Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366459 razy)

Offline ThePinkFin

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #510 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 19:39:34 »
BTW - to już trzecie polskie wydanie zeszytu ASM #129 z debiutem Franka.
Nie mam przy sobie tomu SBM z Punisherem. Czy Szcześniak to ten sam tłumacz?

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #511 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 19:49:37 »
Tak.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #512 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 19:49:54 »
Też nie mam przy sobie tomu SBM z Punisherem i nie mogę porównać niestety.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #513 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 20:09:54 »
Tak.
Dzięki, tak właśnie myślałem, że tłumacz tego tomu będzie jeden, czyli że albo ten sam, albo zupełnie inny, który da światu kolejne tłumaczenie tego zeszytu. Dwóch tłumaczy jakoś nie wchodziło mi w grę.
Szanuję za takie podejście, ale jednak chciałbym też kiedyś zobaczyć informację, że tłumaczy było trzech. Coś takiego mogło się zdarzyć w tomie o Kapitanie Brytanii, ale przypadkiem Anion tłumaczył wcześniej i "Początki Marvela: Lata siedemdziesiąte", i "Spider-Mana: Marvel Team-Up".

Offline komixpmi

« Odpowiedź #514 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 20:20:40 »
Przeglądając zawartość dotychczasowych tomów z Kolekcji Spider-Mana,aż łezka w oku się kręci,gdyż natychmiast cisną się w głowie skojarzenia z Semicami lat 90.Wspaniała to nowina,iż Hachette podjęło się inicjatywy wydania na naszym rynku tak wspaniałej kolekcji.Ogólnie wydawnictwo to okazało się być przełomowym,jeśli wziąć pod uwagę rynek komiksów superbohaterskich.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #515 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 20:38:11 »
@UP
A jak się mają nie nasuwać skojarzenia z TM Semicami, skoro w 2 tomie wydali dokładnie to samo co Semic w 95? :) BTW - czytając Infinity War mam dziwne skojarzenia z Mega Marvelem. Trochę dziwne. :)

Online Martin Eden

« Odpowiedź #516 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 07:48:02 »
Z góry dziękuję za odpowiedź: ten drugi tom kolekcji to zamknięta historia?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #517 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 08:17:14 »
Jeśli ma sie tak szybko pojawić ta kolekcja to wywalone na egmont (za Odrodzenie) i McFarlanea  wezme w kolekcji - wcześniej bym wspomógł inicjatywę E w wydawaniu starszych pająków a le nie po Pyrkonie.

Teraz zresztą Egmont będzie miał powód na kogo zwalać to iz nie wydaja starych pająków :D

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #518 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 08:18:34 »
Z góry dziękuję za odpowiedź: ten drugi tom kolekcji to zamknięta historia?

Tak. A nawet dwie zamknięte historie.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #519 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 08:31:22 »
O, to ciekawe. Dzięki jeszcze raz. Zatem na pewno biorę, bo 95 rok to już czasy, kiedy odszedłem od Semica...

Szata graficzna okładek tej kolekcji również kojarzy mi się lekko z latami 90 - przychylam się do wcześniejszych opinii, że mogli się bardziej postarać.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #520 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 08:34:51 »
Zatem na pewno biorę, bo 95 rok to już czasy, kiedy odszedłem od Semica...

To możesz kojarzyć pierwszą historię, te z Ghost Riderem i Hobgoblinem, bo wyszła u nas w 93 roku.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 08:48:18 »
Teraz zresztą Egmont będzie miał powód na kogo zwalać to iz nie wydaja starych pająków :D
Jak coś wydają starszego to jest to one-shot najpóźniej z końca lat 80 + DD Millera. Po tym tomie X-Men co teraz zapowiedzieli to już można zapomnieć o klasycznych X-Men od Egmont. Jak wydają Ultimate Spider-Man to drugiej serii z pająkiem i tak by nie puścili.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #522 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 09:04:42 »
To możesz kojarzyć pierwszą historię, te z Ghost Riderem i Hobgoblinem, bo wyszła u nas w 93 roku.

Okej. Jak mało wiem o tej kolekcji... Na pewno odszukam tego Semica, bo w przypadku wydań po latach zwykłem czytać symultanicznie stare-nowe.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #523 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 10:07:32 »
Jeśli ma sie tak szybko pojawić ta kolekcja to wywalone na egmont (za Odrodzenie) i McFarlanea  wezme w kolekcji - wcześniej bym wspomógł inicjatywę E w wydawaniu starszych pająków a le nie po Pyrkonie.

W kolekcji nie masz gwarancji, że dostaniesz całą serię. Do tego otrzymasz komiks z paskudnymi grzbietami.
« Ostatnia zmiana: Cz, 09 Maj 2019, 19:30:03 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #524 dnia: Cz, 09 Maj 2019, 10:10:57 »
Ale lepiej wydrukowany :)