Postaw na lodówce.
Za to by mnie żona z domu wywaliła

Poza tym lodówka zabudowana, a nad nią szafka i nie chciałoby mi się do nich skakać. Myślałem o upchaniu w poduszki, ale zbyt ingerowałoby to w komfort.
Tego jeszcze nie było, żebym zakup czegokolwiek uzależniał od tego, czy mam miejsce na konkretnej półce 
Twoje szczęście. Wcześniej nawet nie spodziewałem się, że będę miał kiedyś nadmiar literatury komiksowej. Z drugiej strony nie uważam się za takiego maniaka, żeby wszystkie ściany obłożyć półkami z komiksami.
Fabularnie słabsze od Generation 2, która została zastąpiona w uniwersum właśnie przez RGO. Trochę za dużo wątków rozwiązanych w zbyt krótkiej historii. Do tego pojawienie się postaci z G2 zupełnie od czapy i bez odpowiedniego zakończenia tego wątku. Najlepsza jest tu historia samego Hot Roda/Rodimusa, a reszta mocno mnie rozczarowała. Za to rysunki wyglądają fajnie, szczególnie od momentu gdy Guido Guidi zastąpił Wildmana.
Nie znam G2, więc ciężko mi się odnieść, a kolekcja (wnosząc z nazwy) chyba tego nie obejmuje, a nie jestem pewien też, czy termin ten obejmuje restart IDW, czy komiksy Dreamwave. G2 kojarzyło mi się za to z serialem rysunkowym Beast Wars, który kompletnie mnie nie interesuje.
Przeglądałem co prawda skany RGO i moim zdaniem graficznie też to nie podpada, bardziej byłem ciekaw o fabułę.
Dalej jestem w kropce, czy lepiej to wziąć, czy można sobie odpuścić w odniesieniu do poprzednich wydarzeń ukazanych w kolekcji.