Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1755 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 11:21:17 »
@UP
Napisałeś to tak, że dalej można się nie połapać, która historia będzie opublikowana. SBM nr 126 będzie zawierał komiks "Thanos Powstaje". Czyli wszyscy którzy nie kupili wydania Egmontu, albo je sprzedali, bo okazał się kolejnym gupim originem przerabiającym przeszłość, mogą teraz ten komiks kupić. Znaczy 20 października.

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline adamarluk

« Odpowiedź #1757 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 15:14:06 »
Można już kupić ten tom? Hmmm... Brubaker, warto?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1758 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 16:57:41 »
Wreszcie po polsku ukazuje się oryginalny zeszyt FF w którym Doom debiutował. Rzekł bym że przynajmniej warto rozważyć ten zakup. Ja swój egzemplarz będę miał niedługo i podzielę się wrażeniami.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1759 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 18:00:55 »
Doktor Doom przeczytany. Napiszę krótko: warto! Ciekawy i wciągający origin. Debiut Dooma napisany przez Stana Lee i narysowany przez Kirbiego to miły dodatek.

Dla zainteresowanych można zamówić prenumeratę od 120 numeru SBM. Info z bok Hatchette.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1760 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 21:37:37 »
Wreszcie po polsku ukazuje się oryginalny zeszyt FF w którym Doom debiutował. Rzekł bym że przynajmniej warto rozważyć ten zakup. Ja swój egzemplarz będę miał niedługo i podzielę się wrażeniami.
Ty to bys wszystko polecał i nawet najgorsze duble które polecasz byle by z kolekcji  ::) ;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Sierpień 2021, 22:00:47 wysłana przez SawiK »

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1761 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 21:58:01 »
wiecie może jaka będzie zawartość następnego tomu z Magneto ?

Offline am666

« Odpowiedź #1762 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 22:07:19 »
wiecie może jaka będzie zawartość następnego tomu z Magneto ?
Prawdopodobnie to:
X-men (Vol. 2) 85-87
X-men: The Magneto War
Uncanny X-men 366-367
Magneto Rex 1-3

Offline laf

« Odpowiedź #1763 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 08:29:45 »
Doktor Doom przeczytany. Napiszę krótko: warto! Ciekawy i wciągający origin. Debiut Dooma napisany przez Stana Lee i narysowany przez Kirbiego to miły dodatek.

Dla zainteresowanych można zamówić prenumeratę od 120 numeru SBM. Info z bok Hatchette.
Dzięki za opinię  :). Nie dziękuję natomiast za namówienie mnie na tą mini kolekcję  >:(. Echhhh, kolejne wydatki  :'(

P.S. Chodziło Ci oczywiście o zamówienie prenumeraty od nr 121. No chyba że ktoś chce zacząć prenumerować od tomu z Nightcrawlerem.  ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1764 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 11:19:55 »
Dzięki za opinię  :). Nie dziękuję natomiast za namówienie mnie na tą mini kolekcję  >:(. Echhhh, kolejne wydatki  :'(

P.S. Chodziło Ci oczywiście o zamówienie prenumeraty od nr 121. No chyba że ktoś chce zacząć prenumerować od tomu z Nightcrawlerem.  ;)

Cieszę się, że mogłem pomóc  :) Właśnie od numeru 120 (Nightcrawler), takie info dostałem od bok.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1765 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 12:18:32 »
To chyba lepiej zacząć od 122. Może ktoś jeszcze nie kupił Dooma.

Offline sneider

« Odpowiedź #1766 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 12:28:07 »
a po ile jest prenumerata? będzie taniej niż w empiku?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1767 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 16:20:30 »
Jak Hachette kocham, to dostaliśmy kolejne beznadziejne przycięcie panoramy na 120 numerze. Normalnie się urywa jak w WKKM. Trochę szkoda, ale w sumie 8 tomów już by nie starczyło na brytyjski obrazek z łotrami. A te niemieckie grzbiety ładnie wyglądają. Ci estetyczni puryści jeśli kupią tylko 8 tomów z łotrami, nie mają się czego wstydzić i spokojnie mogą to postawić na półce. Na pewno wygląda to lepiej niż JLA lub nawet X-Force Muchy. Klasyczny Kirby zawsze wygląda najlepiej.

https://www.instagram.com/p/CTFLdhXs5Ko/

Mam swojego Dooma w ręku i potwierdzam, że da się odczytać na reprodukcji okładki tomu Thanosa: "Thanos Powstaje" Jason Aaron. Czyli nie ma żadnego dubla Thanos Quest z egmontowej Rękawicy Nieskończoności. Teraz ci co nie mają miękkiego wydania Egmontu z 2016 roku a chcieliby mieć, mogą spokojnie kupić to w Kolekcji.

Offline Archie

« Odpowiedź #1768 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 17:45:19 »
Można już kupić ten tom? Hmmm... Brubaker, warto?
Można i warto. Anglojęzyczne wydanie mini-serii Books of Doom tutaj zawartej jest dawno wyprzedane, chodzi po chorych cenach na rynku wtórnym i nie zapowiada się na wznowienie samodzielne (ta mini będzie częścią zapowiedzianego na kwiecień Doctor Doom Omnibus).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1769 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 08:41:56 »
A tak ogólnie, to jak wam się sama historia i rysunki w "Thanos Powstaje" podobały? Ja fanem nie jestem. Ani scenariusza, ani szkiców Biacheigo.