Autor Wątek: Marvel NOW!  (Przeczytany 41202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Marvel NOW!
« Odpowiedź #165 dnia: Śr, 03 Listopad 2021, 18:27:04 »
Tylko tam koleś napisał co mu nie leży w tym Daredevilu itd. a ty napisałeś pod zdjęciem, czy nie szkody mu kasy na te Marvel Now, no najwyraźniej nieszkodna mu było jak kupił i jeszcze zdjęcie wrzucił  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #166 dnia: Pn, 29 Listopad 2021, 20:14:25 »
Zaczynam oglądać serial Hawkeye i okazuje się, że opłacało się kupić serię Fractiona, gdyż Fergie postanowił czerpać właśnie z niej. Plus świetna czołówka zrobiona w stylu rysunków Dawida Aja'i.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #167 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 22:53:47 »
Siemka. Czy do Eventu Nieskończoność z Marvel Now muszę znać Avengers oraz New Avengers czy mogę te 2 serie odpuścić?

Offline micro

« Odpowiedź #168 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 23:32:23 »
Siemka. Czy do Eventu Nieskończoność z Marvel Now muszę znać Avengers oraz New Avengers czy mogę te 2 serie odpuścić?

To jest oficjalna rozpiska całego eventu. Będziesz musiał się zaopatrzyć w New Avengers tom 2 i Avengers tom 4 żeby w pełni zrozumieć cały event.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #169 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 20:31:18 »
ok. a czy jak przeczytałem Strażników Galaktyki i chcę przeczytać Proces Jean Grey to trzeba znać All-New X-Men czy tej skrót na początku procesu wystarczy na razie, a później ogarnę x-menów ?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #170 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 09:20:54 »
Nie wystarczy. All New X-Men jest potrzebne by Zrozumieć sam komiks o procesie. To się łączy.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #171 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 21:03:18 »
ok. a co z x-men bitwa atomu? domyślam się, że łączy się z all-new, uncanny i x-men i wolverine i trzeba znać wszystkie te serie,żeby ogarnąć event.
warto czytać bitwe atomu i uncanny x-men ?
co myślicie o uncanny avengers ?

Offline michał81

« Odpowiedź #172 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 21:30:41 »
Do X-men Bitwy Atomu wymagana jest znajomość All-new X-men oraz Uncanny X-men. Wolverine i X-men nie jest wymagane, są jakieś wątki, ale one mają znaczenie dla serii W&X nie samej Bitwy Atomu, podobnie z nie wydaną serią X-men. Można spokojnie czytać ten event bez znajomości tych dwóch serii.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #173 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 22:56:24 »
a uncanny avengers warte przeczytania, bo to chyba nie łączy się z żadnym eventem. tzn. jest preludium do axis ale podobno nie jest wymagany do axis i ten tom jest kiepski, a jak wychodzi cała seria ?

Offline xanar

« Odpowiedź #174 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 23:13:19 »
Weź użyj opcji szukaj, to wszystko już było.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #175 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:21:05 »
Weź użyj opcji szukaj, to wszystko już było.

tak. to pokaż mi proszę odpowiedź na moje pytanie gdzieś na forum.jest jedna osoba która napisała "recenzje" i jej sie uncanny avengers podobało i druga osoba, która chciała sprzedać i jej sie nie udało i jedna chronologia. ja rozumiem, że każdy ma gorszy dzień, ale jak nie chcesz pomóc, odpowiedzieć czy śledzić jakiegoś tematu to nie musisz tego robić, bo są osoby, które chcą pomóc mniej doświadczonemu/ogarniętemu koledze. Pozdrawiam :)

Offline michał81

« Odpowiedź #176 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:32:49 »
@NervousPie3 możesz pytać, ale nie zadawaj tego samego pytanie w kilu tematach.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #177 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:45:54 »
wiem wybacz juz nie bede ale @xanar stwierdził że takie pytanie jak zadałem wyżej już było. więc proszę cie michale o odpowiedź czy fajna jest seria uncanny avengers i czy jest potrzebna do zrozumienia eventu axis, bo podobno preludium do axis jest kiepskie,

Offline xanar

« Odpowiedź #178 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:58:44 »
tak. to pokaż mi proszę odpowiedź na moje pytanie gdzieś na forum.jest jedna osoba która napisała "recenzje" i jej sie uncanny avengers podobało i druga osoba, która chciała sprzedać i jej sie nie udało i jedna chronologia. ja rozumiem, że każdy ma gorszy dzień, ale jak nie chcesz pomóc, odpowiedzieć czy śledzić jakiegoś tematu to nie musisz tego robić, bo są osoby, które chcą pomóc mniej doświadczonemu/ogarniętemu koledze. Pozdrawiam :)
No i zawsze tak będzie, że jednemu będzie się podobać a drugiemu nie a trzeciemu może średnio.
Trzeba wziąć przeczytać samemu i się okaże czy ci się podoba czy nie.

Moim zdaniem to:
W Uuncanny Avengers to najlepsze są tie-in do Axis.
Jeżeli masz autora, który pisze parę serii to najlepiej czytać wszystkie bo w pewnym momencie one się crossują - Guardians of the Galaxy/ All-New X-Men / Uncanny X-Men, mi to się podobało, ale większość ci napisze, że to syf jest i ostatniego crossa nie wydali u nas bo pewnie sprzedaż siadła pod koniec
Wolverine i X-men jest bardzo dobre, ale u nas to wydali to od środka, także nie wiem czy jest sens się za to brać.
Zasada jest taka, że u nas wydaje się coś co jest dobre, albo to co się sprzedaje.

Offline NervousPie3

« Odpowiedź #179 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 13:15:50 »
Wolverine i x-men mam z wkkm #1-7, #8-18 w polsce chyba nie było wydane, ale w sieci jest tłumaczenie także to nie problem.
co do tie-inów do axis to czytałem deadpoola, carnage i hobgoblina narazie odpuszcze ale podobno carnage jest fajny. a z tym uncanny avengers właśnie nie wiem co zrobić, bo opinie są mega mieszane i nie jest specjalnie potrzebne do zrozumienia eventu axis. więc chyba też odpuszczę.
Najgorsze jest to, że niektórych tomów nie ma na rynku i trzeba kombinować jak z np. avengers czas się kończy czy impas atak na pleasant hill (nienawidze serii xD ), a jak już jestem przy impasie czy pierwsze trzy tomy avengers (All-New, All-Different Avengers) jest potrzebne do impasu, bo tam są #7-8 i nigdy nie wiem czy są jakieś oderwane zeszyty czy to wszystko jest razem pomieszane.