Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 62056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eridraven

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #45 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:29:01 »
Jak patrzę na przykładowe plansze w necie, to odnoszę wrażenie, że to jeden z popisowych tytułów Kirby'ego - i już z tego powodu, Przedwieczni bardziej nadają się do takiego wydania, niż Miximum Carnage, czy inne tego typu paździerze.

Drażę sobie ten temat, w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie czy warto. Tym czasem wszędzie tylko głosy, że Jack Kirby wielkim twórca komiksów był. Proszę... W sumie bardzo spodobała mi się o ta recka:

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:38:07 »

To przykład z samego brzega:
* WKKM #4 (2013): 96 stron za 40 złotych
* Odrodzenie (2017): 104 strony za 44 złote w kilku księgarniach, powiększony format

Egmont to wydał w cenie kolekcji i to jeszcze w większym formacie ;)

Złe ceny podałeś. Powinno być tak:

* WKKM #4 (2013): 96 stron za 40 złotych, po rabacie wyprzedażowym 34 zł, po rabacie empikowym 30 zł.
* Odrodzenie (2017): 104 strony za 69,99 zł po rabacie 44 zł.

Jak być precyzyjnym, to do samego końca :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:46:51 »
Coś nie rzucacie się tak  :) na Dc tam dają eventy na twardo chociaż spokojnie mogliby na miękko, bo te tomy dużo cieńsze, no i jest syf na półce  :)
Ale DC im idzie słabo i Egmont to wydaje na twardo jako coś lepszego/wyjątkowego żeby więcej osób chwyciło.

Rzucania też było trochę :)

* WKKM #4 (2013): 96 stron za 40 złotych, po rabacie wyprzedażowym 34 zł, po rabacie empikowym 30 zł.
* Odrodzenie (2017): 104 strony za 69,99 zł po rabacie 44 zł.
To jak być precyzyjnym to ilość stron też jest zła :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:50:37 wysłana przez JanT »

Offline xanar

« Odpowiedź #48 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:50:21 »
Ale tu już się rzucają w temacie z mega formatem oto, że twarde okładki złe  :) Mozę ten Marvel Limited też dadzą na miękko  :)

Z tym DC to tym bardziej powinni dawać na miękko jak się gorzej sprzedaje  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:53:32 »
Napisałem ci powód wyżej a cena też jest nie dużo większa za tomy ponad 200 stron (bo to Uniwersum drogie i tak ;) )

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 08:57:44 »
Ale DC im idzie słabo i Egmont to wydaje na twardo jako coś lepszego/wyjątkowego żeby więcej osób chwyciło.

Rzucania też było trochę :)
To jak być precyzyjnym to ilość stron też jest zła :)

Nie wiem, nie czytałem tych wydań, nie potwierdzę i nie zaprzeczę ilości stron :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:02:02 »

Z ciekawości, czy ten rabat empikowy jest dostępny zawsze, dla każdego, tak jak zniżki w księgarniach internetowych?

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:08:37 »
Z ciekawości, czy ten rabat empikowy jest dostępny zawsze, dla każdego, tak jak zniżki w księgarniach internetowych?

Nie jest dostępny zawsze i nie na stronie. Jak masz dojścia :) Mnie udało się część kolekcji zebrać po 30 zł.
@JanT - A propo Odrodzenia to internety podają 96 stron, cena okładkowa 69,99, bardzo drogo, szczęśliwie udało mi się ten zeszycik zakupić niegdyś dokładnie za 9,94 zł i tyle jest wart :) 

Offline michał81

« Odpowiedź #53 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:12:52 »
Tymczasem w regularnym Marvelu mamy Marvel Now białe grzbiety i Marvel Now 2.0. czarne grzbiety czysto i estetycznie. Możesz sobie poukładać chronologicznie, seriami, czasem wydania i oczy nie bolą.
Taaa, wstaw zatem pomiędzy Jessice Jones aby było chronologicznie bo jest ona z Marvel Now i nawet już teraz z Marvel Now 2.0. ;)

Moja uwaga dotyczy tylko Tajnego Imperium. Nikt nie wie jak komiks przetrwa próbę czasu. Mając w pamięci wylatujące Hellblazer oraz Baśnie z okładek to mam obawy. Druga sprawa, co już było podawane kiedyś Egmont tłumaczył że na obecną chwilę nie da rady drukować tak grubych komiksów jak Omnibusy, ale cały czas idzie w coraz grubsze SC. To ja już sam nie wiem czy nie da rady, czy da radę, czy te SC czasem się jednak nie rozlecą ze względu właśnie na grubość.

A może dobrą opcją było by wydawanie Marvel Limited wspomnianych przez mnie przed chwilą omnibusów. Cena i tak będzie wysoka i raczej popyt też nie taki duży. Zresztą ci Przedwieczni to jest właśnie taki omnibus tylko w większym formacie.

Offline xanar

« Odpowiedź #54 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:20:27 »
Tam chodziło a te Batmany czarny-baiałe, że będą się rozpadać jak się da w jednej książce.
Jakoś robią te absoluty po 900 stron i się nie rozpadają, czyli jakoś się da, trzeba dać cieńsze kartki i będzie działać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:20:48 »
@JanT - A propo Odrodzenia to internety podają 96 stron, cena okładkowa 69,99, bardzo drogo, szczęśliwie udało mi się ten zeszycik zakupić niegdyś dokładnie za 9,94 zł i tyle jest wart :) 
Ale ja też narzekałem że ten tom jest "źle" wydany  :)

Moja uwaga dotyczy tylko Tajnego Imperium. Nikt nie wie jak komiks przetrwa próbę czasu. Mając w pamięci wylatujące Hellblazer oraz Baśnie z okładek to mam obawy.
Ale dobrze wiesz że to była wina innej drukarni. Widziałeś gdzieś że się komuś rozleciał jakiś Marvel NOW?

Druga sprawa, co już było podawane kiedyś Egmont tłumaczył że na obecną chwilę nie da rady drukować tak grubych komiksów jak Omnibusy, ale cały czas idzie w coraz grubsze SC.
To chodziło o te Batmany B&W. Nie idzie w coraz grubsze SC tylko wydaje tak jak w oryginale. Za to na pewno idzie w coraz grubsze HC.

Teraz to już jedziesz jak Bazyl :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:22:45 wysłana przez JanT »

Offline michał81

« Odpowiedź #56 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:27:20 »
Nie idzie w coraz grubsze SC tylko wydaje tak jak w oryginale.
House of X / Powers of X oryginalnie zostało wydane w HC. Zatem wg twoje motta które powtarzasz jak matę powinno wyjść w HC w powiększonym formacie. Sam się wykładasz pisząc cały czas że powinno być wydawane jak w oryginale. (tak tpb ostatecznie też chyba wyszło, albo jest w zapowiedziach).

Nadal uważam, że ten komik jest wart większego i lepszego wydania niż standardowy Marvel Now Egmontu.
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:31:51 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:30:07 »
Nie jest dostępny zawsze i nie na stronie. Jak masz dojścia :) Mnie udało się część kolekcji zebrać po 30 zł.

No to nie jest to porównanie na miejscu - jak sam przyznajesz, kolekcji każdy nie kupi po 30 zł za tom, a Egmonty może kupić każdy z zniżką 40% :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:31:57 »
House of X / Powers of X oryginalnie zostało wydane w HC. Zatem wg twoje motta które powtarzasz jak matę powinno wyjść w HC w powiększonym formacie. Sam się wykładasz pisząc cały czas że powinno być wydawane jak w oryginale. (tak tpb ostatecznie też chyba wyszło, albo jest w zapowiedziach)
To jak ma być też w SC to po co ten twój post? :) Wydadzą tak jak w oryginale w SC. Bazyling poziom hard  ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #59 dnia: Wt, 04 Sierpień 2020, 09:33:36 »
To jak ma być też w SC to po co ten twój post? :) Wydadzą tak jak w oryginale w SC. Bazyling poziom hard  ;D
Bo piszesz debilizmy powtarzając w kółko "że powinno być wydawane jak oryginały".