Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 27933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pestak

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #180 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 13:44:05 »
Zawartosc pierwszego tomu była już wydana?? Prosilbym o informacje gdzie, kiedy i przez kogo.

Offline Necr09

« Odpowiedź #181 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 14:18:14 »
Superbohaterowie Marvela tom 79 od Hachette.

EDIT:
@eridraven zrobił porównanie na sowim blogu:
https://comixxy.com/2024/09/29/marvel-must-have-hachette-testuje-nowa-kolekcje/
« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Październik 2024, 14:20:01 wysłana przez Necr09 »
FGO: 758,469,198

Offline Pestak

« Odpowiedź #182 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 14:30:02 »
Dzieki. Tamta kolekcje zbieralem wybiorczo...

Offline Zakrza

« Odpowiedź #183 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 15:22:39 »
Czy ktoś jeszcze byłby w stanie kupić dla mnie oba pierwsze tomy i mi wysłać do Poznania?

Spider-men czytałem, ale za taką cenę, żal nie brać. Deadpoola też lubię.

A może w jakimś stopniu przyczynię się do startu regularnej kolekcji i będzie można kupić jakieś niedostępne rarytasy ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #184 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 16:45:00 »
Całkiem spontanicznie wyszła mi akcja wsparcia dla wydania nowej kolekcji.Kilka osób pytało o tomy 1 i 2 więc wracając z pracy wstąpiłem do dwóch saloników prasowych i kupiłem tyle ile mieli na stanie spakowałem i wysłałem,następnego dnia znowu kilka zapytań,odwiedziłem inne punkty i teraz robię paczki i zanoszę przed pracą do paczkomatu.Zrobiłem kilkanaście paczek

Bóg zapałać. Dokładnie tak trzeba robić. Też bym tak robił, gdybym teraz mieszkał w najlepszym województwie. Może coś to da.

To tylko pokazuje że ludzie nie ograniają, że zawartość tego pierwszego tomu już była wydana i będzie wydana w pierwszym tomie Milesa Moralesa zapowiedzianym przez Egmont. Ale pierwszy tom kosztuje groszę, ciekawe ile osób będzie skłonnych kupić tom 3 i 4 gdzie ceny już będą normalne?

Aha. Czyli potwierdzasz, że Spider-Man Mc Farlane'a w 2019 uderzał w test Kolekcji Spider-Mana, żeby się nie udał?  ;)
No i po co mi wydanie Egmontu, skoro 2 tomy poprzednich Kolekcji, mają zapewne większość zawartości dopiero planowanego komiksu?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #185 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 17:07:05 »
Bazyliszku, tak się głupio zapytam... Po co fałszować wyniki testu? Jak przez złe oszacowanie wyjdzie kolekcja będąca komiksową wtopą i Hachette zwinie się z rynku (komiksowego), to też będziesz winił tradycyjnie Egmont?

Wykup dla znajomych jako przysługa jest ok, bo chcą tom, którego być może by nie mieli. Ale wykup dla wykupu i startu to już głupota.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #186 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 17:20:17 »
A kto wymyślił Kolekcję Transformers, która wiadomo było że się w Polsce dobrze nie sprzeda? Ja to mogłem powiedzieć Hachette od razu w tym 2018 roku.
No ale dobra - weźmy Marvel Origins. Ja nic nie robiłem w tej sprawie, to jest tematyka i okres mniej popularny w komiksach. A jednak Hachette Polska to wypuściło, bo ktoś to kupował. Tyle że teraz się słabiej sprzedaje niż BiZDC. To może zróbmy w drugą stronę. Minęło 12 lat od startu WKKM, ponad 5 lat od jej zamknięcia, 3 lata od zakończenia SBM. Tutaj ciągle ktoś pisze, że nie kupił sobie wtedy tego, czy tamtego, że wyrasta nowe pokolenie komiksiarzy. No to Must Have z komiksami Marvela bardziej współczesnymi byłoby dla takiej klienteli. No a ci co mają WKKM to wzięliby sobie premierowe pozycje. No bo popatrzcie - Egmont wydał bardzo dużo Deadpooli. Ale urwał Klasykę i nie wydał tego drugiego tomu w teście Must Have. Ja się cieszę, że to wyszło po polsku. A premierowego Wolverine'a z tomu 3 też zawsze sobie chętnie przeczytam.

Zatem niech FDH kupuje. A ty Alexandruss obiecałeś, że też to zrobisz.

Offline michał81

« Odpowiedź #187 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 17:24:37 »
Aha. Czyli potwierdzasz, że Spider-Man Mc Farlane'a w 2019 uderzał w test Kolekcji Spider-Mana, żeby się nie udał?  ;)
Nic takiego nie napisałem. Potwierdzam tylko że Hachette wydaje jak ty to określasz dubla i to po sobie, a ty jakimś dziwnym trafem nie trąbisz o tym w każdym poście jak to jest w przypadku Egmontu. Podwójne bazylowe trollowe standardy.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 18:39:01 »
Deklarowałem, że jak się zgłoszą chętni to załatwię, by ci chętni mieli. To, że przyłożę rękę do restartu to było w formie żartu. BTW. Kupców nie znalazłem. Ale też jakoś specjalnie nie szukałem.

Offline FDH

« Odpowiedź #189 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 10:08:15 »
Nie miałem zamiaru fałszować wyniku testu ,tak jak pisałem akcja wyszła spontanicznie,nie zarobiłem na niej,jedyne korzyści to dobre opinie na olx i przy okazji ogarnąłem trochę strych.Zainteresowanie było duże,część ludzi pytała czy będę wystawiał następne tomy i deklarowała chęć kupna,więc zamierzam kontynuować,pudełek i folii bombelkowej mi nie brakuje 8)

Offline FDH

« Odpowiedź #190 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 10:18:20 »
Czy ktoś jeszcze byłby w stanie kupić dla mnie oba pierwsze tomy i mi wysłać do Poznania?

Zakrza wysłałem PW

Offline Zakrza

« Odpowiedź #191 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 13:13:49 »
Kupiłem dwa pierwsze tomy (dzięki @Alexandrus888 za wzorową współpracę🤜).

No całkiem fajne to jest. Podoba mi się graficzka kolekcjonerska, plakat i dodatki w samym komiksie.

Gdyby kolekcja ruszyła, pewnie bym nie prenumerował, bo za stówkę miesięcznie, można kupić ciekawsze pozycje. Ale wybrane numery na pewno bym brał. Najbardziej jaram się Contest of Champions, bo lubię czytać komiksy, które wyszły przed moimi narodzinami. Z tego co wiem to był to taki pierwszy, większy crossover Marvela, jeszcze przed słynnymi Secret Wars. Ponadto, X-Force: Sex and Violance oraz wspomniane wcześniej Planet Hulk, Magneto: Testament na pewno będą w kręgu moich zainteresowań.

Smuci brak Weapon X, bo nigdy nie czytałem tej historii, ani nie posiadam jej na półce. Ale może jeszcze lista się zmieni?

Offline FDH

« Odpowiedź #192 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 14:12:45 »
Ale skąd info że nie będzie Broni X,na liście hiszpańskiej i francuskiej jest

Offline Zakrza

« Odpowiedź #193 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 14:20:16 »
Ale skąd info że nie będzie Broni X,na liście hiszpańskiej i francuskiej jest

Na plakacie i tekturce jest grafika z panoramką i listą tomów. Ktoś wrzucał nawet foteczki. Ale to oczywiście jeszcze nic nie znaczy

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #194 dnia: Wt, 08 Październik 2024, 14:26:30 »
Na plakacie i tekturce jest grafika z panoramką i listą tomów. Ktoś wrzucał nawet foteczki. Ale to oczywiście jeszcze nic nie znaczy

To tylko zwykła symulacja na potrzeby materiałów promocyjnych, a nie finalna lista tytułów - w kolekcjach gdzie nie ma ciągłości lub tytuły są niezależne zawsze lista jest inna względem wizualizacji.