Autor Wątek: Magazyn Marvel Komiks  (Przeczytany 46230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline radef

Odp: Magazyn Marvel Komiks
« Odpowiedź #105 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2019, 22:09:12 »
Jakość tego papieru jest jak z gazetek za 2zl dla pań domu.
A co oczekiwałeś po komiksie za 15 zł, który jest wydawany w dużo niższym nakładzie niż te gazetki, jest grubszy, a na dodatek nie zawiera reklam?
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Czerwiec 2019, 23:47:08 wysłana przez radef »
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline nori

« Odpowiedź #106 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2019, 23:04:59 »
Miło wspominam tą starszą serię Marvela dla dzieci, o dziwo, było to całkiem zjadliwe. Dlatego też z chęcią sięgnąłem po numer pierwszy nowej edycji. Wydanie całkiem przyzwoite, format mniej więcej amerykański, grzbiecik niestety bez numeru, szata graficzna taka sobie, ale nie odstrasza. W menu ozdobniki dźwiękonaśladowcze. :)

Już pierwsza historyjka jedzie po bandzie: Hulk, Iron-man i Pajączek opiekują się psiakami. I całkiem spoko to wypada. Druga to meteoryty, które są cokolwiek pyskate. Ponownie nasza trójka i ponownie historyjka nieźle pojechana. Pozytywnie. Później mamy dwie opowieści stanowiące w sumie jedna całosć z naszym ulubionym pajączkiem: pojawia się znowu motyw opieki nad psiakiem (tym razem jeden, ale co oni mają z tymi psami), nowa dziewczyna Petera (a to Ci zaskoczenie!). Na koniec otrzymujemy Avengers w ciekawym składzie vs Ultron, którego powstanie jest zupełnie inne niż w normalnych komiksach. Ogólnie, to jedna wielka napierdalanka. Chyba najsłabsze z całego tomiku.

Ogólnie, wypada to całkiem przyjemnie, jest sporo humoru, historyjki są proste, podróże w kosmos są na porządku dziennym, i miłym akcentem są "trywialne" sprawy, a nie ponowne ratowanie wszechświata. Jak odskocznia jak najbardziej się sprawdza. Ale na dłuższą metę raczej sobie odpuszczę, może sprawdzę jeszcze jeden-dwa numery. Jak będzie się z czego pośmiać, jak najbardziej.

John

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2019, 23:57:10 »
A co oczekiwałeś po komiksie za 15 zł, który jest wydawany w dużo niższym nakładzie niż te gazetki, jest grubszy, a na dodatek nie zawiera reklam?

Nic nie oczekiwałem, po prostu stwierdzam fakt.

Też macie wrażenie że strony są delikatnie pofalowane?

Offline nori

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 01:00:20 »
Też macie wrażenie że strony są delikatnie pofalowane?

Ten typ papieru tak ma.

Offline eridraven

« Odpowiedź #109 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 07:55:13 »
Przez łikend miałem okazję przeczytać jeszcze raz z 7-letnim synem (rok młodszy niż zalecana grupa odbiorców) i dla niego magazyn jest super. Sam przeczytał i "męczył" mnie jeszcze z 3 razy o powtórzenie lektury. Na pytanie jakby go ocenił odpowiedział "takie 9/10" Niestety będę musiał kupować dalej :P
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Gazza

« Odpowiedź #110 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 09:40:06 »
Swoją drogą Egmont mógłby otagować okładkę jakimś ostrzeżeniem, że to historie dla dzieci. Ktoś zachwycony seansem kolejnej odsłony MCU i zachęcony by sięgnąć do źródeł mógłby nieźle się odbić gdyby w jego ręce wpadł periodyk Marvel Komiks bez wyraźnego sygnału, że to nie główny nurt, a wersja soft dla małolatów nie mająca większego związku z głównymi seriami.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 09:41:02 »
Właśnie specjalnie nie dał  ;D

Offline radef

« Odpowiedź #112 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 10:04:25 »
Swoją drogą Egmont mógłby otagować okładkę jakimś ostrzeżeniem, że to historie dla dzieci.
Na przedniej nie ma, ale na tylnej jest wielki napis - KOMIKS DLA CZYTELNIKÓW 8+
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline SawiK

« Odpowiedź #113 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2019, 10:19:27 »
MCU to przecież tez kino familijne, wiec kupujac takiego Pajaka wiele nie odstaje trescia i  kolorowa jakoscia od kinowych wyczynow tych ze herosów :-)

John

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Wt, 25 Czerwiec 2019, 08:37:36 »
Wrzuci ktoś zdjęcie środka? Chciałbym się przekonać czy inne egzemplarze też mają takie pofalowane strony.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #115 dnia: Wt, 25 Czerwiec 2019, 10:14:56 »
Od razu Ci odpowiem bez zdjęcia: tak, mają.
Zastanawiałem się podczas lektury czy nie trzymałem komiksu na mrozie i w wilgoci. Ale było kurde 35 stopni :)

John

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 26 Czerwiec 2019, 00:33:40 »
To samo u mnie. Przez ten "magazyn" zacząłem się zastanawiać czy nie mam wilgoci w mieszkaniu...

Pierwsza historia była tragiczna, może i dobra dla 8 latków, nie jestem w stanie potwierdzić lub zaprzeczyć. Druga, solowa o Spider-Manie jest już przyjemniejsza. Myślę że tłumaczenie jest bardzo dobre dla dzisiejszej młodzieży, dobrze oddany "slang". Szkoda tylko że wydają Vol.2 Marvel Adventures Spider-Man, nie dokańczając wcześniej pierwszego woluminu. To komiksy dla dzieci więc ciężko się w nich pogubić, ale widać że jest to któraś część z kolei. Chat, dziewczyna Spider-Mana, ma moce komunikacji ze zwierzętami, i gdybym wcześniej się nie orientował w tej serii, można być zdziwionym o co chodzi. Przypuszczam że dzieciaków też to może wybić z rytmu, że nagle bohaterka ujawnia takie moce. Choć pewnie nie zwrócą na to uwagi... Trzeciej jeszcze nie czytałem, waham się czy warto kupować ten magazyn. Wiedziałem od początku do kogo jest kierowany, ale byłem ciekaw tych historyjek ze Spider-Manem, lubie je czytać nawet w infantylnej formie, taki fetysz. Jutro przeczytam trzecią, i wydam wedykt, czy mam siłę dalej na taką "lekturę".

Offline Adolf

« Odpowiedź #117 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2019, 05:02:11 »
Gdybym był bezrobotny, miał za dużo czasu i babcię co mnie utrzymuje, to za jej pieniądze bym se sprawił taką urozmaicającą leniwe życie lekturę. Niestety, muszę szanować swój czas i ciężko zarobione pieniądze, więc unikam takich pierdół. I oby za dużo ich nie wychodziło, bo zapewne jest to robione kosztem "doroślejszych" komiksów.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #118 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2019, 07:00:45 »
@UP

O to to to. Zamiast wydać np. Krucjatę Nieskończoności jeszcze w tym roku i zamknąć temat, to Egmont się rozdrabnia na takie projekty. A potem to i tak zamkną jak 10 lat temu.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2019, 07:34:18 »
I oby za dużo ich nie wychodziło, bo zapewne jest to robione kosztem "doroślejszych" komiksów.
Czyli dzieci nie mogą mieć żebyś ty miał więcej? :)