Autor Wątek: Komiksy Disneya (Kaczor Donald, Kaczogród)  (Przeczytany 364851 razy)

Offline Kadet

Odp: Komiksy Disneya (Kaczor Donald, Kaczogród)
« Odpowiedź #2505 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 20:09:47 »
Dzięki za wiadomość :)

A ja z kolei z inną informacją: w części egzemplarzy nowego GP Extra 7/2024 (piąty tom serii "Galaxy") jest błąd drukarski. Jeśli ktoś kupił, ale jeszcze nie przeglądał, to radzę sprawdzić - jeżeli nie uda się wymienić u sprzedawcy, można pisać w tej sprawie na poczta@egmont.pl.

Błąd polega na tym, że w komiksie brakuje stron 161-192, a zamiast nich dwa razy wydrukowane są strony 129-160. Wiem, że dotyczy tylko części nakładu, więc istnieją dobre egzemplarze, na które można wymienić uszkodzone.

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline JanJ

« Odpowiedź #2506 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 22:52:35 »
Kilka dni temu Rosa podpisywał komisy na Comic Conie w Szwecji i przynajmniej tam można jeszcze dostać 10 "zbanowany" tom kolekcji.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2507 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 23:05:20 »
Wygląda to trochę na egzemplarze "wyciągnięte z zaplecza na specjalną okazję", bo na stoliku są tylko tom pierwszy i zbanowane piąty i dziesiąty wersji szwedzkiej :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline horror

« Odpowiedź #2508 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 09:30:28 »
czy to tylko skrót kamery, czy rzeczywiście tam wydali kolekcje Rosy w większym formacie niż w PL?

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2509 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 09:41:41 »
cała Skandynawia ma większy format niż my ;)
a serio - tak, miały większy format. I inne wydania, które tam widziałem, też były zbliżone do A4
oczywiście mają też edycje analogiczną do naszego wydania zbiorczego, ale przynajmniej mają wybór

Online radef

« Odpowiedź #2510 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 10:06:01 »
Przy czym warto pamiętać, że była to co najmniej 3. pełna edycja dzieł Rosy. Już nie wspominając o dziesiątkach innych wydań. Trudno jednak pod tym względem porównywać polski rynek i skandynawskie. Choć obecnie u nas już nie wychodzi dużo mniej komiksów (pomijam główny tygodnik) niż tam, to jednak przez lata w przypadku wydać w twardej oprawie była przepaść.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline PJP

« Odpowiedź #2511 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 22:29:49 »
Przeczytałem właśnie komentarze jak już rozerwałem swój "kalendarz" 8)
https://www.komiksydisneya.pl/2024/11/gigant-poleca-premium-2024-01-kalendarz.html
I tak:
Strony są kiepsko perforowane, łatwo można uszkodzić, mimo że użyłem scyzoryka i tak kilka naderwałem.
To tak a propos tego:
ale bardzo łatwo można je rozerwać
Ten pomysł był słaby. Co do zawartości, napiszę jak przeczytam.
Młodsi dzięki temu mogą zobaczyć jak kiedyś się rozrywało gazety, czasopisma, a nawet książki przed lekturą. Bawiąc uczyć. Dziękujemy ci Wujku Egmoncie :D
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Listopad 2024, 22:32:03 wysłana przez PJP »

Offline Deg

« Odpowiedź #2512 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 00:32:59 »
Coś chyba nie tak z dostępnością tego kalendarza. W Empiku brak, na Egmont.pl brak, na Gildii w zapowiedziach, a na Allegro od 50 zł wzwyż. To miało być limitowane wydanie? ;)
This is my truth, tell me yours.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2513 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 00:53:34 »
Ostatnio w Empiku widziałem co najmniej kilka sztuk.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2514 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 08:47:22 »
Coś chyba nie tak z dostępnością tego kalendarza. W Empiku brak, na Egmont.pl brak, na Gildii w zapowiedziach, a na Allegro od 50 zł wzwyż.
w Auchan walała się sterta

Offline Cringer

« Odpowiedź #2515 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 10:12:13 »
Coś chyba nie tak z dostępnością tego kalendarza. W Empiku brak, na Egmont.pl brak, na Gildii w zapowiedziach, a na Allegro od 50 zł wzwyż. To miało być limitowane wydanie? ;)
posprawdzaj w empikach stacjonarnych, ewentualnie w salonikach z prasą. Ewidentnie Egmont coś nie doszacował nakładu albo gdzieś się zapodział i pojawi się po czasie.
Mam dodany ten kalendarz jako ulubione na allegro od SmA_Egmont i tam mam informację że kupiło go 238 osób. Przy komiksach nie spotkałem się jeszcze z taką ilością sprzedanych egzemplarzy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2024, 10:49:38 wysłana przez Cringer »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2516 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 12:40:01 »
Na stronie empiku kalendarz wciąż dostępny za 39.99zł.

« Ostatnia zmiana: Śr, 20 Listopad 2024, 12:42:38 wysłana przez GoNzO »

Offline Deg

« Odpowiedź #2517 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 22:56:47 »
Właśnie byłem niedawno w stacjonarnym Empiku i w saloniku, widocznie w moje okolice nie dowieźli :|

Na Allegro od Egmontu też już niedostępne. No nic, poczekam, dzięki :)
This is my truth, tell me yours.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2518 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 23:58:03 »
@Deg, jak napisał wyżej GoNzO, kalendarz ponownie jest dostępny na stronie empika: https://www.empik.com/gigant-poleca-premium,p1538220355,prasa-p?fromSearchQuery=gigant+premium

Offline sikorP

« Odpowiedź #2519 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 06:46:29 »
W Empik Bonarka i Empik Zakopiańska w Krk leży przynajmniej po 4 szt. w każdej z tych galerii. Sprzedał się nakład w necie więc znowu panika i chęć łatwego zarobku (56 zł Allegro)  ::)