Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 25547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #225 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 17:51:46 »
Jak ktos chce zobaczyc co nieco z tomu 4 moze zajrzec tutaj:
https://dodatkiwkiosku4.blogspot.com/2024/10/4-tom-kolekcji-komiksow-marvel-must.html

« Odpowiedź #226 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 20:15:14 »
Ja zerknąłem na same materiały dodatkowe w Spider-Men (bo komiks czytałem już w poprzedniej kolekcji) i tylko w tych treściach znalazłem 3 literówki (!), z czego jedną w pierwszym tekście otwierającym całą kolekcję. Ciekawe, ile jest w samym komiksie?

Czyli korekta w standardowej formie. Bosh, jak ja chciałbym pracować w/dla Hachette i dostawać pieniądze za taką fuszerkę :))))
Ciekawe czy to kwestia danych osób od korekty, czy też tłumaczy. Raczej to i to. Ostatnio gadam z przyjacielem który kończy Lingwistykę Stosowaną. Mówi, że by chciał w jakimś wydawnictwie się zatrudnić do tłumaczeń i korekt tekstu z angielskiego. Mówię mu pisz do Hachatte, z ich poziomem pod tym względem to już gorzej nie będzie  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline kknd2

« Odpowiedź #227 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 09:55:18 »
Zauważyłem że numery 1-3 były dostępne w obu kioskach po 5-6sztyk, a numer 4 już jest po 8sztuk.
Ciekawe czy po prostu zamówili więcej, czy popyt jest większy?

Offline dreamer36

« Odpowiedź #228 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 12:46:00 »
Po jakim mniej więcej czasie od zakończenia testu wiadomo czy kolekcja ruszy? Nie ukrywam, że gdyby wyszła i byłyby te wszystkie tomy Avengers ery Bendisa to chyba byłąby najliczniejsza ilość tomów z jednej kolekcji jakie posiadam :) 

Offline kknd2

« Odpowiedź #229 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 12:51:30 »
na przykładzie Origins
Start testu: 2022.09.28 /wydano 4 numery
Start kolekcji: 2023.01.17

Offline Pestak

« Odpowiedź #230 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 16:50:27 »
Zauważyłem że numery 1-3 były dostępne w obu kioskach po 5-6sztyk, a numer 4 już jest po 8sztuk.
Ciekawe czy po prostu zamówili więcej, czy popyt jest większy?

Tamtych tez bylo przynajmniej 8 sztuk (w niektorych punktach przynajmniej) bo sam kupilem tyle nr 1 w jednym kiosku (choc w dwoch ratach bo najpierw byl rzut 4 egzemplarzy i za pare dni znowu).

Offline misiokles

« Odpowiedź #231 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 16:58:21 »
Czyli korekta w standardowej formie. Bosh, jak ja chciałbym pracować w/dla Hachette i dostawać pieniądze za taką fuszerkę :))))
Mając terminy na głowie i zlecenia przy innych tytułach, sadziłbyś takie same babole jak są teraz.

Offline Pestak

« Odpowiedź #232 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 00:06:09 »
Nawet jak must have skonczy sie tylko na tych czterech numerach to nie szkodzi. Grzbieciki ulozyly sie w sylwetke prawie całego spidermana wiec regału nie szpeci niedokonczona panorama:)

Offline donT

« Odpowiedź #233 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 08:52:03 »
Ta kolekcja tez ma panorame? W zeszlym tygodniu bylem na kilka dni w Mediolanie i (jak zawsze i wszedzie) odwiedzilem kilka ichniejszych sklepow komiksowych. Kolekcja w wydaniu italiano miala estetyczne, czarne grzebiety i w takiej opcji wygladalo to o wiele lepiej. Szczerze mowiac gdyby wyszlo to w PL w takiej formie, to kilka tomow sam bym przytulil.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Necr09

« Odpowiedź #234 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 08:58:00 »
A nie mylisz z Marvel Origins czasem?
FGO: 758,469,198

Offline Castiglione

« Odpowiedź #235 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 09:13:21 »
Była na forum pokazywana któraś edycja zagraniczna i faktycznie miała normalne grzbiety. Tyle że tam to była chyba seria puszczona do sklepów, a nie kioskowa kolekcja.

Offline Necr09

« Odpowiedź #236 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 09:35:26 »
No właśnie Marvel Origins była tą kolekcją ;)

(...)
Grzbiety kolekcji włoskiej:
Spoiler: PokażUkryj

Jak widać, Włosi wydali serię na miękko i bez panoramy, przez co można albo sobie segregować tomy na półce tematycznie, albo kupować tylko ulubionych bohaterów.
Ilość dotychczas wydanych we Włoszech tomów (306) wydaje się bardzo duża na tle długości kolekcji polskich, ale tam generalnie wydawanych jest bardzo dużo komiksów.
Wystarczy sobie uświadomić, że gdy u nas ukazywał się kultowy "Relax" (format A4, chyba 48 stron), to we Włoszech ukazywały się np. tygodniki "Scorpio" i "Lanciostory" (format A5 zeszytowy, około 100 stron).

Offline donT

« Odpowiedź #237 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 09:47:06 »
Stary jestem, ale na wzrok poki co nie narzekam.

To bylo to co pokazuje ten pan:
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline saruman

« Odpowiedź #238 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 09:59:43 »
Nie wiem, czemu polski oddział Hachette tak zafiksował się na punkcie panoram. To jest obiektywnie gorszy grzbiet.

Offline Necr09

« Odpowiedź #239 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 10:13:16 »
Tak, zdecydowanie lepiej wygląda ta wersja niż nasz panorama.