Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1470 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 12:10:35 »
Szkoda, że zamiast Ms Marvel u nas nie wyszedł tom z Polaris, bo to X-Factor. Ale choćby w niemieckiej edycji ten tytuł dostał dość szpetną okładkę.

Ciekawostką jest też to, że w Niemczech wyszły dwa tomy o tytule "X-Men". Zawartość tego drugiego to UNCANNY X-MEN 138-143 UND UNCANNY X-MEN ANNUAL 4

« Odpowiedź #1471 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 14:39:46 »
okładka Polaris przeraźliwa, te kostiumy z ery All New X-Factor to jakaś lipa. wygląda jakby ilustrator naoglądał się za dużo Ben 10 czy innych kreskówek z tej ery. nope.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1472 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 21:54:42 »
Dzisiejszy tom (czyli ,,Silk") przekartkowalem i mnie odrzucilo. Moze jednak podejdzie tym, ktorzy dobrze wspominaja ,,Spectacular Spider-Man" publikowany w ,,Dobrym Komiksie", bo to cos w tym stylu. Znacznie bardziej ciekaw jestem Icemana na ktorego przyjdzie czas po Kingpinie.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1473 dnia: Cz, 11 Luty 2021, 10:30:10 »
co będzie w tym Icemanie ?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1474 dnia: Cz, 11 Luty 2021, 10:35:43 »
X-Men Origins: Iceman oraz Zero Tolerance (X-Men (vol. 2) #66–69)

Offline adamarluk

« Odpowiedź #1475 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 14:21:59 »
Pytanie do lepiej zorientowanych. Czy Kingpin Sienkiewicza to zawartość z bodajże trzeciego tomu Daredevila Millera? Czy premierowy w Polsce materiał?

Offline Arne

« Odpowiedź #1476 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 14:26:23 »
To to samo co wydał egmont.
Plus chyba 3 starsze numery Amazing Spider- Mają z pierwszym pojawieniem się Kingpina.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1477 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 16:11:22 »
Plus chyba 3 starsze numery Amazing Spider- Mają z pierwszym pojawieniem się Kingpina.
Dokładnie Amazing Spider-Man (vol. 1) #50–52

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1478 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 19:02:18 »
Dzisiaj udało mi się znaleźć "Silk", Inmedio itp. w okolicy już nie dostają kolekcji, więc sprawdzam Empiki a tam tak samo posucha (w zeszłym tygodniu już [albo w ogóle] nie było w moim najbliższym, dlatego dopiero dzisiaj z innego dalszego, jedyny egzemplarz...)

Dzisiejszy tom (czyli ,,Silk") przekartkowalem i mnie odrzucilo. Moze jednak podejdzie tym, ktorzy dobrze wspominaja ,,Spectacular Spider-Man" publikowany w ,,Dobrym Komiksie", bo to cos w tym stylu.

Faktycznie spodziewałem się tego o czym piszesz @Nawimar III, fanem Ramosa nigdy nie byłem, ale styl z DK względnie lubiłem, taki "elastyczny" był :) Niestety Ramos tutaj tylko jeden zeszyt, no i oczywiście względem tego co w DK trochę "inny" rysunek, tu akurat nie zaskoczenie, bo ASM wydał Egmont i tam ten zeszyt jest. Sama seria Silk - na plus że cały pierwszy wolumin w tomiku się znalazł, ale rysunkowo znacznie mniej ciekawie niż Ramos... Może trochę inny styl itp., ale przypomina mi Runaways, który to komiks otworzyłem kiedyś w Empiku i celowo zapomniałem że istnieje :P

Offline donKiszot

« Odpowiedź #1479 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 20:02:30 »
Dzisiaj udało mi się znaleźć "Silk", Inmedio itp. w okolicy już nie dostają kolekcji, więc sprawdzam Empiki a tam tak samo posucha (w zeszłym tygodniu już [albo w ogóle] nie było w moim najbliższym, dlatego dopiero dzisiaj z innego dalszego, jedyny egzemplarz...)

Pytanie do kolegów i koleżanek. Jest jakiś sklep/księgarnia online, które sprzedają tomy kolekcji na bieżąco?
Mam wykupioną prenumeratę ale ostatnio co druga przesyłka przychodzi tak obita, że nadaje się tylko na reklamację. Dodatkowo słyszałem, że planują zamknąć punkt pocztowy na osiedlu i będę musiał zasuwać szmat drogi na inną pocztę. Nie wspomnę już o długich kolejkach, bo babcie opłacają rachunki i kupują kolorowanki dla wnuczków (z całym szacunkiem dla babć i wnuczków, jednak oczekiwanie w dobie pandemii 30-60min w kolejce to przesada).
Wolałbym komiksy odebrać kulturalnie w paczkomacie 24/7 (nawet za dopłatą) jednak Hatchette tak nie wysyła (wysłałem do nich zapytanie).

Także tego, gdzie kupujecie swoje tomy?  :)

Offline Deg

« Odpowiedź #1480 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 20:20:27 »
https://www.empik.com/ lub https://kiosk.ruch.com.pl/, to chyba jedyne miejsca w sieci, gdzie można je kupić.
This is my truth, tell me yours.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #1481 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 21:20:30 »
Fatalna ta okładka Polaris, rzeczywiście. Czyżby rysował ją John Romita Jr.?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1482 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 22:02:02 »
Fatalna ta okładka Polaris, rzeczywiście. Czyżby rysował ją John Romita Jr.?

Napewno nie on ma inny styl.

« Odpowiedź #1483 dnia: Wt, 16 Luty 2021, 12:19:08 »
czytam sobie Multiple Man i tyłek mnie piecze że dostaliśmy po polsku jedynie ochłap tej fenomenalnej serii. liczę po cichu że ktoś to w końcu puści w całości.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1484 dnia: Wt, 16 Luty 2021, 12:53:25 »
Wiesz jakie to jest długie? 21 pojedynczych tomów + Madrox i Messiah Complex. Nie ma całości w większych wydaniach bo są tylko 2 tomy Complete Collection. Do tego Egmont jest zapchany na lata a Mucha raczej nie wejdzie w coś tak dużego.