Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389703 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ThePinkFin

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #630 dnia: Nd, 26 Styczeń 2020, 00:28:06 »
Korekta dobra rzecz, chociaż w 1. tomie "Ultimate Spider-Mana" "mażna by" straciło spację i to 2 lub 3 razy.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #631 dnia: Nd, 26 Styczeń 2020, 11:42:57 »
Duet autorów rzeczywiście must have, ale co z historią? W sensie gdzie ona się plasuje w chronologii, czego dotyczy itp.? Ktoś coś???

Redemption to miniseria dziejąca się po
Spoiler: PokażUkryj
 odstawieniu kostiumu Spider-Mana przez Petera
. To bardzo dobry komiks aczkolwiek wypadałoby znać przede wszystkim The Lost Years bo to do tej historii się odwołuje Redemption. Do tego lektura Redemption przed The Lost Years trochę spoiluje jeden z głównych wątków tego komiksu. Noc Goblina natomiast to finałowy zeszyt Clone Saga. Tom warty polecenia. Absolutny klasyk i według mnie jeden z najlepszych i najwartościowszych komiksów wydanych w ramach SBM.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #632 dnia: Nd, 26 Styczeń 2020, 13:07:01 »
No, ja czułem, że pewnej kluczowej wiedzy mi brakuje.

« Odpowiedź #633 dnia: Nd, 26 Styczeń 2020, 14:46:48 »
miał ktoś do czynienia z tym Quasarem który wychodzi w najbliższą środę? warto kupić jak się lubi kosmos Marvela?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #634 dnia: Nd, 26 Styczeń 2020, 20:57:50 »
miał ktoś do czynienia z tym Quasarem który wychodzi w najbliższą środę? warto kupić jak się lubi kosmos Marvela?

Mam w zeszytach i z tego co pamietam to jest tam kosmos ale nie jakos duzo.

Offline bogi1

« Odpowiedź #635 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 09:37:31 »
Szok! Tego tomu nie było w planach!  :o

Nawet Czesi go nie mają na liście  8)

edit: Wygląda na to, że zawartość do 100 tomu to będzie niezła niespodzianka  ;D
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Styczeń 2020, 09:40:19 wysłana przez bogi1 »

Offline laf

« Odpowiedź #636 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 09:40:23 »
Tytuł totalnie odlotowy  ;)
Ciekawe co będzie zawierał ten tom?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #637 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 09:41:57 »
Ktoś miał okazję zapoznać się z tym "Hulkiem"? Szczerze pisząc sceptycznie jestem usposobiony do tych afro-azjatyckich podróbek klasycznych postaci Marvela. Stąd pytam, bo nie wiem czy warto brać.

Offline bogi1

« Odpowiedź #638 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 09:44:56 »
Tytuł totalnie odlotowy  ;)
Ciekawe co będzie zawierał ten tom?

Cho Time (Totally Awesome Hulk #1–6)
material from Amazing Fantasy (vol. 2) #15

All-New All-Different Marvel. Ta seria startowała zaraz po Secret Wars

Offline eridraven

« Odpowiedź #639 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 10:18:35 »
O kurczę - niezła niespodzianka :D Jednak w Hachette siedzi ktoś i pomyśli nad przyciągnięciem fanów do czytania tej kolekcji. Brawo! Czekam na kolejne niespodzianki!
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Arne

« Odpowiedź #640 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 11:06:01 »
Czyli, swego czasu Anion mogl miec racje piszac, ze do setnego tomu nie bedzie w wiekszosci mutantow i Fantastycznej Czworki. Nie zdziwilbym sie, gdyby w tomach 85-100 nie pojawily sie przewidywane (zgodnie z lista czeska) tomy o Madroksie, Jean Grey, Cyclopsie i Invisible Woman.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #641 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 15:11:16 »
Z tego co pamiętam, pisał kiedyś na gildii o takich zamiennikach jak Lady Sif, Groot, Deathlok, Loki, Hellcat, Broother Voodo, Secret Avengers, Killraven i Peggy Carter. Może coś z tego się potwierdzi.

Offline bogi1

« Odpowiedź #642 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 15:25:14 »
Z tego co pamiętam, pisał kiedyś na gildii o takich zamiennikach jak Lady Sif, Groot, Deathlok, Loki, Hellcat, Broother Voodo, Secret Avengers, Killraven i Peggy Carter. Może coś z tego się potwierdzi.

To raczej nieaktualne. Z tych tomów gdziekolwiek indziej wyszły tylko Deathlok, Secret Avengers i Killraven. Inne nie istnieją. Ten Hulk był normalnie w UK więc pewnie dostaniemy jakaś mieszankę i to nawet z tych późniejszych tomów

KOMIKSIARZ

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: Śr, 29 Styczeń 2020, 15:52:18 »
Ja właśnie dlatego chyba lubię tą kolekcję bardziej niż WKKM. Jest ciekawa. Dlatego myślę, że jakby faktycznie Kolekcja ze Spider-Manem się nie ukazała to już lepsze byłoby przedłużenie tej kolekcji. :)

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami