Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 62054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laf

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #180 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:16:45 »
Pod sam koniec masz też Mister Miracle #1.
To akurat kojarzę, w tomie 78. Ale jednak żadnego wycinka z New Gods nie było w WKKDC.
Dobra, zakończmy off-top.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:17:58 »
Nowych Bogów chyba nie było? Przynajmniej w rozpisce na wiki, nie znajduję ich.

Offline xanar

« Odpowiedź #182 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:19:59 »
Były :)
Tylko w takich krajach jak: Australia, Czechy, Niemcy, Wielka Brytania  :) U nas nikt by tego nie kupił.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #183 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:20:39 »
Było Forever People.

U nas nikt by tego nie kupił.

Bazyl by kupił, jest ich wielkim fanem w przeciwieństwie do Eternals.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:22:43 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline laf

« Odpowiedź #184 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 12:27:16 »
Było Forever People.
+1

U nas nikt by tego nie kupił.
Ja bym kupił  8). Oczywiście nie w takiej cenie jak Przedwieczni, ale z wizją Nowych Bogów Kirby'ego z miłą chęcią bym się zapoznał. Szczególnie po świetnym Mister Miracle Kinga  :)

Offline xanar

« Odpowiedź #185 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 13:25:30 »
Za wiele te postacie Kinga z oryginalnymi to wspólnego nie mają.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline laf

« Odpowiedź #186 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 13:53:05 »
Ale jednak zawsze to miło zapoznać się z pierwotną koncepcją  :D

Offline death_bird

« Odpowiedź #187 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:21:00 »
...Ms Marvel też nie czytam, bo mnie ta postać interesuje mniej niż zero zresztą jak kilka innych, których serie idą na bieżąco, czy jojczę żeby skasować te tytuły i dać w zamian klasykę od Sterna i Wolfmana? Czy  wogóle ktokolwiek inny tak robi na tym forum? Nikt. Przyjmuję do świadomości fakt, że są czytelnicy komiksów, które dla mnie są całkowicie obojętne albo i jeszcze mniej i tyle.

Hmm...
I może to jest błąd. Może trzeba narzekać, marudzić i jojczyć, że oto wydają komiksy, które nas nie interesują a nie wydają tych, które chcielibyśmy kupować.  ???
Egmont w myślach czytać raczej nie czyta. A tymczasem sam z chęcią zobaczyłbym jak z rynku wywalają tą całą Marvel i za nią wrzucają Daredevila (jeżeli na dodatkową serię nie potrafią się zdecydować).  ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:25:02 »
Naprawę myślisz, że wydają Ms Marvel, mimo, że nikt jej nie kupuje?

Offline death_bird

« Odpowiedź #189 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:44:16 »
Może taki prikaz mają - jak chcecie Pajęczaka to bierzecie Ms Marvel w pakiecie i nie ma przebacz.
A serio - nie mam pojęcia. Wiem tyle, że wydają takie coś a nie wydają chyba jednak bardziej popularnych postaci.

« Odpowiedź #190 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:04:16 »
  Jedna osoba i zobacz jaki masz ściek w niektórych tematach. Poważnie chcesz, żeby teraz wszyscy zaczęli uprawiać to samo? Co to wogóle za odwrotowe myślenie, nie czytam to niech zlikwidują? Bez żartów. Nie czytam to się nie wypowiadam, są inni co ich to czytają to niech opowiadają.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #191 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:16:14 »
(...)wydają komiksy, które nas nie interesują a nie wydają tych, które chcielibyśmy kupować.
(...)wydają takie coś(...)

...

"Takie coś" jak Ms. Marvel mnie także w żaden sposób nie interesuje, nie wiem jaki jest poziom tych komiksów itd.. Co wiem - niejednokrotnie widziałem zapytania (nie tylko w internecie, także do sprzedawców bezpośrednio) w rodzaju "co polecisz dla nastolatki", "poproszę dobry komiks dla dziecka" (w domyśle dziecko zainteresowane superhero oczywiście) i odpowiedź to często Wolverine, Deadpool czy właśnie Ms. Marvel.

Te trzy kropki na początku oznaczały, że komentować cytowanego u góry podejścia nie chcę, ale... Już niejednokrotnie było mówione, że największe polskie forum komiksowe (tutaj) nie jest żadnym wyznacznikiem (wyznacznikiem tego co się sprzedaje itp., przynajmniej nie w przypadku dużych i średnich wydawnictw), nawet facebook takim wyznacznikiem nie jest (z tym że tam jest większy odsetek "komiksiarzy" niż tutaj).
Nie przechodźmy proszę do ekstremów, lubię czytać forum dopóki zachowana jest równowaga (racjonalność kontra... "nieracjonalność") ;) Wiem pewnie żartujesz trochę @death_bird, ale bez przesady :)

Edit: Przy okazji - były "przecieki", że kolejny Limited będzie z Wolverinem, z tym że ten zapowiedziany Havok/Wolverine (ten sam był hintowany) będzie w standardowej linii wydany chyba. Ktoś śledził i może wyklarować?
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:23:12 wysłana przez Piterrini »

Offline misiokles

« Odpowiedź #192 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:30:54 »
I wydawcy wiedzą, że od deklaracji forumowej 'kupowałbym' do rzeczywistego zakupu droga mniej więcej taka sama jak kliknięcie na fejsie że 'wezmę udział w wydarzeniu' a rzeczywistym wzięciem.

Offline death_bird

« Odpowiedź #193 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 22:41:52 »
@Piterrini - trochę żartuję, trochę nie.
Rozumiałbym sytuację gdyby Ms Marvel stała na półce obok tuzów uniwersum. Ale dopóki niektórych postaci wydawanych mniej czy bardziej na bieżąco u nas nie ma to się zastanawiam co i jak.
Osobiście powinienem mieć solidny ból tyłka o to, że skasowali HQ. Ale skoro skasowali to widać marnie się sprzedawała. Najwyraźniej tak samo jak i WW. I tak, wiem - wątek dotyczy innego uniwersum, ale chodzi mi o fakt, że najwyraźniej (anty)heroiny u nas sprzedają się gorzej i dlatego serie są zamykane.
Tymczasem wychodzi na to, że jedna Ms Marvel z jakiegoś powodu sprzedaje się lepiej. No i teraz pytanie: kto to kupuje? Mamy zakamuflowane pokolenie nastolatek biegających do Empików po ten tytuł?
Czy połowa forumowiczów nie chce się przyznać, że czyta po nocach?  ;)
I czy taki DD sprzedawałby się gorzej?
Sytuacja mnie zwyczajnie dziwi.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 04:54:18 »
Edit: Przy okazji - były "przecieki", że kolejny Limited będzie z Wolverinem, z tym że ten zapowiedziany Havok/Wolverine (ten sam był hintowany) będzie w standardowej linii wydany chyba. Ktoś śledził i może wyklarować?

Tak, były takie przecieki, ale to były przypuszczenia jednego z forumowiczów, że może będzie to w Marvel Limited. Ale o Marvel Limited TK teraz nie mówił, ma mówić na wiosnę, czyli kolejny/e tom/y w drugiej połowie roku. Havok/Wolverine pokazali wśród zapowiedzi miękko okładkowych, bieżących serii, ale myślę, że to błąd był. Obstawiam, że Havok/Wolverine dadzą w Marvel Classic.