Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 255254 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1695 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:40:39 »
Jak Egmont skasuje np. Wielkich Bohaterów Disneya bo sam wpycha tam duble, to ja im dam krzyżyk na drogę. I BTW - ja WW Rebirth kupowałem, ale Godwatch nie dostałem, bo urwali.

No i pamiętajcie - mamy Marvel Origins w domu. :) XD

Online Pestak

« Odpowiedź #1696 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:45:43 »
Ale Hachette niczego nie kasuje. Wydaje zawsze tyle ile deklaruje na samym początku.  Teraz moglibyśmy dostać po prostu bonus, ale przez to że mamy taki gowniany rynek, z mnóstwem malkontentów uważających kolekcję za gorszy sort , pewnie go nie będzie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1697 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 09:20:43 »
Ale Hachette niczego nie kasuje. Wydaje zawsze tyle ile deklaruje na samym początku.
Widzę, że pamięć fanów kolekcji jest strasznie ulotna. Co innego deklarowani przy kolekcji Klossa, a wiadomo jak to się skończyło.

Online Pestak

« Odpowiedź #1698 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 09:34:21 »
Widzę, że pamięć fanów kolekcji jest strasznie ulotna. Co innego deklarowani przy kolekcji Klossa, a wiadomo jak to się skończyło.

A to była jakaś kolekcja Klossa od Hachette?;)To mi umknęło. A co tam deklarowali i czego nie dotrzymali?

« Odpowiedź #1699 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 09:54:05 »
z mnóstwem malkontentów uważających kolekcję za gorszy sort , pewnie go nie będzie.
- mnóstwo prostych błędów powtarzanych od lat: tekst poza dymkami, strony w innej kolejności, źle zapisane tytuły na okładkach, lub nawet brak tych tytułów. I przede wszystkim to dotyczy całych nakładów więc nie możesz wymienić na właściwy egzemplarz.
- Bardzo często tylko kawałki jakiś runów, ich początki, i tyle. Tak naprawdę dopiero Egmont niektóre z serii wydał w całości, dzięki czemu możesz zapoznać się z całym poszczególnych runem.
- Durne pomysły typu pomniejszanie stron komiksu żeby zgadzała się ilość stron bo panorama.
- i właśnie, panorama, kupując całość spoko, masz ładny rysunek, kupując wybiórczo jesteś skazany na jakiś kawałek czegoś co zwyczajnie wygląda mało estetycznie na półce.

Tak, kolekcje są gorszym sortem, można je lubić, można ich nie lubić, sam je lubię, ale umiem otwarcie wskazać wiele ich wad i to, że nadal są one gorszym sortem niż komiksy wydawnictw typu Egmont.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #1700 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 10:05:45 »
A to była jakaś kolekcja Klossa od Hachette?;)To mi umknęło. A co tam deklarowali i czego nie dotrzymali?
Oczywiście że była i Hachette ja urwało i nigdy niedokończyło.