Autor Wątek: Marvel - Epic Collection  (Przeczytany 15252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Marvel - Epic Collection
« Odpowiedź #105 dnia: So, 03 Sierpień 2024, 17:59:31 »
1:15:10 Wychodzi na to, że naganiacze książkowi wiedzieli, że Micronauty i Rom będą w epic a jak się ludzie pytali to mówili, że nie będzie i żeby omnibusy se kupili  ::)
O jakich naganiaczy ci chodzi, zapytam z ciekawości? Jakieś konkretne osoby? Ja tym temacie pamiętam tylko że przy okazji prezentowaniu filmików Near Mint Condition (z Omarem) lub własnego Marvel Epic Podcast Kurtis, "epic guy", co najmniej dwukrotnie wyraził swoje przypuszczenie, że skoro Marvel zapewne uzyskał prawa do publikowania komiksów z Romem i Micronauts (od Hasbro) na stosunkowo krótki czas, to ma małe "okienko" na opublikowanie (i zarobienie na nich, rzecz jasna) obu serii nie tylko w omnibusach ale i w budżetowych trejdach zatem prawdopodobnie można się spodziewać epików z tymi seriami. Zatem nie jestem zaskoczony :-)

« Ostatnia zmiana: So, 03 Sierpień 2024, 18:12:43 wysłana przez Kandor »

Offline xanar

« Odpowiedź #106 dnia: So, 03 Sierpień 2024, 18:18:33 »
Ja pamiętam, że mówili, że raczej nie będzie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bogumil

« Odpowiedź #107 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 16:36:40 »
Dlaczego klasyczne Epiki mniej więcej z połowy poszczególnych serii wychodzą tak powoli albo jeszcze nie wyszły (chodzi chyba zazwyczaj o lata 70-te XX w., np ASM 12-16, czy Daredevil 8-12). Część pewnie dlatego, że coś już wyszło w omnibusach jak np. FF Byrne'a, czy Thor Simonsona i czekają z tym do końca, ale reszta?

A w ogóle irytujące jest, że zamiast dokończyć takiego Punishera to się pakują w nowe serie, i zamiast dozbierać klasyczne Epiki w 10 lat, pewnie przyjdzie na to czekać z 15 :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #108 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 17:04:37 »
Z Punisherem to jest raczej ten problem, że postać jest obecnie niepoprawna politycznie. Może jak w przyszłym roku do MCU wróci w Berthal, to i z komiksami się coś ruszy.

Offline cinemaman

« Odpowiedź #109 dnia: Pn, 19 Sierpień 2024, 09:58:01 »
To pewnie Punishera w Epic Collection długo nie zobaczymy...