Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366568 razy)

Offline Antari

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #255 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:34:56 »
Oczywiście że zna. Ale z tego co widzę to Hachette w innych krajach podaje pełne listy wraz ze startem oficjalnej kolekcji, nie przy rzutach testowych więc ciężko oczekiwać by nasz oddział podał teraz. Z drugiej strony - czy będziemy iść listą czeską, niemiecką czy brazylijską - różnice między kolekcjami są na tyle minimalne że nie stanowią podstawy do niemożności podjęcia decyzji zakupowych.

Za wszelką cenę byle tylko wybronić :)

W przypadku wszystkich kolekcji Marvela Hachette wydanych w PL zawsze były cyrki z podaniem pełnej listy lub chociaż kilku tomów do przodu. JanT pisał też coś, że zamykali strony, usuwali wiki i zrywali kontakt z centralą po czyjejś interwencji w zagranicznym oddziale. To nie są normalne praktyki. Plus robienie z pań w BOKu idiotek, które nic nie wiedzą. Czasami więcej ludzie z forum wiedza na temat kolejnych tytułów niż panie tam zasiadające (teraz nawet nie wiedzą, że jest test). Robienie wielkie tajemnicy z niczego. To powinno być znane, nie wiem czego tak się boją.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:36:33 wysłana przez Antari »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:55:42 »
Tłumaczył: Jakub Jankowski (podobno tłumacze mają być ci sami co w SBM)

To chyba niezbyt dobrze, bo tłumaczenia SBM były mocno krytykowane?

Offline Marvelek

« Odpowiedź #257 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:57:04 »

Ale mamy korektę Marvel Arka, więc nie powinno być baboli.

Offline laf

« Odpowiedź #258 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:58:17 »
Spoko, po dziwnych młodzieżowych potworkach tłumaczeniowych (tego Capa do tej pory nie mogę strawić) Jankowski Brothers się wyrobili i już jest znośnie.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 14:00:59 »
Przy pierwszych tomach był pośpiech i brak redakcji merytorycznej. Ostatnio wszystko ładnie wchodzi :)

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #260 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 14:57:52 »
Najnowszy tom WKKM, którego tłumaczył Arek, ma parę infantylnych błędów przy przenoszeniu do następnej linii. Jeśli to jego "zasługa", to mam nadzieję, że się nie powtórzy w tej kolekcji.

Offline xanar

« Odpowiedź #261 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:15:33 »
Przy pierwszych tomach był pośpiech i brak redakcji merytorycznej. Ostatnio wszystko ładnie wchodzi :)

24 tom to raczej nie początek.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline wonap

« Odpowiedź #262 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:22:41 »
Czekam na recenzję Bazyliszka;) Dziwne z tą chronologią. Da sie czytac w kolejnosci?;)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:39:18 »
24 tom to raczej nie początek.
Czepiasz się tego "gym" przetłumaczone na "siłownia" czy "hola"? Bo tego nawet błędami nie można nazwać. Komuś tam nie pasowało bo było inaczej jak w Mega Marvel i aferę zrobił :) Błędy to były w Wieży Babel  ;D

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #264 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:40:54 »
Czekam na recenzję Bazyliszka;) Dziwne z tą chronologią. Da sie czytac w kolejnosci?;)
To zależy czy przeszkadzają Ci spoilery.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 18:15:45 wysłana przez majkelus81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #265 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:42:51 »
Ale lipa z tymi grzbietami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:50:34 »

Offline bogi1

« Odpowiedź #267 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:54:54 »
Całkiem spoko ta szata graficzna

Offline xanar

« Odpowiedź #268 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:55:16 »
Czepiasz się tego "gym" przetłumaczone na "siłownia" czy "hola"? Bo tego nawet błędami nie można nazwać. Komuś tam nie pasowało bo było inaczej jak w Mega Marvel i aferę zrobił :) Błędy to były w Wieży Babel  ;D

No tak, jak na rysunku jest klub bokserski/sala bokserska a tłumaczą to jak siłownia no to w cele nie jest błąd.
Byłeś kiedyś na siłowni, trochę różni się od tego co tam na jest narysowane, równie dobrze można napisać sala tańca albo boisko. Ja czytałem ten tom przed pojawieniem się tego filmu w internecie, no i ciężko było, poza tym on tam porównuję to też z wersją po angielsku a nie tak jak to napisałeś "Komuś tam nie pasowało bo było inaczej jak w Mega Marvel"
Twój komiks jest lepszy niż mój

John_

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:56:13 »
Ale lipa z tymi grzbietami.
To kolekcja, spodziewałeś się braku panoramy?