Autor Wątek: Kolekcja Superbohaterowie Marvela  (Przeczytany 389751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LordDisneyland

Odp: Kolekcja Superbohaterowie Marvela
« Odpowiedź #120 dnia: So, 13 Kwiecień 2019, 01:59:02 »
Dawno juz nie zdarzyło się tak, zeby interesowały mnie dwa tomy z rzędu...a tu się zanosi, że i cztery może kupię.
I pomysleć, że nie pokładałem już większych nadziei w tej kolekcji [najlepszy dowód, że nie znam listy tytułów :) , trzeba to będzie nadrobić].
,, - Eeeeech.''

Offline bogi1

« Odpowiedź #121 dnia: So, 13 Kwiecień 2019, 17:36:46 »
No to tak. Czesi, Francuzi i my mamy podobne listy. Dzięki temu wiemy mniej więcej co będzie do 100. Ale pojawiła się pewna niespodzianka u Francuzów. 85 tomem powinna być ta Hellcat, której nawet w UK nie było a jest Cyclops jednak, którego nie ma na liście JanaT do 100. Dziwna sprawa.
https://www.bedetheque.com/BD-Marvel-Comics-Le-meilleur-des-Super-Heros-La-collection-Hachette-Tome-85-Cyclope-364308.html

Te eksluzywy, których nie było w UK na razie ukazały się tylko w Brazylii chyba. Może pójdziemy jednak Francuzką listą i Czesi też ? A nie tą Brazylijką. Oby, bo widać, że mutanci się pojawiają we Francji znacznie szybciej niż po 100 numerze 
« Ostatnia zmiana: So, 13 Kwiecień 2019, 17:41:20 wysłana przez bogi1 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: So, 13 Kwiecień 2019, 18:29:20 »
Anion pisał że Cyclopsa nie będzie. Ale może coś pozmieniali  :) Najważniejsze że Wiewióra jest  ;D

Offline bogi1

« Odpowiedź #123 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 11:25:22 »
Anion pisał że Cyclopsa nie będzie. Ale może coś pozmieniali  :) Najważniejsze że Wiewióra jest  ;D

Sporo czasu minie nim się przekonamy co u nas po tej wiewiórze. Pewnie dopiero jak większa lista czechów się pojawi 

JanT

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Nd, 14 Kwiecień 2019, 12:09:27 »
Sporo czasu minie nim się przekonamy co u nas po tej wiewiórze. Pewnie dopiero jak większa lista czechów się pojawi 
Jeśli nie zablokowali tak jak fanpage (to chyba ta sama osobo aktualizowała) Już by raczej było coś dalej. I tak będziemy wiedzieć pojedynczo ze sklepów :)

Offline Antari

« Odpowiedź #125 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 11:21:45 »
Czy ktoś się orientuje w temacie nadchodzącego tomu Generation X? Czy warto kupić? Historia raczej przeciętna czy coś wartego uwagi?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #126 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 18:03:23 »
@UP
Mam ten tom z angielskiej edycji i osobiście nie polecam. Niewiele się dzieje. Toczą się jakieś walki dookoła posesji w Westchester w której młodziaków atakuje jakiś no name. Banshee i Emma w ogóle nie wykorzystani. Nie spotykamy innych mutantów.

Online Crono

« Odpowiedź #127 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 18:21:24 »
W skład tego tomu wchodzą zeszyty z pierwszej serii z lat 90 ? Jeżeli tak, to może nie będzie źle. No i Bachalo rysuje.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #128 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 18:26:32 »
Typowy styl rysunków z lat 90-tych. Ale Bachalo mi nie podszedł.

Offline Antari

« Odpowiedź #129 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 20:58:18 »
W skład tego tomu wchodzą zeszyty z pierwszej serii z lat 90 ? Jeżeli tak, to może nie będzie źle. No i Bachalo rysuje.

Dla mnie to raczej minus. Chyba oleję temat.

Offline Maragast

« Odpowiedź #130 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 21:01:50 »
A z innej beczki to chcę się tylko upewnić:
Z nadchodzącej dziesiątki to tylko Runyways jest dublem Egmontu, tak?

Offline bogi1

« Odpowiedź #131 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 21:05:31 »
A z innej beczki to chcę się tylko upewnić:
Z nadchodzącej dziesiątki to tylko Runyways jest dublem Egmontu, tak?

Tak

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2019, 09:07:00 »
Czy ktoś się orientuje w temacie nadchodzącego tomu Generation X? Czy warto kupić? Historia raczej przeciętna czy coś wartego uwagi?

Bachalo pokazuje klasę, to najlepsze jego rysunki obok Śmierci, a początki Generation X to udane wprowadzenie nowych mutantów. Później było już tylko gorzej.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #133 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2019, 16:36:17 »
Taa. Natrzaskano o tych mutantach kilkadziesiąt zeszytów, a potem całkowicie ich porzucono i zapomniano. To nie jest najlepsza reklama.

Online vertogo

« Odpowiedź #134 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2019, 19:18:39 »
Jeśli twierdzisz, że zapomniano o takich mutantach jak Jubilee, M, Husk czy Chamber to radze ci bardziej zagłębić się w temat, tym bardziej że każdy z wymienionych był w póżniejszym okresie pełnoprawnym członkiem X-men.