Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Motyl

• Gość
Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1455 dnia: Pn, 01 Luty 2021, 10:21:30 »
Scarlet Witch to dobry tom, bo stanowi początek szaleństw Wandy, wstęp do Darker than Scarlet i dalekie nawiązanie do przyszłych wydarzeń w Avengers Disassembled i House of M. No i dla ciekawskich, jest rysunek, w którym Byrne plagiatuje sam siebie ;)

Offline donKamillo92

« Odpowiedź #1456 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 11:44:55 »
A co powiecie na temat Runaways? Bardzo dobre opinie na necie znalazłem (m. in. 4/5 na good reads). Kupił ktoś? Polecacie?

Kilka razy już pytaliście o mój gust komiksowy, ale nie mam jakichś mega preferencji, jeżeli komiks jest dobry to jest dobry, nie ważne czy napisany w 80tych czy 2000nych.

Offline eridraven

« Odpowiedź #1457 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 12:05:07 »
A co powiecie na temat Runaways? Bardzo dobre opinie na necie znalazłem (m. in. 4/5 na good reads). Kupił ktoś? Polecacie?

Kilka razy już pytaliście o mój gust komiksowy, ale nie mam jakichś mega preferencji, jeżeli komiks jest dobry to jest dobry, nie ważne czy napisany w 80tych czy 2000nych.

Runaways jest dobre, jeśli przymkniesz oko na rysunki. Od razu weź tom 1 od Egmont, bo w SBM jest tylko jego fragment i tylko sobie smaku narobisz na resztę.

Pozostałe dwa tomy od Egmont są już takie i moim zdaniem nie warto kontynuować przygody z "Uciekinierami"
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1458 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 12:05:26 »
Niestety, obiektywnie muszę powiedzieć, że bardziej już się opłaca kupować Runways od Egmontu, który wydał całość w 3 tomach, niż samo SBM 65. Tzn jeśli chcesz poznać całość tej historii a nie tylko początek. Jest niezła, ale mnie niezbyt porwała. Choć 3 tom jeszcze przede mną.

Offline moai

« Odpowiedź #1459 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:04:42 »
Jak lubisz komiksy w klimatach teen drama to moze byc, ja przeczytalem i odpuscilem po pierwszym tomie. Za stary juz jestem chyba na takie dziela.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1460 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:09:48 »
Patrząc na to jak mi wchodzi Ms Marvel, czy Ultimate Spider-man, mogę powiedzieć, że lubię teen drama superhero. Mało tego, łykam jak pelikan każdą serię Vaughana - Y: Ostatni z mężczyzn, Saga, Paper Girls i Ex Machina, dla mnie to wszystko sztos. No ale Runaways mi nie podeszło :( Wręcz ostatni tom to już męczyłem, byle skończyć i pozbyć się tego. Także nie ma reguły.

Offline donKamillo92

« Odpowiedź #1461 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 13:21:25 »
Dzięki za opinie o Runaways, na razie się wstrzymam, bo wczoraj w empiku kupiłem Banshee i Multiple mana. Planowałem tylko jeden ale się nie mogłem zdecydować ;) Czekają w kolejce na swoją kolej.

Ostatnio przeczytałem Human Torch (Jim Hammond ) i był na prawdę ogień :) Mimo że nie wszystkie pomysły się tam kleiły (trochę za dużo pseudo naukowego mumbo jumbo) to jako całość bardzo polecam, bo kosztuje grosze na serwisach. Nowy Berlin to super pomysł i coś co zapada w pamięć (żaden spoiler, nie martwcie się).

Zawsze pytam o stare numery, to dla odmiany zapytam o nowe. Na które czekacie najbardziej? Na co szykować kaskę?

Silk
Spider Gwen
Storm
Kingpin

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1462 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 13:31:35 »
Na pewno Storm.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1463 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 15:43:22 »
Spider-Gwen i Gwenpool.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1464 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 17:52:01 »
Biore tylko Storm. Bralbym tez Kingpina, ale zawartosc tego tomu mam juz w innych wydaniach. Jesli ktos nie ma to proponuje brac w ciemno. Chociazby dla samych malunkow Billa Sienkiewicza.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1465 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 18:58:42 »
@UP
A skąd masz 3 zeszyty AMS z debiutem Kingpina?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1466 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 19:29:32 »
Skadinad 😎 W czasach gdy Egmont wydawal ,,az" jednego Batmana rocznie, Mandragora dogorywala, a Muche drenowal nieslawny Nurek moj glod superbohaterskich produkcji byl nie mniejszy niz obecnie. Stad trzeba sie bylo jakos ratowac i zamawiac tzw. oryginaly. Tym sposobem, troche przez przypadek, przytrafil sie takze debiut Kingpina. Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak wyczekiwac zapowiedzi kolejnych tomow tej kolekcji. Pewnie cos sie jeszcze ciekawego przytrafi.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1467 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 19:34:57 »
Ja też boleję nad zawartością tego tomu, ale wiadomo czyja to wina. A trzy ASM też mam po angielsku w Pockecie Spider-Mana. Ale to był mały format, więc przynajmniej teraz będę miał normalny i w naszym języku. No i okładka jest super.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1468 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 19:55:39 »
Okladka faktycznie dobra. A ,,Milosc i wojna" to lektura obowiazkowa. Stad gdybym juz nie mial to bym bral bez chwili wahania.

Offline Crono

« Odpowiedź #1469 dnia: Pt, 05 Luty 2021, 22:06:58 »
Przeglądam sobie właśnie najnowszy tom (Multiple Man) i akurat komiks otworzył mi się na dodatkach. Czytam: top 5 Mistorzwskie momenty Madroxa. Eee... może wezwę inny komiks do ręki...