Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 245696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #225 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:53:43 »
@Crono
Znamy - pisałem o tym wiele razy. :) I jakoś nikt mnie nie przekonał dlaczego Transformery wyszły, a najlepsza Kolekcja nie, poza tym co sam sobie wydumałem. Na szczęście ludzie zrozumieli swój błąd i BiZ DC już zaskoczyło.

A na nową Kolekcję to tylko Billy. Na zdjęciach zbiorów forumowiczów komiksy wyglądają w nich ok.

Offline Crono

« Odpowiedź #226 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:57:00 »
A ile tego w ogóle ma u nas wyjść (tzn. ile tomów)?

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #227 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:01:55 »
Jeśli to prawda, to dla mnie byłaby to przewspaniała wiadomość! Wiadomość roku, jak nie lat  :) Uwielbiam Marvele z lat 60., zwłaszcza Pajączka i Czwórkę. Te serie brałabym do końca, a z reszty też na pewno wzięłabym przynajmniej kilka tomów. Łatwiej powiedzieć, czego bym nie brała - powtórki Strange'a po Egmoncie (chociaż jeśli dodatki byłyby jakieś wyjatkowe, to mogę wziąć i jego jeden tom).

Cena faktycznie średnia jak na ilość stron, ale dla mnie dalej na akceptowalnym poziomie, zwłaszcza za tak niszowy materiał.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #228 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:02:26 »
Tyle ile być powinno - 100. Przynajmniej w pierwszym rzucie. We Włoszech podobna kolekcja ma 300 tomów. Jestem za - w końcu wszystko by wyszło. :) Albo przynajmniej do "Demona w butelce".

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #229 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:05:13 »
A tak przy okazji, zawsze mnie rozbawia nazwa tego tematu: "kolekcja kolekcja w Polsce"  ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #230 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:09:51 »
Bo Kyms chciał napisać słowo "Kolejna", a wyszło mu "Kolekcja", bo wiadomo że...

"Tylko jedno w głowie mam
Kolekcji 5 gram
Odlecieć tam
W krainę Marvelowienia..."

;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #231 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:14:57 »
@Crono
Znamy - pisałem o tym wiele razy. :) I jakoś nikt mnie nie przekonał dlaczego Transformery wyszły, a najlepsza Kolekcja nie, poza tym co sam sobie wydumałem. Na szczęście ludzie zrozumieli swój błąd i BiZ DC już zaskoczyło.
Ciebie nigdy nikt nie przekonal do niczego. A kolekcja spider-mana to marna proba hachette zablokowania epikow egmontu, hle, hle.
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:57:05 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline celtic

« Odpowiedź #232 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:26:40 »
No to się zdziwiłem, jeśli będę kupował, to tylko na wyprzedażach.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #233 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:47:44 »
OMG! Czyli na coś się zdało zaopatrywanie głou forumowej braci na nowości (starocie?) od H :D

Offline Leyek

« Odpowiedź #234 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 15:59:57 »
No cóż trzeba będzie kupować... dla dzieci :) Aczkolwiek raczej tylko wybrane (Spider, mutanci i przetestuje 1 numery FF i Hulka).

Przeczytałem ze starszym prawie całego Spidera z testowego rzutu i to akurat jest poziom opowieści dla 7-8 latka :)

Offline Kandor

« Odpowiedź #235 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:00:06 »
@Kandor
Każdy będzie kupował - duh.

A te 50 zł za tom, to i tak taniej, niż wypasiony Dr Strange z lat 60-tych Egmontu, który tylko ja kupiłem. :)
Jednak tym razem nie udało się zablokować.

@vision2001 naprawdę nie ma co robić, tylko siedzi na stronach Ruchu i śledzi nowe Kolekcje. :) Jeśli to prawda, to się cieszę że test się udał i kolekcja Marvela będzie po polsku. Znowu dwie kolekcje, komiks co środę, 52 komiksy w roku.

Plus - będzie wszystko Marvela minimum do 1967-8 roku, czyli do tego czasu kiedy skończyła się umowa z DC i Marvel mógł rozwinąć skrzydła. Odpadają więc te zarzuty z tyłka, że Kolekcja jest niekompletna.
Oczywiście nie są to komiksy dla wszystkich. Ale czy wszystkie komiksy są dla wszystkich? Jako fan ja na pewno będę je kupował i czytał. Tym bardziej, że tom z FF naprawdę mi się spodobał.
Ilość STRON Bazyl, JAKOŚĆ (GRUBOŚĆ) papieru Bazyl. W dodatku mam nadzieję że w ciągu pierwszego roku doczekamy się mniej znanych bohaterów, może nawet jakichś niespodzianek gdyż mniej znani herosi (Silver Surfer, Namor, Ghost Rider, Captain Marvel - jeszcze w zielono białym uniformie oficera Kree) również mieli swoje runy w latach 60-tych i na przełomie lat 60-70-tych). Ostatnio skusiłem się na stosunkowo nową serię oryginalną (choć nie miałem jeszcze żadnego tomiku w ręce - preordery) Mighty Marvel Masterworks (nawet zamówiłem po 2 wersje okładkowe - wiem, pogięło mnie ;-)) i tam format jest pomniejszony ale objetość tomiku to minimum 200 stron, natomiast wybór jest spory: Doktor Strange, Namor oraz wszyscy ci "podstawowi" Herosi, komiksy oczywiście z lat 60-ch. Natomiast Marvel Origins kopiuje szatę graficzną Marvel Masterworks, ale tomy MM mają prawi po 300 stron każdy a zdarzają się tomy dochodzące do niemal pięciuset stron. Także niewykluczone że po jakimś czasie zrezygnuję z Origins na rzecz MMM ale to czas pokaże :-)
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:02:37 wysłana przez Kandor »

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #236 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:20:46 »
Mocno mnie zaskakuje, że ta kolekcja ruszy.
Podejrzewam, że udało się z 2 powodów.
Licencja jest względnie tania.
Jest spore niedoszacowanie ilości ludzi lubiących takie mocno starsze komiksy.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #237 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:22:33 »
Ja też już mam trochę lat 60. w amerykańskich wydaniach, ale dla mnie dużą wartością dodaną będzie, miejmy nadzieje, tłumaczenie. Oby było jak najbardziej stylizowane na dawny slang, bo imo to dodaje dużo uroku oryginałom.

Offline Kandor

« Odpowiedź #238 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:30:15 »
Ja też już mam trochę lat 60. w amerykańskich wydaniach, ale dla mnie dużą wartością dodaną będzie, miejmy nadzieje, tłumaczenie. Oby było jak najbardziej stylizowane na dawny slang, bo imo to dodaje dużo uroku oryginałom.
Peter uzna, że Betty Brant to "morowa dziewczyna" i zaprosi ją na randkę? :-)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #239 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 16:36:22 »
Klawe dziewczę.