offline michał81

« Odpowiedź #891 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 18:06:05 »
  No ale te komiksy 4 i 5 to przecież nie były u nas wydane wcześniej?
4 była w teście ;) no w niej był zeszyt z tomu 68 WKKM ;)

Offline eridraven

« Odpowiedź #892 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:20:30 »
Czy ktoś przestanie kupować lub też nie zacznie kupować tej kolekcji, bo ma naklejkę z "kontrowersyjnym" napisem?
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

« Odpowiedź #893 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:21:48 »
  Czyli 5 też jest nową zawartością. A czymś ta czwórka różni się od tej z testu?

Offline michał81

« Odpowiedź #894 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:29:15 »
A czymś ta czwórka różni się od tej z testu?
Grubością papieru.

Czy ktoś przestanie kupować lub też nie zacznie kupować tej kolekcji, bo ma naklejkę z "kontrowersyjnym" napisem?
Chyba tylko wg ciebie "kontrowersyjny" . Dla większości osób po prostu jest mylący, bo pewnie nie wiedzą co jest nowego, że aż trzeba o tym informować naklejką na okładce.
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:31:34 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #895 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:33:34 »
  Ciężko uznać, że grubość papieru to "nowa zawartość", czyli na dobrą sprawę jeżeli jest tak w przypadku wszystkich czterech tomów to naklejka przedstawia nieprawdziwe informacje.

Offline eridraven

« Odpowiedź #896 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:50:31 »
Grubością papieru.
Chyba tylko wg ciebie "kontrowersyjny" . Dla większości osób po prostu jest mylący, bo pewnie nie wiedzą co jest nowego, że aż trzeba o tym informować naklejką na okładce.

Nie o to pytałem. Czy ktoś podejmnje decyzję na temat "mylącej naklejki"?
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Maragast

« Odpowiedź #897 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:30:02 »
A to nie chodzi o to, że tą nową zawartością są zeszyty nigdy dotychczas nie publikowane po Polsku?

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #898 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 08:52:09 »
Tom 6 z Iron Manem w Empiku za 37,49. Brać, kupować, nie żałować, bo później znowu płacz będzie, jak promocja przeminie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #899 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 09:26:10 »
@UP
Dzięki za rewolucyjną czujność. Sprawdzałem wczoraj i dalej było po 50 zł. Teraz tą Kolekcję kupuję właśnie czekając na tą promocję. A tom z Iron Manem wygląda ciekawiej niż Fantastyczna Czwórka czy Thor.