Autor Wątek: Komiksy Disneya (Kaczor Donald, Kaczogród)  (Przeczytany 453051 razy)

Offline radef

Odp: Komiksy Disneya (Kaczor Donald, Kaczogród)
« Odpowiedź #2865 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 17:23:27 »
Natomiast uważam, że tom Sknerusie i to tuż po domknięciu kolekcji Barksa, jest nie do obrony, więc ciekaw jestem jak Egmontowcy go chcą chwalić, skoro nawet radef rozkłada ręce.
Proszę mnie w to nie mieszać.
Jak pisałem na KAI - to jest bardzo dobry tom dla osoby, która nie ma kolekcji Barksa i Rosy. Ale biorąc pod uwagę, jak Egmont prowadzi reklamę tego tomu, na żadnej z 3 przykładowych plansz nie dając komiksu Barksa lub Rosy, to budzi to jednak mój niesmak, bo znów Egmont próbuje klientom sprzedać tom jako coś innego niż faktycznie jest.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2866 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 17:45:06 »
to jest bardzo dobry tom dla osoby, która nie ma kolekcji Barksa i Rosy.

Tak serio - kto tutaj lubi i czyta kaczki regularnie, a nie ma chociaż po kilka tomów z tej kolekcji? Ja może piszę do milczącej większości, ale komiksiarzy, a nie osób którzy przeczytają jakiś komiks parę razy na rok. Prawie 100 zł w pierwszym miesiącu sprzedaży, to nie jest aż tak bardzo zachęcająca cena dla niedzielnych czytelników komiksów. Ewentualnie jakiś laik zrobi prezent świąteczny kaczkofanowi. Ale gdy taki ktoś rozpakuje ten komiks z papieru, to nie wiem czy się ucieszy z takiego dubla. Mam na półce już 2 wydania ŻiCSMK i kolejny przedruk dwóch rozdziałów w drogiej antologii, mnie tylko irytuje. A tu nawet nie ma zapowiedzi, że w kolejnych tomach będą kolejne rozdziały, żeby można sobie to zebrać jeśli ktoś by nie miał.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2867 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 22:01:10 »
Natomiast uważam, że tom Sknerusie i to tuż po domknięciu kolekcji Barksa, jest nie do obrony, więc ciekaw jestem jak Egmontowcy go chcą chwalić, skoro nawet radef rozkłada ręce.

Zanim odpowiem, chciałbym wiedzieć, co oznacza tu słowo "Egmontowcy", bo nie do końca wiem, jak się do niego odnieść...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bushiken

« Odpowiedź #2868 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 22:09:29 »
Zapewne każdy kto z uporem maniaka nie atakuje Egmontu.
W myśl maksymy prezydenta Busha lub Anakina Skywalkera z Zemsty Sithów "If You're not with me, then You're my enemy".