Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 65797 razy)

Offline Arion Flux

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #120 dnia: Pt, 18 Wrzesień 2020, 19:20:19 »
Zastanawia mnie po co oni komiks z taką kreską wydali w tak dużym formacie. Jest mnóstwo innych komiksów Marvela bardziej zasługujących na takie wydanie.
Jako zatwardziały twardziel nie będę wpadał w jakąś miętko-rąsią poezję, dlatego napiszę jedynie, że dla mnie to jest piękne. Oby się przyjęło i żeby nie przesadzili z nakładem.

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Pt, 18 Wrzesień 2020, 22:07:54 »
Jeszcze wtrącę swoje trzy grosze do dyskusji nt. rysunków w Przedwiecznych.
Wydaje mi się, że w ogóle nie powinniśmy tego rozpatrywać w kategoriach "ładne"/"brzydkie" - kompletnie nie o to tutaj chodzi...

Czy to się komuś podoba czy nie - Jack "King" Kirby jest najważniejszym rysownikiem w historii komiksu. Kropka.
Być może nie najlepszym, ale najważniejszym. W szranki z nim mógłby ewentualnie stawać Moebius - ale patrząc na wpływ na dzisiejszą kulturę popularną - to nie ta liga i waga...

Bez Kirby'ego nie byłoby Marvela, nie byłoby MCU...
Nie byłoby Adamsa, Byrne'a, Pereza, Millera, Sienkiewicza, Mignoli, Romity i setek innych, dla których Kirby był niedoścignionym wzorem.

I tak powinniśmy patrzeć na ten tom - jak na pomnik wzniesiony Kirby'emu.
Jak na hołd oddany największej legendzie komiksu...

Pewnie są ważniejsze tytuły Marvela, ale nie ma, nie było i nigdy już nie będzie ważniejszego twórcy!

Kupmy więc wszyscy ten komiks, żeby Egmont mógł w ten sam sposób uhonorować innych - następny w kolejce czeka Steve Ditko!

Cieszę się z tych Przedwiecznych jak mały dzieciak.
Niesamowite czasy nastały dla naszego małego rynku - 10 lat temu bym w to nie uwierzył :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Wrzesień 2020, 22:11:05 wysłana przez Yossarian »

Offline adamarluk

« Odpowiedź #122 dnia: So, 19 Wrzesień 2020, 01:31:13 »
Cieszę się Twoim szczęściem.

Offline Pan M

« Odpowiedź #123 dnia: So, 19 Wrzesień 2020, 02:09:10 »
Mi też format pasuje.

Doceniam takich gości jak Alex Ross i Milo Manara, ale jest też cos urokliwego w bardziej oldschoolowej kresce.
Po "Rękawicy Nieskończoności" i "Kryzysie na nieskończonych ziemiach" liczyłem na więcej komiksów rysowanych w tym stylu.

Ta kreska moim skromnym zdaniem bije na łeb takie współczesne tałatajstwo

Offline nayroth

« Odpowiedź #124 dnia: So, 19 Wrzesień 2020, 13:40:39 »
Ogromna różnica pomiędzy designem Przedwiecznych, a tego absoluta The Fourth Worlds. O ile gabarytowo nasze wydania robi wrażenie, to grzbiecik taki sobie, konkretnie czcionki minimalistyczne i proste do bólu. Przy tej powierzchni mogliby np. wrzucić na grzbiet logo z okładki, lub cokolwiek choć trochę monumentalnego. No, estatycznie nie pod mój gust, ale taki standard Egmontu, bo przy w inych mniej ekskluzywnych wydaniach mam te same odczucia.

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Dragomirus

« Odpowiedź #126 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 09:52:50 »
Żadna prezentacja nie oddaje tego jakie to wydanie Ethernals jest świetne. Papier gruby i bardzo dobrej jakości, duże literki oraz ogromny format. Komiks jest taki duży, że wątpie żeby komuś się zmieścił na półkę z komiksami :P
Fajnie by było jakby następne co wydali z tej serii to Spider-man (to co znamy z Mandragory, ale w kolorze).
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Wrzesień 2020, 09:55:10 wysłana przez Dragomirus »

Offline bogi1

« Odpowiedź #127 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 09:57:24 »
Komiks jest taki duży, że wątpie żeby komuś się zmieścił na półkę z komiksami

Mi się zmieścił :P Poziomo hahah

Offline Jaxx

« Odpowiedź #128 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 10:28:33 »
Fajnie by było jakby następne co wydali z tej serii to Spider-man (to co znamy z Mandragory, ale w kolorze).

Mój głos idzie na Sensational She-Hulk Johna Byrne. To, co było w SBM było piekielnie dobre, zarówno graficznie, jak i scenariuszowo ("Byrne! W co ty grasz?!" - padłem :) ) i bardzo chętnie przeczytałbym resztę jego runu. A sposób w jaki rysuje Jennifer to absolutne mistrzostwo, jak nic zasługujące na taki format. 

Offline michał81

« Odpowiedź #129 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 10:42:12 »
Przedwieczni są mega cegłą

A co do propozycji to Silver Surfer By Slott & Allred Omnibus

Offline xanar

« Odpowiedź #130 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 10:53:39 »
She-hulk i Surfer mają ponad 700 stron, u nas podobno nie da się takiej książki zrobić bo będzie się rozpadać  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 10:55:41 »
U mnie też wchodzi i nawet mam kilka mm luzu ;)

Co do Waszych propozycji, podpisuję się pod każdą! Byrne, Romita, Allreda - każdy z nich w takim formacie sprawiłby mi frajdę.

Od siebie dorzucam (powtarzam się), Weapon X, Ostatnie łowy Kravena, Dark Phoenix Sagę. 8)

She-hulk i Surfer mają ponad 700 stron, u nas podobno nie da się takiej książki zrobić bo będzie się rozpadać  :)

Zobaczymy jak Animal Man wyjdzie. Poza tym, można w dwóch tomach.

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 11:30:30 »

Szczęściarz :) U mnie niestety nie. Muszę poczekać na nowe mieszkanie, a tam już regaliki pod wymiar.

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #133 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 11:50:06 »
Ciekawa sprawa. Tak jak w przypadku DC czy Vertigo mógłbym podać sporo przykładów komiksów, które zasługują na takie wydanie, tak w przypadku Marvela jakoś nie bardzo.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #134 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 11:50:21 »

A jak go wyciągasz? Przechylasz szafę, żeby sam wyjechał? :)

Ciekawa sprawa. Tak jak w przypadku DC czy Vertigo mógłbym podać sporo przykładów komiksów, które zasługują na takie wydanie, tak w przypadku Marvela jakoś nie bardzo.

Widocznie wszystko zależy od tego, na jakie uniwersum jesteś bardziej ukierunkowany.