Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 366812 razy)

Offline Mateusz

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #150 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 17:12:49 »
Z tą folią dzisiaj Hachette zaskoczyło, aż przecierałem oczy ze zdziwienia.  :D

Superbohaterowie Marvela#61: Generation X - prezentacja komiksu

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #151 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 17:30:23 »
Czytam ten tom i takie rysunku, że mnie odrzuca...

Mówiłem, że ten Bachalo taki sobie. Szkoda, że nie mam swojego anglika pod ręką, to bym zrobił porównanie.
Też mnie zaskoczyła folia na tym komiksie. Ale przypomniałem sobie, że Antari zastanawiał się czy brać, czy nie brać, więc Hachette postanowiła mu utrudnić sprawę. :D :)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #152 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 17:44:19 »
Kapitalna kreska. Bachalo w latach 90-tych to był kozak. Później trochę za bardzo poszedł w cartoonowy styl.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Offline donT

« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 17:48:49 »
Dokladnie. Jeden z najbardziej rozpoznawalnych, oryginalnych i dynamicznych tworcow. Ja uwazam, ze dalej jest z niego kozak.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline eridraven

« Odpowiedź #154 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 18:49:48 »
Kapitalna kreska. Bachalo w latach 90-tych to był kozak. Później trochę za bardzo poszedł w cartoonowy styl.

Za ciemne te rysunki, z tej tonacji wolę Maleeva. Pewnie pasowałyby tu lepiej.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline bogi1

« Odpowiedź #155 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 21:25:34 »
Pamiętacie jak piałem, że okładka Novy będzie taka sama jak w WKKM mimo, że zawartość inna ?

W tomie Secret Avengers podobna sytuacja będzie....

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 21:32:35 »
@UP
Nie pamiętam. Część pierwsza i część druga.Ważne że zawartość inna. I dobrze, że już w tomie o Robbie Reyesie nie powtórzy się motyw z WKKM.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 21:59:14 »
Ważne że zawartość inna.

Ale przyznasz, że jednak trochę bieda z strony Hachette: dwa różne komiksy, a poszli na łatwiznę i dali taką samą okładkę?

Ale fakt, że nie aż taka bieda, jak wtedy gdy sami się zdublowali z Punisherem Circle of Blood...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #158 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 22:07:57 »
Zgadzam się jak najbardziej. Też nie lubię dubli, nawet takich artystycznych. Powinni coś lepszego wymyślić. To jest niestety problem tych planerów z centrali. Coś raz wymyślili i oddziały mają guzik do gadania w kwestii szaty graficznej czy zawartości. Tyle dobrego, że chociaż polski oddział mógł trochę tytułami pożonglować.

WKKM brutalnie przerwana, więcej dubli nie będzie. Teraz się trzeba skupić na Pajączku - może też by coś wykombinowali z tymi dublami z WKKM i Egmontu. Coś wziąć z edycji portugalskiej, czy argentyńskiej, czego u nas jeszcze nie było.

« Odpowiedź #159 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 23:02:42 »
biegnę jutro kupić ten nowy tom kolekcji. ciężko sobie odmówić czegokolwiek z Iksem w tytule, nie widzę szans żeby ktokolwiek inny to wydał w komplecie po polsku, zadowolę się chociaż tym co jest.

nawiasem mówiąc miałbym chyba problem z odgadnięciem rysownika odpowiedzialnego za te zeszyty. nie ukrywam że znam Bachalo ze współczesnych serii i jego styl faktycznie mocno ewoluował. pytanie tylko czy w dobrą stronę? przyznam że te ujęcia z filmiku prezentującego komiks bardziej mi pasują. kupię, przeczytam i zweryfikuję :D

JanT

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 23:20:53 »
Przeczytałem i było to całkiem przyjemne  :) Poczytałoby się więcej. Rysunki klimatyczne ale niekiedy postacie za bardzo cartoonowe. Brakuje u nas X-Men i Marvela z tego okresu.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 23:24:02 »
Te kilka zeszytów to jakaś zamknięta historia?

Trafiłem ostatnio na ranking najlepszych historii z X-men z lat 90-ych i znalazły się tam dwa zeszyty Generation X z tego tomu SBM:

https://www.cbr.com/best-x-men-comics-of-the-90s/

JanT

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Śr, 24 Kwiecień 2019, 23:51:28 »
Te kilka zeszytów to jakaś zamknięta historia?
Nawet 3 :) Jakieś tam wątki się zaczynają które będą kontynuowane później ale spokojnie można czytać.

Offline eridraven

« Odpowiedź #163 dnia: Cz, 25 Kwiecień 2019, 05:40:35 »
Yeap historie fajne. Klimat Dobrych przygód z X-men. No i te ostatnie strony wywołały u mnie uśmiech. Takie spotkanie i taka nadzieja na dalszy ciąg.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

JanT

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Śr, 01 Maj 2019, 07:39:02 »
Ta lista pokrywa się z naszą w 100% od 61 https://es.wikipedia.org/wiki/La_colecci%C3%B3n_definitiva_de_novelas_gr%C3%A1ficas_de_Marvel

To myślę że są spore szanse na:

-Jean Grey X-Men (Vol. 2) 30, The Adventures of Cyclops and Phoenix 1-4, X-Men Origins: Jean Grey

-Quicksilver The Siege of Wundagore: Heroes for Hire (Vol 1) 15-16, Quicksilver 11-13,
Heroes For Hire and Quicksilver Annual 1

-Cyclops Marvel Icons: Cyclops 1-4, X-Men Origins: Cyclops

-Invisible Woman Fantastic Four 280-284

-Madrox Madrox 1-5, Giant Size Fantastic Four 4

We Francji też wyszedł Cyclops gdy na liście wcześniej była Hellcat  :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Maj 2019, 07:40:33 wysłana przez JanT »