Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 352839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1290 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 11:12:13 »
@UP
Chodziło mi o wycięcie z WKKM tego samego Deadpoola co był w SBM, co niestety nie udało się w przypadku Punishera. :(

Fajnie, że na razie dostaniemy Rogue i Gambita. Ciekawy jestem ich debiutów w głównych seriach i jak wypadły te ich solowe serie w tych tomach.

Offline michał81

« Odpowiedź #1291 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 11:37:15 »
Gambit to chyba ta seria z końcówki lat 90 (bo w opisie na wiki jest vol. 3, więc to nie jest debiut pierwszej solowej serii), ale nie jestem pewien. Jeśli to rzeczywiście ona, to jest okres, kiedy każdy X-man posiadał własną serię. Późniejsze serię były lepsze. Rogue wpisuje się w ten sam okres, więc szału ten tom nie zrobi, dodatkowo w przypadku nie znajomości kim jest Bella Donna, a jest ona tutaj drugą główną postacią to postronnego czytelnika, może konfundować. Jeśli komuś podobały się pierwsze zeszyty Deadpoola z pierwszego tomu Classic to będzie to ten sam poziom, ale z mniej popularnymi bohaterami. Narzekałeś Bazyliszku na tom z Angelem, więc tutaj nie nastawiaj się na nic lepszego. Dużo akcji i tyle. I rysunkowo to też jest strasznie przeciętne.

Z Gambitem to jest ciekawa sytuacja, bo wiele razy próbowano wypchnąć go do przodu i zrobić z niego postać na miarę Wolverine'a. Drugi bohater X-men, który dorobił się znacznej liczby poświęconych mu serii. Przy czym to nikt nie miał na niego pomysłu poza tym, że jest złodziejem. Dopiero seria z 2012 trochę się bawiła z tą postacią gdzie skręcono w rejony szpiega. W którejś serii X-men (chyba New X-men), Gambit pełnił też role mentora dla podobny mu bohaterów, co też fajnie rozwijało tą postać, ale dopiero Kelly Thompson popchnęła tą postać do przodu w serii Rogue & Gambit i późniejszej kontynuacji Mr. and Mrs. X.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Listopad 2020, 12:28:13 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1292 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 11:58:35 »
@UP
Dzięki za wtajemniczenie. No zobaczymy. Angel też niezbyt mi podszedł, bo mało humoru czy onlinerów zaliczył. Gambit zazwyczaj jest bardziej cięty. Przeczytam - sam ocenię. No i oczywiście nie chodzi mi o debiuty ich własnych serii, bo widzę w opisach, ze to są kolejne volume, tylko o debiuty w tych pojedynczych zeszytach.

Co myślicie o zupełnie moich, nie popartych niczym niż widzimisie, propozycjach na ostatnie 5 tomów z bohaterami tej Kolekcji? Najbardziej liczę jeszcze na Gwenpoola, bo w ogóle do tej pory w Polsce go nie było.

116. 02.06.2021 - Colossus

117. 16.06.2021 - Gwenpool

118. 30.06.2021 - Ghost Raider (Robbie Reyes)

119. 14.07.2021 - Nightcravler

120. 28.07.2021 - Kitty Pryde

Offline SawiK

« Odpowiedź #1293 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 12:04:20 »
Podoba mi się ten zmasowany atak Xmenow 😎 Kingpina mogli by wywalić i zapodać Sabrettotha Texa 😊

Offline Arne

« Odpowiedź #1294 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 12:07:21 »
Najbardziej liczę jeszcze na Gwenpoola, bo w ogóle do tej pory w Polsce go nie bylo.

"Jej". "Jej nie bylo". Gwenpool to dziewczyna ( jak kazdy przecietny fan Marvela moze sie domyslic :) ).
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Listopad 2020, 12:09:09 wysłana przez BosMan »

Offline michał81

« Odpowiedź #1295 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 12:07:41 »
116. 02.06.2021 - Colossus
Co on ten tom zawiera? Bloodline? To ta mini seria gdzie to połączono korzenie Piotra z "tym" Rasputinem. Słabe i zbyteczne to było.
119. 14.07.2021 - Nightcravler
:o Nightcrawler
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Listopad 2020, 12:09:31 wysłana przez michał81 »

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 12:51:51 »
Gambit vol. 3 nie jest taki zły, zbierałem serię, jak się ukazywała. Pewnie jakbym teraz do niej wrócił, to oceniłbym ją inaczej, ale wówczas mi się podobała. Inna sprawa, że lubię manierę graficzną Steve'a Skroce'a, którego najmilej wspominam z Wolverine: Blood Debt. Kitty Pryde & Wolverine to też bardzo fajna rzecz i myślę, że fani x-ów byliby zadowoleni, jeśli się ukaże. Z zapowiedzianych lub proponowanych tomów również Nightcrawler vol. 3 jest do przełknięcia. Z kolei Colossus to kawałek z oryginalnego runu Claremonta i dwa pojedyncze zeszyty z nowszej historii metalowego drwala. Przedziwny składak, jeśli taki się faktycznie ukaże. 

Nie rozumiem sensu wydawania Icemana, a dokładnie ułamka eventu Zero Tolerance pod szyldem przygód etatowej lodówki Marvela. Zamiast tego albo Gwenpool wolałbym Polaris, czyli jedną z nowszych odsłon X-Factor Petera Davida.

Offline Mosby89

« Odpowiedź #1297 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 19:58:30 »
A mnie ciekawi jak rozwiążą problem panoramy. Do końca aktualnej grafiki zostało około 10 numerów (bardzo długa ta noga Elektry). Więc zostanie 9 lub 19 numerów do końca kolekcji. Jakby pomineli grafikę ze zdublowanym Hulkiem (wiem, że to inny Hulk no ale tak czy inaczej...) to może być panorama antybohaterow, ale raczej w połowie bez sensu byłoby przerwać jeżeli dobilibysmy do 120 tomów 🤔.

« Odpowiedź #1298 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 21:08:23 »
Hachette umieści jakiegoś bardzo wąskiego złola na ostatnich tomach. Jak wjedzie przedłużenie to będą kolejne wąskie postacie.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1299 dnia: Wt, 17 Listopad 2020, 21:29:26 »
E tam, pewnie dopchną coś na zakończenie i utną, jak z Czarną Panterą na ostatnim tomie WKKM.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1300 dnia: Śr, 18 Listopad 2020, 02:14:50 »
@UP
Niestety Jaxx pewnie ma rację. W WKKM Hachette nie przejęło się ucinaniem Pantery, czy ledwo zmieszczonym Frankiem. Jeśli nie będzie przedłużenia, to utną jak im wypadnie.

Ja jednak wolę Gwenpool, niż Polaris, jeśli nie będzie miejsca na obie te panie. Lorna wydaje się mniej interesująca. Ale zobaczymy na co ostatecznie Hachette się zdecyduje. W każdym razie apel pozostaje bez zmian - kupujcie, to będą łotrzy.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1301 dnia: Śr, 18 Listopad 2020, 17:06:04 »
E tam, pewnie dopchną coś na zakończenie i utną, jak z Czarną Panterą na ostatnim tomie WKKM.

Pewnie tak będzie. Jak patrzę na ten paździerz, to aż mie biere.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1302 dnia: Śr, 18 Listopad 2020, 20:36:26 »

Origin Mayhewa i ostatni zeszyt TM-Semic.
Czas nas zmienił, chłopaki.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1303 dnia: Śr, 18 Listopad 2020, 21:42:15 »
Zacząłem czytać tą "główną" miniserię i przestałem po kilku stronach :)

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #1304 dnia: So, 21 Listopad 2020, 04:27:12 »
Podoba mi się ten zmasowany atak Xmenow 😎
Niech lud się cieszy - zamiast całej kolekcji X-ów  ;)

Szkoda, że pod tym pretekstem mutancich członków nie wyjdzie nic bardziej powiązanego, a same tylko wrzutki.