Autor Wątek: Marvel Limited od Egmontu  (Przeczytany 65057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Marvel Limited od Egmontu
« Odpowiedź #225 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 19:27:02 »
I samo to jest ostatecznym dowodem, że decyzja o jego zatrudnieniu to była dobra decyzja.

Offline Szekak

« Odpowiedź #226 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 19:44:36 »
Zgodze sie z tym, ze decyzja o zatrudnieniu moda byla slhszna, natomiast co do jego konkretnie to rozne absurdalne decyzje od czapy i zero konsekwencji czesto nie pozwala mi popierac jego dzialalnosci na chwile obecna, ale moze bedzie lepiej.
Piękno jest w oczach patrzącego.

« Odpowiedź #227 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 19:46:32 »
Spokojnie, podobno uczymy się całe życie. Nawet do Bazyliszka zaczyna się przebijać, że jeżeli nie jest w jego guście to nie znaczy że z automatu jest syfem.

Offline michał81

« Odpowiedź #228 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 20:57:18 »
Nie dla mnie taki styl rysowania/malowania. Czyli drugi tom Marvel Limited, znowu brak normalnej, fajnej historii eventowej dla mnie. Szkoda.
Dziwne, że taki styl ci nie odpowiada, skoro od bardzo dawna marudzisz o Kingdom Come, które też jest malowane. Pewnie wykręcisz się, że to inny styl, ale szczerze mówiąc to jest tam sporo plansz przypominających styl Rossa. Kolejną rzeczą jest twoje marudzenie, że ci Egmont zdublował tom z Kingpinem z kolekcji, tylko że to znowu będzie wyglądało podobnie rysunkowo.

W tym komisie jest dwóch rysowników, którzy malują podobnie do komiksów o które bardzo się wykłócałeś na tym forum. Prędzej bym zrozumiał, że nie interesuje cię historia, a nie walenie takiej ściemy. Naprawdę nie ogarniasz tematu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #229 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 23:06:51 »
Popatrz na paletę barw i szczegółowość twarzy. Do Rossa to temu artyście daleko.
I oczywiście wiedziałem, że to napiszesz, bo dla ciebie każde malowanie to do Rossa podobne.

Offline michał81

« Odpowiedź #230 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 05:03:54 »
Do Rossa to temu artyście daleko. Do Rossa to temu artyście daleko.
Tam jest dwóch artystów nie jeden. Każdy rysuje swojego bohatera. Coś mało tych plansz przeglądałeś bo te spokojniejsze bez akcji, potrafią wyglądać jak u Rossa.
Natomiast rysunki w scena akcji można są zbliżone do prac Sienkiewicz w Love and War z tomu Kingpina z kolekcji o której przypomnę jeszcze raz wylewałeś żale. Jak już masz argumentować to z większym sensem

Ten komiks pod kątem fabularnym nie jest niczym specjalnym, ale rysunkowo jest bardzo ciekawie wykonany, dlatego, że rysownicy tak się dobrali, że różnice pomiędzy nimi są prawie nie do rozróżnienia, kiedy ogląda się plansze w komiksie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Marzec 2021, 05:26:11 wysłana przez michał81 »

Offline LukCook

« Odpowiedź #231 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 06:03:45 »
Osobiście dziwi mnie wybór tego tytułu do Marvel Limited. Patrząc na recenzje to nie jest to komiks wybitny, na goodreads średnia 3,6 - średniak. Co do rysunków to też nie powalają i nie ma co porównywać do Rossa. Jest dużo więcej ciekawszych i godnych ekskluzywnego wydania tytułów niż Meltdown.

Offline michał81

« Odpowiedź #232 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 07:50:10 »
Patrząc na recenzje to nie jest to komiks wybitny, na goodreads średnia 3,6 - średniak. Co do rysunków to też nie powalają i nie ma co porównywać do Rossa.
Bo to fabularnie wygląda tak, że 2 mutantów jedzie wtłuc trzeciemu złemu. Co do rysunków to jednak nadal uważam, że jest to ciekawie wykonane. Ross rysuje bardziej posągowo w scenach akacji tu jest bardziej dynamicznie. Tam gdzie akcja zwalania i jest spokojniej to przypomina Rossa. Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że w scenach akcji też wygląda to trochę jak wczesny Ross, jeśli ktoś mi nie wierzy to wystarczy, że sięgnie po zapowiedzianego przez Scream Comics Teminator Burning Earth.

Osobiście dziwi mnie wybór tego tytułu do Marvel Limited.
Przyczyny mogą być inne niż się niektórym osobą może wydawać ;) .

sum41

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 08:59:17 »
Tym pano do Rossa daleko jeszcze, brak im detalizmu choc mozna to zwalic ze maja taki styl...

Offline mack3

« Odpowiedź #234 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 12:38:41 »
rysownicy tak się dobrali, że różnice pomiędzy nimi są prawie nie do rozróżnienia, kiedy ogląda się plansze w komiksie.
Hm, zobaczymy, ale na planszach w necie, to jednak Wolverine prezentuje się inaczej niż Havok (dla mnie zdecydowanie brzydziej, a z tymi przedramionami przypomina trochę Popeye'a niestety).
(oczywiście można też ten inny wygląd argumentować innymi charakterami obu postaci)

Offline xanar

« Odpowiedź #235 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 13:31:48 »
Tutaj sobie można obejrzeć jak to wyglada:

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #236 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 14:39:16 »
Wyglada swietnie, bardzo chetnie zobqcze to w mega formacie.

Offline Pan M

« Odpowiedź #237 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 16:26:19 »
Fabularnie nie nastawiam się na cos wybitnego, ale cieszy mnie wydawanie takich rzeczy na polskim rynku. Bardzo lubię rysowników, którzy stawiają na styl przywodzący na myśl malowanie pokroju Rossa, Sienkiewicza. Choćby za taka kreskę komiksowi należy się wydanie na naszym rynku. Większe przeciętniaki wydawano
u nas , chociażby Trójcę Wagnera, Strange'a Straczynskiego czy Batmana Mariniego- chociaż ten ostatni to też trochę  przypadek jak Havoc, gdzie dla samych rysunków warto przeczytać.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Marzec 2021, 16:32:10 wysłana przez Pan M »

« Odpowiedź #238 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 16:41:42 »
  Kolejna bazyliszkowa dyskusja o niczym, gdzie Rzym, gdzie Krym? Te komiksy mają tyle wspólnego ze sobą, że są namalowane i na tym koniec. Ross łączył stylistykę superbohaterskich komiksów z lat 60-tych z naturalizmem flamandzkiego malarstwa. W tym Havok/Wolverine, mamy świat w krzywym zwierciadle koszmaru, tutaj to Sienkiewicz i McKean przychodzą na myśl. Porównanie kompletnie z czapy.

Nie znałem faceta i jest to trochę podobne, tyle że to bardziej są chyba normalne rysunki, później pomalowane. Tutaj akurat by się turu przydał, on by pewnie wiedział jak to jest zrobione.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Marzec 2021, 16:48:31 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Szekak

« Odpowiedź #239 dnia: Pn, 08 Marzec 2021, 16:43:25 »
Dokładnie, mi jeszcze Templesmith przyszedł na myśl, ale Ross? No nie.