Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 92025 razy)

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #615 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 13:38:27 »
Powiem Ci, że po takim wpisie, to każdy Wydawca, z którym masz jakąkolwiek współpracę, powinien Ci zasadzić solidnego kopa (w przenośni). To jest dosłownie najgorsza rzecz, którą ktoś kreujący się na influencera - czyli osobę mającą mieć wpływ na kształtowanie rynku, że tak tylko przypomnę - może napisać. To jest case przećwiczony nie wiem ile razy za oceanem (np. Kelly Sue DeConnick) w wielu branżach.

Nie podoba się, to nie kupujcie. Z dopiskiem "serio".
Pozdrawiam wszystkich Wydawców, którzy przesyłają darmowe komiksy do takich influencerów. Tylko potem nie lamentujcie, że po miesiącu od premiery się nie sprzedaje. Macie bardzo wiarygodnych ambasadorów Waszych marek.

Przychylam posta, jak się to pisało na starej Gildii. Bardzo rzeczowo i konkretnie napisane.
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline Castiglione

« Odpowiedź #616 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 17:17:59 »
A masz umowę kupna-sprzedaży określająca normy wykonania wymaganych parametrów?
Dobrze, że nie zaglądałem na tego bloga, bo po tym tekście jest już jasne, że nic mądrego się z niego nie wyniesie...

Offline komiks

« Odpowiedź #617 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 17:56:57 »
Wydaje mi się, że ktoś mu przejął konto, wnioskuję po tym co wypisuje od kilku postów.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #618 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 19:29:48 »
Tego nie wiem, ale powyższe plus ta wrzutka o łagodzeniu nastrojów mówią dla mnie jasno, czego się tam można spodziewać: grzeczniutko, dużo lania wody i mało własnego zdania.

Offline xanar

« Odpowiedź #619 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 22:03:48 »
Wydaje mi się, że ktoś mu przejął konto, wnioskuję po tym co wypisuje od kilku postów.
Wątpię, zobacz sobie co pisał w temacie Muchy przy okazji ostatniej "afery" z Ghost Riderem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline eridraven

« Odpowiedź #620 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 11:49:59 »

Nikt nie przejął mi konta :D

Tego nie wiem, ale powyższe plus ta wrzutka o łagodzeniu nastrojów mówią dla mnie jasno, czego się tam można spodziewać: grzeczniutko, dużo lania wody i mało własnego zdania.

Tak wiem, zawsze trzeba stać, po której ze stron barykady. Nigdy pośrodku :D UWAGA: to jest moje własne zdanie, tylko wygłoszone bez polaryzacji.

Wątpię, zobacz sobie co pisał w temacie Muchy przy okazji ostatniej "afery" z Ghost Riderem.

Podbijam ;)

Twist fabularny! Hachette napisało do mnie z propozycją współpracy, ale nie zgodziłem się i rozdałem otrzymane materiały:

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline lis22

« Odpowiedź #621 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 00:38:05 »
Widziałem na Amazonie zagraniczne tomy kolekcji i ciekawe, ile z nich się pokryje z naszym wydaniem?
Jest tam, min. Punisher War Zone z rysunkami Johna Romitry Jr, którego szukam od lat i ciekawe, czy u nas też wyjdzie a jeśli tak to kiedy?

Online Takesh

« Odpowiedź #622 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 08:00:09 »
War Zone stawiam będzie od Egmontu. Teraz wydają War Journal, więc WZ w przyszłym roku. Jutro się dowiemy, czy mam nosa  ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #623 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 11:00:03 »
@UP
Z jednej strony oczywiście mam ochotę się nie zgodzić. Z drugiej strony - tą historię wydał TM Semic. A Egmont wydaje ciągle sporo rzeczy, które kiedyś wydawało tamto wydawnictwo. Zatem albo będzie, albo nie będzie - nie mogę się zdecydować. Nie jestem też fanem jeśli dokładnie tą samą historię dostalibyśmy w MMH. Wersja B&W jest bardzo rasowa i w tym wydaniu uwielbiam rysunki Romity Jr.

Online Takesh

« Odpowiedź #624 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 11:54:59 »
TM-Semic wydał to niepełne, z rozjechanymi rozkładówkami.

Offline donT

« Odpowiedź #625 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 12:43:50 »
I po taniosci, na nedznym papierze, w czerni i bieli, wciskajac malolatom kit, ze "tak mialo byc w oryginale i oni uznali taka decyzje za sluszna".
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

« Odpowiedź #626 dnia: Wt, 30 Wrzesień 2025, 19:28:10 »
Do osób które kupowały 4 tom który ma premierę dziś - też wam nie chciała wejść zniżka z Empik Premium? Cena niby 54zł więc powyżej 50zł, a kupon niestety nie wszedł. Dziwne bo na stronie kolekcja jest w kategorii książki, więc zniżka powinna wejść...
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Lipa

« Odpowiedź #627 dnia: Wt, 30 Wrzesień 2025, 19:33:03 »
A prenumeratorzy dostali tom nr 4 i 5?

Pierwsza paczka 19.08 dotarła, jutro 01.10 i dalej cisza

Co 28 dni miały przychodzić

Offline Xmen

« Odpowiedź #628 dnia: Wt, 30 Wrzesień 2025, 19:39:11 »
I po taniosci, na nedznym papierze, w czerni i bieli, wciskajac malolatom kit, ze "tak mialo byc w oryginale i oni uznali taka decyzje za sluszna".
Trzy dekady później niektórzy mają taką samą mentalność, patrz tomb raider od scream.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline mackee

« Odpowiedź #629 dnia: Wt, 30 Wrzesień 2025, 19:46:09 »
Do osób które kupowały 4 tom który ma premierę dziś - też wam nie chciała wejść zniżka z Empik Premium? Cena niby 54zł więc powyżej 50zł, a kupon niestety nie wszedł. Dziwne bo na stronie kolekcja jest w kategorii książki, więc zniżka powinna wejść...
Chyba jest to traktowane jako prasa a na to nie ma zniżek