Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 90891 razy)

Offline stab

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #855 dnia: Wt, 25 Listopad 2025, 17:18:37 »
W gildii jak jest jakaś promocja, kolek się zawsze łapią. Ja tak kupuje MO (druga sprawa że tylko tam mogę kupować ;) )kilka razy do roku kilka sztuk i tak samo mam zamiar Kupować Must Have.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #856 dnia: Wt, 25 Listopad 2025, 19:57:30 »
Z MO, Thorgalem i kończącym się BiZDC nie ma problemu. Są w kategorii książki i rabaty wchodzą. Tylko ta najnowsza wypada do prasy i to jest problem. Bo jest najdroższa. 46 a 54 zł to jest różnica. 26 x 8 zł daje 216 zł rocznie mniej lub więcej kasy wydanej na komiksy. Dlatego najlepiej by było gdyby została w książkach jak Young Avengers (jest tak teraz na Empik.com) i pozostałe Kolekcje Hachette. Piszcie maile do Empiku.

Offline Saruto

« Odpowiedź #857 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 07:04:45 »
Z MO, Thorgalem i kończącym się BiZDC nie ma problemu. Są w kategorii książki i rabaty wchodzą. Tylko ta najnowsza wypada do prasy i to jest problem. Bo jest najdroższa. 46 a 54 zł to jest różnica. 26 x 8 zł daje 216 zł rocznie mniej lub więcej kasy wydanej na komiksy. Dlatego najlepiej by było gdyby została w książkach jak Young Avengers (jest tak teraz na Empik.com) i pozostałe Kolekcje Hachette. Piszcie maile do Empiku.
Piszcie ;) Wtedy będą bardziej tego pilnować i zawsze będzie sprzedawany jako prasa ;)

Offline Brzon

« Odpowiedź #858 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 07:55:55 »
Kupowałem wczoraj BiZ oraz Marvel MH plus coś jeszcze i zero rabatu z premium Empik >:( :(
Thorgal t. 49 kolekcji też mi ostatnio nie wszedł.
Więc powiem szczerze ja już nie wiem co i kiedy wchodzi.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #859 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 09:25:00 »
@UP
Nie wiem co ci powiedzieć. Kupowałem w zeszłym tygodniu Thorgala, MO, i BiZDC - weszło po 7.50 zł rabatu na każdą, jak (prawie) zawsze. Tylko pamiętaj, że musisz przekroczyć teraz 50 zł w trakcie zakupu. Dlatego w środy ja kupuję jeszcze kolekcję książek z Jackiem Recherem, na którą też wchodzi ten rabat Empik Premium.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #860 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 09:47:14 »
No niestety w Empiku bałagan z tą akurat kolekcją. U mnie również bez rabatu, ale tomik i tak warto nabycia. Staranny plastycznie i nawet niczego sobie fabularnie. Motyw jak z wenezuelskiej opery mydlanej okazuje się całkiem przekonujący, a nawet na przyszłość rokujący. Niby bez przesadnej rewelacji, a jednak w ogólnie dobrym stylu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #861 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 11:58:35 »
Czemu tu ktoś pisał że to nie są rysunki Dell' Otto, jak to są jego rysunki? Werther Dell'Ethera (myślałem, że to Argentyńczyk ;) ) tuszuje i pomaga. Ale styl Dell'Otta dominuje. Strona graficzna jest naprawdę ładna.

Historia to znowu doklejanie przeszłości, ale może być. Szkoda, że nie dostaniemy Spider-Man Annual 5 w Marvel Origins, bo on jest dopiero w tomie 113, który w Polsce nie wyjdzie. Jest tam też pierwsza polska okładka Spider-Mana TM Semic. ;) Za to ten Annual jest w zawartości Epika o Starożytnej Tabliczce, który polski Egmont zapowiedział na 2026. Czyli nieźle jak w końcu wyjdzie.

Inna rzecz, że nie dostaliśmy po polsku Pająka Zdarskiego, który leciał jednocześnie z ANAD Marvel. Ja doceniam, że wydano Spider-Man/Deadpool, ale współczesnego Spectacular Spider-Mana też bym chciał a nie tylko samo ASM. Zamiast wydawać cienkie trejdy, nasz wydawca mógł to grupować, a zwolnione miejsce wykorzystać na serie boczne. Dobrze, że Hachette wydało Sprawy Rodzinne, ale ja chciałbym więcej Pająka.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Listopad 2025, 12:58:14 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Bushiken

« Odpowiedź #862 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 13:11:13 »
Chcesz więcej Pająka? Chcesz cały run w Spectacular Zdarskego?
Zparaszam do zakupu Spider-Man by Chip Zdarsky Omnibus.
Na dokładkę będziesz tam miał cale Spider-Man life story razem z annualem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #863 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 18:56:15 »
@up

Ok, tylko najpierw na każdym dymku mi ponaklejaj dymki z tłumaczeniem. Komiksy po angielsku to nie to samo co po polsku. Ale jak Egmont olewa Spectaculara, to gdybym miał wydawnictwo to bym wydał ;)

Offline Bushiken

« Odpowiedź #864 dnia: Cz, 27 Listopad 2025, 09:56:36 »
Nikt nie broni uczyć się języka.
Może i praca lepsza by sie znalazła wtedy i więcej w budżecie na komiksy by było.
Win win situation.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #865 dnia: Cz, 27 Listopad 2025, 11:50:49 »
@UP
Dziękuję panie Bronisławie Komorowski za dobrą radę.

W Empiku poprawią, albo nie poprawią. Też im napiszcie.

Dzień dobry.

Uprzejmie dziękuję za zgłoszenie.

Został on zgłoszony do weryfikacji z działem handlowym. W sytuacji potwierdzenia błędu, w ciągu najbliższych dni nastąpi aktualizacja oferty na poprawną.

Zachęcam do zakupów na empik.com oraz w aplikacji mobilnej.

Życzę miłego dnia.       

Pozdrawiam

Weronika Bogdańska

Centrum Wsparcia Klienta

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #866 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 17:01:26 »
Dobra. Załatwiłem zmianę kategorii dla empikowiczów. Nie dziękujcie. Ja wiem, że całe polskie komiksowo spoczywa na moich starych barkach. :) Byle do wtorku, ave Hachette.

Dzień dobry,

piszę z odpowiedzią w sprawie zgłoszenia nr 624292.

Po weryfikacji dowiedziałam się, że kolekcja Marvela jest skierowana do dystrybucji prasowej, nie ma możliwości wykonania takiej zmiany. Została natomiast zmieniona kategoryzacja tak, aby mógł Pan skorzystać z Empik Premium.

Jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy z tym związane, służę pomocą.

Mam nadzieję, że pomogłam.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam

Weronika Bogdańska

Centrum Wsparcia Klienta

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #867 dnia: So, 29 Listopad 2025, 08:54:40 »
Uff... ten "Noir" to niemiecki.

Offline Yorik

« Odpowiedź #868 dnia: So, 29 Listopad 2025, 09:42:50 »
O co chodzi z ceną Spider-Noir?
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #869 dnia: So, 29 Listopad 2025, 10:48:47 »
@up

To jest edycja niemieckiej MMH. Widać to po kategorii Obcojęzyczne. Czy ten tytuł będzie w polskiej wersji, to czas pokaże.