Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 25091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #165 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:37:40 »
A co jeszcze poległo? Chodzi Ci o Wonder Woman w DC Deluxe?
Wonder Woman z DC Deluxe, z Nowe DC Comics i DC Odrodzenia. Ptaki Nocy. Czarna Wdowa. Harley Quinn.
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:42:31 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #166 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:49:15 »
Wonder Woman z DC Deluxe, z Nowe DC Comics i DC Odrodzenia. Ptaki Nocy. Czarna Wdowa. Harley Quinn.
Nie no z Harley Quinn to się nie zgodzę, dostaliśmy w New 52 sześć tomów z nią, w Rebirth pięć. W 13+ dostała swój komiks, tak samo w DC Black Label jest Harleen która miała dodruk niedawno, i również jest Joker/Harley: Zabójczy Umysł.
Więc kto jak kto, ale Harley Quinn cieszy się u nas popularnością jako jedna z nielicznych kobiecych postaci to prawda

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #167 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:55:17 »
Ciekaw jestem jak poradziła sobie She-Hulk Byrne'a. No i jeszcze była Jessica Jones, która chyba sprzedawała się przyzwoicie.

Offline FDH

« Odpowiedź #168 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:35:57 »
Nie jestem miłośnikiem kolekcji ,Marvela też jakoś średnio lubię ,Spidermana nie cierpię,nie zamierzam prenumerować ale jest parę tomów kolekcji które mnie zainteresowały, nie wiedziałem że test jest w podkarpackim,ale w piątek zobaczyłem w saloniku prasowym i kupiłem ten tom 1 .Oczywiście nie spodobał mi się i wystawiłem na olx za 15 PLN + opłaty ,poszedł po ... 5 minutach.Jestem w szoku 8)
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:38:01 wysłana przez FDH »

Offline FDH

« Odpowiedź #169 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:45:06 »
I odezwał się jeszcze koleś który chciał kupić od razu tom 2.Może jednak ta kolekcja ma sens ???

Offline Cringer

« Odpowiedź #170 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 23:23:07 »
Ponieważ są jeszcze 2 inne polskie wydania, polecam DC Deluxe, jeśli lubi się słabe rysunki Cooke'a. DC Deluxe zalega w magazynach od 8 lat.
Może by nie zalegała gdyby kolekcje jej ciągle nie dublowały.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #171 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 16:25:11 »
Ale to Egmont to wydał, kiedy wiadomo było, że ten tytuł trafi do polskiej edycji WKKDC. Coś takiego było z Wojną Domową w wydaniu Muchy. Wydali ją przed edycją WKKM drożej i im zalegała aż do premiery filmu Civil War ponad 3 lata później. Ja bym kupił 2 i 3 tom Catwoman. Ale rysunki mnie odrzucają. Nie lubię rysunków Sale'a, nie lubię rysunków Cooke'a. Rysunki w Wonder Woman N52 też mi się nie podobają. Jak DC sobie idzie w eksperymenty, to niech się nie dziwi, że ja takich komiksów nie kupuję. Ptaki Nocy przynajmniej dobry artysta narysował. :) Z tego samego powodu nie kupiłem ani Batman Ego, ani Sekta, ani X-Statics. W komiksie ważne są rysunki i nie powinny być zniechęcające.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #172 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 17:36:54 »
Nie jest o pierwsza postac superbohaterki, której seria poległa w sprzedaży. Po prostu polscy fani komiksu superbohatetskiego wolą czytać historie z facetami w obcisłych kostiumach niż z superbohaterami.

Nawet nie tyle z facetami, co konkretnie z jednym od DC, sporadycznie wspieranym przez drugiego w czerwonych rajtkach. Cała reszta dzieli los superbohaterek.

Ale rysunki mnie odrzucają. Nie lubię rysunków Sale'a, nie lubię rysunków Cooke'a. Rysunki w Wonder Woman N52 też mi się nie podobają. Jak DC sobie idzie w eksperymenty, to niech się nie dziwi, że ja takich komiksów nie kupuję. Ptaki Nocy przynajmniej dobry artysta narysował. :) Z tego samego powodu nie kupiłem ani Batman Ego, ani Sekta, ani X-Statics. W komiksie ważne są rysunki i nie powinny być zniechęcające.

W wątku o pajączku napisałeś, że podobają Ci się wszystkie epiki z jego udziałem, a teraz to. Mając tyle komiksów w swoim posiadaniu (1 tona?) to trochę smutne, że Twój gust oscyluje w stanach średnio-niższych.

« Odpowiedź #173 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 18:23:37 »
Ale rysunki mnie odrzucają. Nie lubię rysunków Sale'a, nie lubię rysunków Cooke'a. Rysunki w Wonder Woman N52 też mi się nie podobają. Jak DC sobie idzie w eksperymenty, to niech się nie dziwi, że ja takich komiksów nie kupuję. Ptaki Nocy przynajmniej dobry artysta narysował. :) Z tego samego powodu nie kupiłem ani Batman Ego, ani Sekta, ani X-Statics. W komiksie ważne są rysunki i nie powinny być zniechęcające.
Jesli dla ciebie rysunki Sale'a i Cooke'a które są właśnie inne niż każda, i pokazują właśnie kunszt rysownika który ma własną kreskę to eksperymenty to współczuję takiego podejścia. No, ale spoko, dla ciebie widzę właśnie dobry artysta to Ed Benes który rysował Ptaki Nocy - czyli jedna z najbardziej taśmowych kresek z początku XXI wieku jaką widziałem. I chyba nie muszę mówić, że podoba ci się ona że względu na zbliżenia na wiadomo jakie części ciała żeńskich postaci  ;)
No, ale spoko, widzę dla ciebie coś indywidualnego i kreatywnego to za dużo i dla ciebie to już niepotrzebne eksperymenty. Żyj w swojej zamkniętej bańce i nie poszerzaj horyzontów  ::)

Offline vision2001

« Odpowiedź #174 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 22:45:32 »
Jakby ktos chcial zobaczyc, jak w srodku wyglada drugi tom, to prosze:

https://dodatkiwkiosku4.blogspot.com/2024/10/2-tom-kolekcji-komiksow-marvel-must.html

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #175 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 15:58:07 »
Chyba jakiś większy jest wysyp drugiego tomu, bo  do nabycia był w centrum handlowym na stoisku prasowym, wcześniej jedynka była dostępna tylko w saloniku prasowym.

Offline FDH

« Odpowiedź #176 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:32:00 »
Nie jestem miłośnikiem kolekcji ,Marvela też jakoś średnio lubię ,Spidermana nie cierpię,nie zamierzam prenumerować ale jest parę tomów kolekcji które mnie zainteresowały, nie wiedziałem że test jest w podkarpackim,ale w piątek zobaczyłem w saloniku prasowym i kupiłem ten tom 1 .Oczywiście nie spodobał mi się i wystawiłem na olx za 15 PLN + opłaty ,poszedł po ... 5 minutach.Jestem w szoku 8)
Całkiem spontanicznie wyszła mi akcja wsparcia dla wydania nowej kolekcji.Kilka osób pytało o tomy 1 i 2 więc wracając z pracy wstąpiłem do dwóch saloników prasowych i kupiłem tyle ile mieli na stanie spakowałem i wysłałem,następnego dnia znowu kilka zapytań,odwiedziłem inne punkty i teraz robię paczki i zanoszę przed pracą do paczkomatu.Zrobiłem kilkanaście paczek i tylko moja żona cieszy się że w końcu pozbywam się że strychu pudełek i folii po paczkach z komiksami które zalegały mi na strychu.

Offline Dracos

« Odpowiedź #177 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:34:43 »
W końcu możesz powiedzieć "a widzisz mówiłem że się kiedyś przydadzą"  ;D

Offline FDH

« Odpowiedź #178 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 12:33:45 »
Zawsze mówiłem że się przydadzą jak zacznę sprzedawać moje komiksy,problem w tym że nawet jak trochę sprzedam to zaraz kupię dwa razy więcej  ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #179 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 13:30:11 »
To tylko pokazuje że ludzie nie ograniają, że zawartość tego pierwszego tomu już była wydana i będzie wydana w pierwszym tomie Milesa Moralesa zapowiedzianym przez Egmont. Ale pierwszy tom kosztuje groszę, ciekawe ile osób będzie skłonnych kupić tom 3 i 4 gdzie ceny już będą normalne?