Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366449 razy)

Offline Maragast

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #555 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 22:03:11 »
Zapomnijcie teraz o takich rzeczach, przeciez ruszy kolekcja a wiec ostrozny Egmont nic przez 2 lata poza USM nie wyda..

I DOBRZE.
Niech wydawcy się dzielą - sam Egmont nie wyda wszystkiego.
Kolekcja niech wydaje klasyczne pająki.
Mucha wydaje więcej mutantów (zapowiedź New X-Men) i mniej znanych bohaterów (Iron Fist, Jessica Jones, seria kolorowa).
Egmont niech wydaje swoje a i tak mamy tego masę (Saga Nieskończoności, Nowy Kosmos, Deadpool, Daredevil, zapowiedziany Kap Brubakera) nie wspominając o Marvel Now 2.0. Jakby miał do tego jeszcze wydawać więcej Spider-Mana to byłoby kosztem innych serii. A tak dostaniemy inne serie od Egmontu, a Pajączka w kolekcji - wilk syty i owca cała.
Wiem, wiem - zaraz ktoś napisze, że w kolekcji będzie pocięte, no i że komuś panorama się nie podoba ale:
- panorama to kwestia gustu, jednym się podoba, a innym nie,
- bez kolekcji nie ma szans byśmy dostali od Egmontu równowartość chociaż jednej czwartej tych 60 tomów.

Ja tam się cieszę bo mam zarówno kolekcję 60 tomów Pajączka jak i Marvel Now 2.0 oraz Marvel Classic Egmontu + to co wydaje Mucha.
Więcej komiksów, więcej czytania.
Za dużo by kupować wszystko? Dobrze, bo tak wygląda rynek komiksów za granicą - tych serii jest tak dużo, że nie da się ich wszystkich śledzić - trzeba dokonać wyboru. U nas zaczyna się robić podobnie - oferta jest już tak bogata, że każdy może sobie wybrać co będzie czytał, a co nie.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #556 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 07:12:15 »
Z kolekcji może coś wezmę z klasyki, ale w przypadku McFarlane'a to jednak wolę postawić na półce zbiorcze wydanie Egmontu.

Offline szulig

« Odpowiedź #557 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 08:48:13 »
Czy gdzieś w temacie jest podane co bedzie wydane i ktore numery to duble? Sporo jest stron w temacie a nie chce mi sie wszystkiego przeglądać

Offline R~Q

« Odpowiedź #558 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 08:54:35 »
Czy gdzieś w temacie jest podane co bedzie wydane i ktore numery to duble? Sporo jest stron w temacie a nie chce mi sie wszystkiego przeglądać
Ktoś musi przetłumaczyć z portugalskiego + po okładkach porozpoznawać i wtedy będzie lista. :)

Offline bogi1

« Odpowiedź #559 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 08:59:41 »
Zawartość kolekcji różni się między krajami i nie jest pewnie, którą my dostaniemy. Majkelus wrzucał listę jakiś czas temu na stare forum. Ładnie tam wszystko opisał

Tu była lista ale JanT mówi, że nieaktualna to usunąłem  ;D ;D ;D

edit: W ogóle teraz zauważyłem, że usunął konto. Co się stało ? Dlaczego ?
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Maj 2019, 09:12:46 wysłana przez bogi1 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #560 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 09:07:55 »
To lista co wrzuciłeś jest nieaktualna bo to z Brazylii a tam wszystko urwali. I np Brand New Day Vol. 2 & 3 nie ma na żadnej liście. Może usuń żeby zamieszania nie robić.

edit: W ogóle teraz zauważyłem, że usunął konto. Co się stało ? Dlaczego ?
Ze mną gada normalnie jakby co :) Nawet wrzucałem jego propozycje do ankiety Marvela. Co z tą ankietą?
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Maj 2019, 09:09:46 wysłana przez JanT »

Offline bogi1

« Odpowiedź #561 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 09:14:31 »
To lista co wrzuciłeś jest nieaktualna bo to z Brazylii a tam wszystko urwali.

No właśnie tak jak pisałem. Nie wiadomo co i w jakiej kolejności dostaniemy więc na bieżąco trzeba tworzyć listę na pierwszej stronie i tyle.

Offline laf

« Odpowiedź #562 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 09:33:39 »
@JanT coś takiego zamieszczał, ale tu wszystko jest po portugalsku lub hiszpańsku
W każdym kraju od początku jest lista na stronie:

Brazylia: 20 http://assinesalvat.com.br/colecoes/HomemAranha/

Argentyna: 60 https://ar.salvat.com/colecciones/spiderman/assets/pdf-spiderman.pdf

Portugalia: 40 https://pt.salvat.com/cole%C3%A7oes/homem-aranha/assets/lista_spiderman-pt.pdf

W Hiszpanii już nie ma strony i odsyła na Salvat https://www.salvat.com/spiderman-la-coleccion-definitva a była lista do 60.

Jak myślicie ile podadzą u nas?  ;D

JanT

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 09:59:59 »
U nas na stronie pewnie będą 4 tomy a cała lista już pewnie gotowa  :)

Offline bogi1

« Odpowiedź #564 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 10:10:21 »
U nas na stronie pewnie będą 4 tomy a cała lista już pewnie gotowa  :)

Jak zwykle. Tym razem nawet czeską listą chyba nie będziemy mogli się posiłkować. Dowiadywać się będziemy na bieżąco. Ma swój urok ta nutka tajemnicy haha.

Offline laf

« Odpowiedź #565 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 10:13:15 »
Ma swój urok ta nutka tajemnicy haha.
Jak coś ma swój urok, to znaczy, że jest urocze. A to nie jest urocze. To jest po prostu wkur......  >:(

JanT

• Gość
« Odpowiedź #566 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 10:13:50 »
Nawet jak ruszy w Czechach to i tak zablokują jak SBM  :)

Offline eridraven

« Odpowiedź #567 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 10:40:43 »
Nawet jak ruszy w Czechach to i tak zablokują jak SBM  :)

Czechy mają inną kolejność -> wiki
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

JanT

• Gość
« Odpowiedź #568 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 11:11:37 »
A rzeczywiści rozpaczał się test w Czechach :) Ja to widziałem jako "tomy niewydane"

Ta lista morze być później taka sama jak u nas jak to było z SBM.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Maj 2019, 11:21:09 wysłana przez JanT »

Offline bogi1

« Odpowiedź #569 dnia: Pt, 10 Maj 2019, 11:20:06 »
Ciekawe czy kolejność będzie identyczna jak w teście. Nie wiem jak z innymi kolekcjami ale pamiętam, że w WKKM chyba jednym tomem się różnił test ze startem. Upadek Avengers bodajże był w teście a w kolekcji dostaliśmy go sporo później.