Autor Wątek: Magazyn Marvel Komiks  (Przeczytany 46168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bogi1

Odp: Magazyn Marvel Komiks
« Odpowiedź #75 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 11:03:48 »
No dobra. Przekonałem się. Moja natura kolekcjonera mówi tak. Marvel to marvel. Wchodzę w to  ;D ;D

Offline Maragast

« Odpowiedź #76 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 12:07:25 »
Ponawiam pytanie:
Czy ten Marvel Komiks jest adresowany do dzieci czy nie tylko?

Offline Mateusz

« Odpowiedź #77 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 12:12:14 »
Marvel Komiks tom 1 – prezentacja komiksu

No wygląda przyjemnie jak na komiks za 15 zł. U mnie w RUCHU też nie było. No i z datą premiery drugiego numeru też mała wpadka. W magazynie podana jest data 20 lipca (sobota), na Egmoncie 19 lipca, a na Światkomiksu.pl z kolei 18 lipca.  :o

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline bogi1

« Odpowiedź #78 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 12:29:12 »
Wszystkie trzy pojawiły się na gildii. Zamówione  8) Wygląda naprawdę fajnie

Offline marceli

« Odpowiedź #79 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 12:40:41 »
U mnie w jakimś sklepie z prasą leżały dwa. Wieczorem rozpoczynam lekturę z synem.

Offline Gazza

« Odpowiedź #80 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 13:59:55 »
Ponawiam pytanie:
Czy ten Marvel Komiks jest adresowany do dzieci czy nie tylko?
Nie czytałem (i raczej nie będę) ale z materiałów wygląda na mocno młodzieżowy (by nie napisać: dla dzieci). ;)

Offline radef

« Odpowiedź #81 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:17:44 »
Co trudno porównywać? Chyba widzę jak jest wydrukowane a papier to co innego.
Kup sobie "Kaczora Donalda". Też Egmont Printing Service A/S a jakość zupełnie inna. Dlaczego? Bo papier znacznie gorszej jakości.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

JanT

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:26:07 »
No to papier a nie druk :)

Offline radef

« Odpowiedź #83 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:31:09 »
No to papier a nie druk :)
Trudno ocenić jakość druku nie patrząc przez pryzmat papieru. Na offsecie czerń nigdy nie będzie tak czarna, a kolory tak jaskrawe jak na kredzie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

JanT

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:37:31 »
Ale rozjazdy to nie przez papier :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:52:17 »
Ale rozjazdy to nie przez papier :)

No jak nie? Śliski papier, to się ślizga, a jak się ślizga w trakcie drukowania, to wychodzi rozmazane.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:57:45 »
Jasne  ;D

Tu ładnie o tym http://printologia.pl/druk-punkt-rola-pasowania-kolorow/

Egmont nie zgłasza zażaleń to drukarnia robi byle jak.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #87 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 16:44:15 »
U mnie w pobliskim Świecie Prasy jest 5 sztuk.

Taaaa. Komiks wygląda bardzo przyzwoicie. Dobre rysunki, niezły papier i kolory.

Tylko że te dwie pierwsze historie ze Spider-Manem, Hulkiem i Iron Manem dla mnie są zbyt głupie, naiwne, ugrzecznione i tak o niczym. Np. Stark każe Spider-Manowi przyczepiać się do różnych powierzchni i dziwi się, że ten się trzyma szkła. Potem wpada Herkules z Cerberem i mamy historyjkę rodem z "Wyszczekanych" (taki film dla maluchów z zeszłego roku :) ). Najbardziej mnie razi gdy Hulk mówi do Starka i Petera że oni wszyscy są jego przyjaciółmi.

Za to środkowe dwie historyjki są całkiem niezłą teen dramą. Mamy świeżego Petera w liceum Midtown, z zupełnie nową dziewczyną, Gwen Stacey jest już jego byłą a Kapitan Staycey żyje. A Spider-Man walczy z lokalną rodziną mafijną. Gdyby cały komiks to była ta linia narracyjna, to pewnie skusiłbym się na 2 numer.

Ostatniej historyjki z Ultronem jeszcze nie doczytałem ale to też taka prymitywna nawalanka, bez treści, w ładnych kolorkach. I tu jest taka atmosferka jak z tym memem z ziomeczkami ostatnio. Na okładce jest wiek 8+. Nie wiem - ja już jestem stary dziad i może takim dzieciom się to spodoba, ale mi nie. Plus za cenę, bo jest taniej niż Gigant. Ale ja chyba wolę dołożyć te 9 zł i kupić sobie Marvel Now. Te komiksy z 2008 bardziej mi się podobały.

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #88 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 18:48:56 »
No patrz zafajdany egmont znów próbował nas zrobić w ciula. Wiek 8+ czyli niby cos dla nas bo jak w morde szczelił mamy 8+ a tu taka przeslodzona popelina. No z tym hulkiem co to mowi, że oni wszyscy są jego przyjaciółmi to kurde woła o pomste do nieba. ja to na jego miejscu tak bym im piąchą pierdyknął, że by im mózgi uszami siknęły a potem z kopyta w wory az by im nochalami wyszły psia jego mać. Lepiej chyba tez sobie za ten hajs kupie w ruchu jakiegoś giganta albo jeszcze lepiej przylepne tatułaże na plaże. Dzieki za ostrzezenie. Nie z nami te numery egmont, nie z nami.   

Offline marceli

« Odpowiedź #89 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 21:12:37 »
Kuki rządzisz  :)