Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #1815 dnia: Śr, 08 Wrzesień 2021, 18:09:10 »
Dzięki

Offline andy13

« Odpowiedź #1816 dnia: Śr, 08 Wrzesień 2021, 20:54:39 »
Jest! Kiosk Ruchu przy metrze Świętokrzyska po drugiej stronie ulicy jak jest Pałac Kultury. Tam zawsze są wszystkie Kolekcje. Poza tym po to jest Empik w Galerii Mokotöw, żebyś nie musiał chodzić do 30 innych kioskòw, żeby tylko ponarzekać. Zrozumiałym to jeszcze jakbyś mieszkał w Bezempikowie, ale tak to zwykłe czepiać tak.
Komiksy: Wielki E musi mieć konkurencje, żeby nie było monopolu, to psuje rynek.
Sprzedawcy: Kupuj w innym wielkim E i nie pytaj o konkurencję. Jaki masz z tym problem?
:)

A na serio, to na Świętokrzyskiej nie było. Pierwszy raz. Kioskarka myślała, że już nie wychodzi. Nigdzie przez 2 tygodnie nie było. Ciekawe, jak to będzie z Magneto wyglądało?!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1817 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 01:18:28 »
Niestety ze smutkiem potwierdzam tą informację, że na Świętokrzyskiej nie było. Byłem tam dzisiaj. Pani dostała Red Skulla i dalej on tam jest, ale niestety Dooma i Magneto już nie. A tam Superbohaterowie byli dostępni od samego początku. Pamiętam jak w 2017 roku byłem pierwszy raz na WTK i przechodząc obok rzucał mi się w oczy Kapitan Marvel z witryny.

Offline Deathect3D

« Odpowiedź #1818 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 01:35:37 »
Może jakiś problem z dostępnością?

Rano przeszedłem się do kiosku Ruchu gdzie zakupiłem poprzednie 2 numery  - nie zrozumiałem się z babką do końca, mówiła, że albo już nie ma albo, że nie dostała.

W inmedio w metrze jak zapytałem - ekspedient się zdziwił, że nie doszło.

Dopiero w empiku były ~ 4 egzemplarze, o dziwo wszystkie rozpakowane.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #1819 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 07:17:27 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1820 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 07:31:17 »
Dopiero w empiku były ~ 4 egzemplarze, o dziwo wszystkie rozpakowane.

@michał81 sprawdzał twardość okładki. :)

Offline laf

« Odpowiedź #1821 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 09:32:46 »
U mnie w Empiku (Skierniewice) były dwa egzemplarze. Oba niestety bez folii, przez co na okładkach widać było rysy i odciski od plastikowych taśm. Dwa poprzednie tomy były po Bożemu zafoliowane. Pytanie do prenumeratorów czy Wy również dostajecie egzemplarze Magneto bez folii.
Poza tym wypróbowałem sposób z 20% kodem i wszystko pięknie działało. Dzięki temu mam nie tylko Magneto, ale również Visiona Kinga, który już w weekend padnie moim łupem  ;D

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1822 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:32:17 »
dobry ten Magneto ? ;)

Offline laf

« Odpowiedź #1823 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:43:55 »
Czy dobry to nie wiem, ale na pewno gruby  ;D

Oceny na goodreads nie są jakieś powalające:
Magneto War (całość eventu, razem z Magneto Rex) - https://www.goodreads.com/book/show/39699928-x-men
Magneto Rex - https://www.goodreads.com/book/show/23760979-magneto-rex?from_search=true&from_srp=true&qid=loGCle9QFm&rank=1

Ja kupiłem z sentymentu. Dla mnie rysunki, zarówno w tym tomie, jak i w Erze Apocalypse'a to słodki powrót do dzieciństwa  :D
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:49:35 wysłana przez laf »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1824 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:50:36 »
Tak grubasek niezły. Porównywalny z tomikiem o Hulku czy Sentrym. Na tą chwilę czytam Red Skulla. Jak skończę zabiorę się za Magneto.

Offline Archie

« Odpowiedź #1825 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 22:34:31 »
Widziałem tego „Magneto” w Kolporterze i dwóch Empikach i w każdym z tych miejsc był rozfoliowany. Wygląda na to, że jest on wszędzie bez folii, co jest dziwne bo „Red Skull” i „Doktor Doom” byli w folii.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1826 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 23:44:18 »
Red Skull był z tekturą, to inna sytuacja, ale Doom już nie.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #1827 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 00:26:27 »
Skull był z tekturą i w folii, Doom tylko w folii, a Magneto bez tektury i bez folii.
Oby następny nie był bez okładki ;)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1828 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 00:30:29 »
Co prawda jestem dopiero po lekturze szesciu sposrod dziewieciu zebranych w tym tomie zeszytow, ale juz teraz wiem, ze byl to zakup wart wydanych nan pieniedzy. Jakos mi ten okres w dziejach mutantow umknal i musze przyznac, ze raczej zbyt pochopnie dalem wiare opiniom z anglojezycznego netu na ogol niedoceniajacych pracy wlozonej wowczas w te marke m.in. przez Alana Daviesa. Stad za sprawa tego zbioru (a jeszcze wczesniej ,,monografii" Banshee) bede musial we wlasnym zakresie zweryfikowac wzmiankowane opinie. ,,Wojna Magneto" bardzo mnie do tego zachecila.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #1829 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 16:22:55 »
 Ja również nie żałuję zakupu przed którym, nie ukrywam lekko się wstrzymywałem z takich powodów, że Magneto to postać dość sztampowa, której nie brakowało występów na polskim rynku komiksowym, aczkolwiek historie z jego udziałem zawsze zaskakiwały mnie poziomem refleksyjnym nad tą postacią, która skądinąd charakteryzuje się dość skrajnymi poglądami a jednocześnie potrafi być nie do końca jednoznaczna. Przynajmniej było tak w seriach regularnych, a miałem większe obawy co do serii pobocznych, z którą mamy tu do czynienia.
 Okres faktycznie również i mi nie do końca znany z dziejów mutantów, a dość przełomowy, dodatkowo zaskoczył mnie ich doborowo-elitarny skład.
 Obszerność tomu to dodatkowa zaleta, moją uwagę zwróciły też mocno jaskrawe kolory, które nadają tej historii dużą wybuchowość - można powiedzieć, że to klasyczny przykład superbohaterszczyzny.

Dużo bardziej wypatrywałem Apocalypse, z racji tego, że miałem z nim trochę mniejszą styczność i mam nadzieję, że historia z jego udziałem będzie dobrana równie satysfakcjonująco.