Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366951 razy)

Offline misiokles

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #735 dnia: So, 06 Lipiec 2019, 22:16:14 »
Zapominacie, że kolekcje to prasa. Prasa nigdy nie reklamuje się aż tak wstecz.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 00:49:30 »
Wracam po seansie nowego Pajączka i o dziwo zamiast reklamy Wielkiej Kolekcji Spider-Mana obejrzałem reklamę magazynu Marvel Komiks...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #737 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 09:03:25 »
Na start pod film jest najlepsza pierwsza środa po premierze filmu i tak właśnie było z Transfomers. Ale znowu wakacje to chyba nie za dobry okres.
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 09:09:49 wysłana przez JanT »

Offline bogi1

« Odpowiedź #738 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 09:36:06 »
Jakoś dziwnie zacząłem być głodny tej kolekcji mimo wysypu dubli. Czymś bym jeszcze wypchał swoje półki haha. No nic. Jak nie w tą środę to chyba ten sierpień
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 09:44:12 wysłana przez bogi1 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #739 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:01:36 »
Albo nigdy...

Offline mateS

« Odpowiedź #740 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:07:39 »
Nie no powinna wystartować zwłaszcza że w tym roku skończy się jeszcze jedna kolekcja i dobrym pomysłem byłoby dać coś na jej miejsce.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #741 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:12:23 »
Za WKKDC jak coś wejdzie to Batman. Jak się test nie udał to nie ma że wolne miejsce :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #742 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:12:36 »
Żeby nie było, że faktycznie test się nie przyjął. Ciekawe dlaczego kilka lat temu SBM nie testowali, a dziś testują Spider-mana.

Online xanar

« Odpowiedź #743 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:28:48 »
Najwyraźniej tak zajebiście im schodziło wkkm, że nie trzeba było testu robić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #744 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:31:16 »
Możliwe. A kiedy po latach sprzedaż spadła, to wolą testować.

Online xanar

« Odpowiedź #745 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:32:44 »
Chociaż niektórzy twierdzą, że to nie jest kwestia sprzedaży  ;)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #746 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:35:10 »
Jakoś dziwnie zacząłem być głodny tej kolekcji mimo wysypu dubli. Czymś bym jeszcze wypchał swoje półki haha. No nic. Jak nie w tą środę to chyba ten sierpień

Troszeczkę tych dubli jest - Pajęcza Wyspa, Zło które Ludzie czynią, Marvel Knight w 2/3, Czarny Kostium, Powrót do domu, Spiderversum. Tych TM Semiców co są w hiszpańskiej edycji (Zmysły, Torment, Maximum Carnage) to ja nie miałem, więc te akurat w nowym wydaniu na twardo bym wziął. Jak pokazał test ktoś w tym Hachette jednak myśli i u nas nie trafiły się na początek Pajęcza Wyspa i Smith. Zatem możliwe jest, że przy restarcie, w pełnej pierwszej 60-tce może polska edycja tych dubli z WKKM i SBM uniknie. Zobaczymy.

@ramirez82
SBM był testowany w Czechach. Pewnie wyszedł tak zadowalajaco, że na Polskę postanowili już nie tracić czasu i ruszyli od razu. I wyszło, że mieli rację.
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:38:31 wysłana przez Bazyliszek »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:41:20 »
SBM był testowany w Czechach.
Jesteś pewny?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:45:39 »
Zatem możliwe jest, że przy restarcie, w pełnej pierwszej 60-tce może polska edycja tych dubli z WKKM i SBM uniknie. Zobaczymy.

Nawet jeśli, to mam nadzieję, że jednak Marvel Knights Spider-man puszczą całość w tych dwóch tomach - niezła historia, a wydanie 8 zeszytów z 12 w WKKM, było dla mnie totalną porażką.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 10:50:12 »
Ale znowu wakacje to chyba nie za dobry okres.

Dyskutowałbym. Gdybym to ja decydował wolałbym lipiec od na przykład września, kiedy rodziny wydają kasę na podręczniki, książki, plecaki czy piórniki z całą gamą innych przyrządów typu plasteliny itp. Do tego doliczmy jakieś ciuchy i wychodzi z tego okrągła sumka. A w wakacje? Po pierwsze dzieciaki mają więcej wolnego czasu i łatwiej do nich dotrzeć poprzez reklamę. Po drugie można tak pokierować dystrybucją, aby do popularnych kurortów wysyłać większe partie. Banalny przykład. Na wczasach wydatek 15 zł to mały pikuś. Tam lody, tam rybka z frytkami a po drodze na plażę tomik do czytania :) Znam z doświadczenia że rodzice chętniej kupowali mi coś na wakacjach niż zazwyczaj :) Na przykład mangi JPF-u które były właśnie za moich szczenięcych lat dostępne w kioskach ruchu.