Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366788 razy)

John_

• Gość
Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #480 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 08:17:02 »
Napisze mój ostatni post w tym temacie o Slottcie, bo nie chce mi się dalej o tym człowieku dyskutować. Jak już napisałem wcześniej, co chyba przeoczyłeś Laf, miałem okazję zapoznać się z jego Surferem. She Hulk nigdy nie czytałem, może kiedyś sprawdzę skoro tak chwalicie to Wam ufam. Ty za to zajrzyj do jego Iron Mana. Były szumne zapowiedzi i przechwałki że to będzie odświeżenie Tony'ego Starka, że inspiracje Slott miał wszędzie, min. w serialu Black Mirror, a wyszło po raz kolejny nieangażujące czytadło. Nie wiem jak Slott poradził sobie w F4, to moja uwielbiana drużyna Marvela, i im przygodom mógłbym wiele wybaczyć, zwłaszcza po latach niebytu. Pewnie gdyby dostał ich zasłużenie Zdarsky już bym to wiedział.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 08:20:07 »
Ja czytałem jego Surfera i się nie jaram. Kolejna postać którą pisze jakby miała IQ deski i to jest zawsze najgorsze u Slotta. Powinien pisać postacie dziecięce :)

John_

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 08:27:02 »
Slott nie umie zbudować długofalowego, angażującego runu, ale za to bardzo dobrze umie serwować fan serwis. Powinni go brać do pisania eventów lub takich miniserii jak ta o rodzinie Parkerów.

« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Maj 2019, 11:19:02 wysłana przez John_ »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #483 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 12:41:35 »
Ja czytałem jego Surfera i się nie jaram. Kolejna postać którą pisze jakby miała IQ deski i to jest zawsze najgorsze u Slotta. Powinien pisać postacie dziecięce :)

Surfer...deska...  to chyba nie przypadek. A tak na poważnie Slott chciał pokazać Norrina cieszącego się życiem i stąd może te jego dość infantylne wypowiedzi. O odniesieniach do starszych komiksów nie wspominając, a tam też dialogi właśnie takie były. Surfer Slotta to trochę powrót do dawnych czasów, nie każdemu musi podejść. Ale  kto się nie wzruszył na końcu, ten serca nie ma.:)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #484 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 13:00:35 »
Ale on tak niedojrzale pisze wszystkie postacie. Bendis pisał dojrzalej Moralesa niż Slott Petera :)
Avengers Initiative mu nawet wyszło bo tam były dzieciaki i niedojrzały Ant-Man  ;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Maj 2019, 13:04:52 wysłana przez JanT »

Offline Marvelek

« Odpowiedź #485 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 13:09:01 »
Mi Surfer Slotta również nie podszedł, choć zaznaczam, że czytałem jedynie to co ukazało się w ramach WKKM - graficznie jest to coś pięknego, ale scenariuszowo ot kolejna historia o małolatce, która nosa nie wyścibiła poza swoje zapyziałe miasteczko a teraz otwiera się przed nią cały wszechświat - motyw bardzo oblatany i nie widziałem tu żadnego nowatorstwa. Ale nam się znowu off top zrobił  :P

John_

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Cz, 02 Maj 2019, 13:20:59 »
Slott jeśli chodzi o Petera jednocześnie zdawał się rozumieć rolę jaką jego postać powinna sprawować w mieście, z kolei z zachowania jego Parker był jak 15 letni 30 latek. Peter jest wyluzowany a nie infantylny i tego Slott nie potrafił nigdy zrozumieć. Czasami udawało mu się wpleść naprawdę esencjonalną dla postaci scenę, żeby później dalej robić że Spidera idiotę. Nie można mu natomiast odmówić przedefiniowania Doc Ocka i uczynienia go kimś znacznie bardziej interesującym. Dan Slott ma kilka zasłóg ale opłaconych moim bólem i cierpieniem podczas lektury reszty jego Spider-Mana, i znacznym osłabieniem mojego zainteresowania życiem Petera Parkera za jego rządów.

Mateusz, nie sądzisz że sporo ostatnich postów bardziej się nadaje do ogólnego tematu o Spider-Manie aniżeli wątku kolekcji Hachette?

Offline eridraven

« Odpowiedź #487 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:12:33 »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Pocztar

« Odpowiedź #488 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:22:54 »
Kolekcja wystartuje tuż po teście - wysyłka pierwszych paczek dla prenumeratorów będzie na początku czerwca.

Offline bogi1

« Odpowiedź #489 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:39:35 »
Kolekcja wystartuje tuż po teście - wysyłka pierwszych paczek dla prenumeratorów będzie na początku czerwca.

Czekaj czekaj. Czyli kiedy to wypada ? 12.06 ?

Offline eridraven

« Odpowiedź #490 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:42:04 »

Skąd to info?
Komiks to tylko hobby

Offline Pocztar

« Odpowiedź #491 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:45:06 »
Czekaj czekaj. Czyli kiedy to wypada ? 12.06 ?

Niekoniecznie. Ostatni tom testu ukaże się za 2 tygodnie, czyli 22 maja.
To by oznaczało, że pierwszy tom może wrócić do kiosków nawet w ostatnim tygodniu maja lub pierwszym tygodniu czerwca. To by się zgadzało, jeśli chcą na początku czerwca wysyłać prenumeratę.

Skąd to info?

Z info...linii ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 08 Maj 2019, 14:47:35 wysłana przez Pocztar »

Offline bogi1

« Odpowiedź #492 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:50:14 »
To by oznaczało, że pierwszy tom może wrócić do kiosków nawet w ostatnim tygodniu maja lub pierwszym tygodniu czerwca. To by się zgadzało, jeśli chcą na początku czerwca wysyłać prenumeratę.

No w sumie ostatni tydzień maja spoko. Ostatni tom WKKM i pierwszy kolekcji Spider-Mana w jeden dzień ;)

Offline eridraven

« Odpowiedź #493 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 14:59:58 »
No w sumie ostatni tydzień maja spoko. Ostatni tom WKKM i pierwszy kolekcji Spider-Mana w jeden dzień ;)

To faktycznie byłoby coś :D Coś się kończy coś się zaczyna ;)
Komiks to tylko hobby

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #494 dnia: Śr, 08 Maj 2019, 15:00:12 »
Z info...linii ;)

To chyba nie jest najpewniejsze źródło, jeśli chodzi o info na temat startu kolekcji, w czasie trwania testu.