Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Primal

• Gość
Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1140 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 11:06:50 »
106   Banshee (Jan 67)
107   Multiple Man (Feb 75)
108   Silk (Apr 2014)

« Odpowiedź #1141 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 12:32:17 »
fani mutantów mają ucztę pod koniec tego roku. nie tylko smakołyki od Muchy i Egmontu, ale też kolekcyjniaki. z Madroxa dostaniemy (wg. wiki) całą miniserię Davida, co jest świetnym newsem.

Offline nori

« Odpowiedź #1142 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 12:57:06 »
Ten dzisiejszy Agent jest coś wart?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1143 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 13:02:45 »
Czy historia z Nickiem Furym jr to ta gdzie traci oko? Czy to było w Battle Scars, których już nie pamiętam i nie mam pod ręką.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1144 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 00:11:51 »
Nori: "Ten dzisiejszy Agent jest coś wart?"

Jedynie przejrzałem w saloniku i odłożyłem z powrotem na półkę. Rysunki jakby w stylu młodzieżowego Marvela więc raczej nie dla mnie. Niemniej też jestem ciekaw jak fabularnie.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1145 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 15:08:01 »
Czytam sobie "Niewidzialną kobietę" i po pierwszym zeszycie mam jeden wniosek.
Nigdy w Polsce nie ukazał się komiks, który zawierałby większą liczbę błędów.
Rozumiem, przegapić coś w jednym małym dymku z tekstem, ale nie dość, że już w pierwszym zeszycie tona literówek, to na sam jego koniec jeszcze taki finisher:

W stopce za redakcję i korektę opowiada Agata "Niewidzialna" Ostrowska. To prawda, redakcja i korekta też jest niewidzialna. Wstyd byłoby mi coś takiego firmować nazwiskiem. Za to to normalnie powinna być rozpatrywana reklamacja....  >:( >:(

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1146 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 16:24:34 »
Z tymi literówkami to od dawna jest problem. Liternik nie zna polskiego co jest dla mnie mega dziwne.

Offline xanar

« Odpowiedź #1147 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 16:29:37 »
A wy chcecie kolejne kolekcje  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #1148 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 16:36:44 »
Przypadłość systemu dwutygodniowego. Podejrzewam, że po korekcie i odesłaniu pliku do liternika, komiks po naniesionych zmianach już nie trafia do korekty do kolejnego sczytania i wyłapania ewentualnych błędów osoby wprowadzającej korektę - co często się zdarza - bo już nie ma czasu i trzeba dawać materiał do druku.

Offline michał81

« Odpowiedź #1149 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 16:47:30 »
Hm... myślałem ze gorzej niż Amberze może nie być, a jednak jest wydawca który nie ustępuje mu pola 😀

Offline xanar

« Odpowiedź #1150 dnia: Cz, 24 Wrzesień 2020, 17:22:58 »
Przecież od początku tej kolekcji są jakieś jaja, parę pierwszych tomów jeszcze raz drukowali bo tam to w ogóle  był dramat, jak Mucha by się tym zajmował tak jak WKKM to miałby to sens, przynajmniej profesjonalnie by to wyglądało.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1151 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 11:37:36 »
Ten dzisiejszy Agent jest coś wart?
Mnie się podobał. Żadna rewelacja, ale kawał dobrego komisku. Nie załuję zakupu.
Każdy zeszyt to osoba historia, choć na przestrzeni całej serii wszystko się pewnie spina. W tym tomie 2 ostatnie zeszyty to niemal jedna historia, a do tego korzysta z 1 elementu z wcześniejszej.
Jedynie przejrzałem w saloniku i odłożyłem z powrotem na półkę. Rysunki jakby w stylu młodzieżowego Marvela więc raczej nie dla mnie.
A zauważyłeś, że rysownik zmienia się co zeszyt?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1152 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 23:32:38 »
Niestety tak. I to również zadziałalo odstreczajaco.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1153 dnia: Pn, 28 Wrzesień 2020, 21:32:11 »

Offline death_bird

« Odpowiedź #1154 dnia: Wt, 29 Wrzesień 2020, 00:30:12 »
Czytam właśnie Zuzę Burzę i oczy wywracam z niedowierzania. W tych kilku zeszytach z lat 80-tych, które jak na razie przeczytałem jest więcej życia i charakteru niż chyba w 90% obecnych Marveli, które zdarzyło mi się w ostatnich miesiącach trzymać w rękach.
Historia prosta a mimo to u Byrne`a czuć emocje. W porównaniu do dzisiejszego politpoprawnego lania wody normalnie inna rzeczywistość. Przeskok jak w "Człowiek-demolka", tyle że w drugą stronę.
I chyba najgorsze w tym wszystkim jest to, że mimo iż zaczynałem od Semica i tym samym mój SH gust kształtowały Marvel/DC lat 80-tych i 90-tych to dzisiaj czuję się tak jakbym tego okresu nie znał/nie pamiętał.
Ależ dzisiejsza popkultura pierze mózg...
Oj, chyba muszę poważniej przemyśleć jakieś omnibusy z lat 70-80-tych.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".